Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΒΑΣΣΟΥ ΦΡΕΙΔΕΡΙΚΗ: ΤΕΛΙΚΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ (!) ΤΟΥΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΕΚ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ;;;

Βάσσου Φρειδερίκη - Αιρετός ΠΥΣΠΕ Πιερίας : Η κύρια απορία μου είναι πώς ο Υπουργός πρότεινε τους συγκεκριμένους συναδέλφους;




                                        
Κατερίνη  25/05/2015
  
     Φίλες και φίλοι συνάδελφοι 

Την Παρασκευή 22-05-2015 ανακοινώθηκε η απόφαση του Υπουργού Παιδείας σύμφωνα με την οποία σε όλα τα ΠΥΣΠΕ προστίθενται δύο επιπλέον εκπαιδευτικοί, ώστε να μετατραπούν τα Υπηρεσιακά Συμβούλια σε Συμβούλια Επιλογής Στελεχών Εκπαίδευσης.
Θέλω λοιπόν να εκφράσω κάποιες απορίες και παρατηρήσεις ως προς την επιλογή των δύο αυτών εκπαιδευτικών, ξεκαθαρίζοντας από την αρχή ότι οι δύο συνάδελφοι που προτάθηκαν στο δικό μας ΠΥΣΠΕ  είναι πολύ αξιόλογοι.
  • Η... κύρια απορία μου είναι πώς ο Υπουργός πρότεινε τους συγκεκριμένους συναδέλφους; Τους γνώριζε προσωπικά; Τους ήξερε από παλιά; Είδε τα ονόματα τους στον ύπνο του ως όραμα;
  • Κάποιοι λένε ότι ζήτησε δύο ονόματα εκπαιδευτικών από κάποιους εδώ στην Πιερία. Λογική σκέψη. Από ποιούς όμως;
  • Ενδεχομένως να τα ζήτησε υπηρεσιακά από τη Διεύθυνση Π.Ε. Πιερίας. Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει ο Δ/ντης Π.Ε. να μας εξηγήσει πώς έκανε την επιλογή και κυρίως με ποια κριτήρια.
  • Κάποιοι άλλοι ισχυρίζονται ότι ο Υπουργός απευθύνθηκε είτε στη Νομαρχιακή Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ είτε στην συνδικαλιστική παράταξη ΕΡΑ εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας. Λογικός και αυτός ο ισχυρισμός.
Όμως εδώ γεννάται ένα μεγάλο ερώτημα. Ανταποκρίθηκαν άραγε στο αίτημα του Υπουργού η
Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ ή η ΕΡΑ;
Εγώ λοιπόν απαντώ απερίφραστα ΟΧΙ. Η απόλυτη άποψη μου στηρίζεται στο γεγονός ότι οι συνάδελφοι μας συνδικαλιστές της ΕΡΑ είναι τα ηγετικά μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία.

Πώς λοιπόν αυτοί οι συνδικαλιστές-μαχητές τόσων ετών που αντιπάλευαν τις μνημονικές πολιτικές, τις αντιδημοκρατικές μεθόδους άλλων κυβερνήσεων, τις κομματικές πρακτικές, τις αποφάσεις που παίρνονταν στο ημίφως, πώς είναι δυνατόν τώρα να συνδράμουν στην προσπάθεια που κάνει ο Υπουργός Παιδείας (του ΣΥΡΙΖΑ) μέσα από το σκοτάδι, ώστε αντιδημοκρατικά να ελέγξει τα Συμβούλια επιλογής Δ/ντών Σχολικών μονάδων;
Είμαι απολύτως βέβαιη ότι σήμερα (αφού δεν έγινε χθες) θα διαβάσουμε ανακοίνωση της ΕΡΑ, της αιρετού της ΕΡΑ καθώς και της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα καταγγέλλεται απερίφραστα η αντιδημοκρατική και συγχρόνως κομματική ενέργεια του Υπουργού Παιδείας κ. Κουράκη.
Ανάλογη ανακοίνωση θεωρώ αυτονόητη και από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπαίδευσης.
Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι 

Σε λίγες ημέρες και ο Περιφερειακός Δ/ντης Εκπαίδευσης Κ. Μακεδονίας θα πρέπει στην ίδια επιτροπή να αντικαταστήσει τους συμμετέχοντες Δ/ντες Δημοτικών Σχολείων (κ. Χανδόλια και κ. Εξάρχου), αφού τα μέλη του Συμβουλίου Επιλογής δε θα πρέπει να είναι υποψήφια για Δ/ντες Σχολικών Μονάδων.
Ελπίζω ο Περιφερειακός Δ/ντης να δείξει δημοκρατική ευαισθησία και να προκηρύξει τις δύο αυτές θέσεις, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε συναδέλφους που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο Συμβούλιο Επιλογής Στελεχών να καταθέσουν σχετική αίτηση.
Εκτίμηση μου είναι ότι ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης  θα πράξει το σωστό και δε θα αρκεστεί και ο ίδιος σε ανάλογο όραμα με τον Υπουργό!

Η αιρετός του ΠΥΣΠΕ νομού Πιερίας
Βάσσου Φρειδερίκη