Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Το "φάγανε" το παλικάρι ή αυτοκτόνησε; Οι ...λεβέντες άντρακλες μούγκα στη στρούγκα!!! Ρε ούστ δήθεν άντρες και λεβέντες!

Το μυστικό του βάλτου και ο τραγικός επίλογος για τον Βαγγέλη
Η κακοποίηση που υφίστατο θεωρείται ότι έπαιξε σοβαρό ρόλο στην ψυχολογία του Βαγγέλη   

Αθήνα
Μια βαλτώδης περιοχή σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων έκρυβε επί 38 ημέρες το μυστικό της εξαφάνισης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Τα στοιχεία από τον τόπο όπου βρέθηκε ο 20χρονος σπουδαστής και τα πρώτα ευρήματα της νεκροψίας συγκλίνουν στο συμπέρασμα ότι ο Βαγγέλης Γιακουμάκης έβαλε τέλος στη ζωή του, όπως σημειώνουν Τα Νέα.
Όπως διαπιστώθηκε έφερε βαθύ τραύμα στον δεξιό καρπό του (ήταν αριστερόχειρας) πιθανότατα από το μαχαίρι που βρέθηκε κοντά στη σορό.
Φως στα ακριβή αίτια θανάτου του φοιτητή αναμένεται να
ρίξει το πόρισμα του ιατροδικαστή, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται το μεσημέρι. Θα γίνουν, επίσης, ιστολογικές εξετάσεις και τεστ DNA.
Σύμφωνα με πληροφορίες το τραύμα στο χέρι του έγινε πριν το θάνατό του, ενώ η σορός φέρει επίσης μώλωπες και άλλα σημάδια πιθανότατα από ζώα.
Το μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στη σορό είναι μικρό με μεγάλη λαβή και είναι εύκολο να το βρει κάποιος στην αγορά.
Η εισαγγελία Ιωαννίνων εξετάζει εκ νέου το πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε στη Γαλακτοκομική Σχολή και στην περίπτωση που αποδειχθεί ότι ο θάνατος του Βαγγέλη ήταν αυτοκτονία, τότε θα αναζητηθούν οι ηθικοί αυτουργοί.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί το γεγονός ότι στην περιοχή είχε γίνει εκτεταμένη έρευνα για τον εντοπισμό του σπουδαστή, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Όπως έδειξε η εσωτερική έρευνα που διενεργήθηκε στην Γαλακτοκομική Σχολή του Κατσικά Ιωαννίνων, ο νεαρός σπουδαστής ήταν στόχος της χλεύης άλλων σπουδαστών με επικεφαλής μία τετράδα από την Κρήτη.
Είχε ζητήσει μάλιστα και είχε αλλάξει δωμάτιο προκειμένου να γλιτώσει από τη λεκτική και σωματική βία των συμφοιτητών του.
Ο διευθυντής της σχολής που αποπέμφθηκε από τη θέση του μετά την κατάθεση του πορίσματος της εσωτερικής έρευνας είχε απευθυνθεί σε γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για να ζητήσει καθοδήγηση.
Η κακοποίηση που υφίστατο θεωρείται ότι έπαιξε σοβαρό ρόλο στην ψυχολογία του Βαγγέλη σε συνδυασμό και με τους κακούς βαθμούς που είχε πάρει.
Την παραμονή της εξαφάνισής του ο 20χρονος είχε κάνει ένα τηλεφώνημα στο σπίτι του με μεγάλη διάρκεια, όπως προέκυψε από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.
Το απόγευμα της 6ης Φεβρουαρίου οι γονείς του όταν προσπάθησαν να τον βρουν στον τηλέφωνο δεν τα κατάφεραν και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή ο Βαγγέλης ενδεχομένως να είχε κιολας βάλει τέλος στη ζωή του εκείνη την ημέρα.
«Πίστευα ότι έχει φύγει»
«Δεν το πίστευα με τίποτε. Πίστευα ότι έχει φύγει» δήλωσε το πρωί της Δευτέρας στο MEGA ο θείος του 20χρονου.
Αναφερόμενος στις επιθέσεις που φαίνεται ότι δεχόταν από άλλους σπουδαστές της σχολής, ο κ. Μυλωνάκης έκανε λόγο για περιστατικά «που ξεπερνούσαν τα όρια της πλάκας».
«Τον τραβούσαν βίαια στο διάδρομο με μια πετσέτα. Μπορούσε το παιδί να είχε πνιγεί σε αυτό το περιστατικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον χαρακτήρα του Βαγγέλη είπε ότι ήταν παίδι ήπιων τόνων, με υπερηφάνεια, που «ό,τι κι είχε το κρατούσε μέσα του».
«Ήταν κλειστός άνθρωπος, δεν σημαίνει ότι ήταν χαζός» σημείωσε προσθέτονας ότι ο 20χρονος δεν εμπλεκόταν σε φασαρίες και καβγάδες.