Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

"Κρίσεις ΕπιΚρίσεων" η χαρισματική νέα δουλειά του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, αλά Θεατρικά...

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΟΣΤΡΙΑ» .«Κρίσεις επιΚρίσεων» του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου(foto)

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΟΣΤΡΙΑ»
 «Κρίσεις επιΚρίσεων»
 του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου
Μια σύγχρονη ματιά στη «μνημονιακή» Ελλάδα
με αίσθηση… «ντε ζα βου».
 «Κρίσεις επιΚρίσεων» είναι ο τίτλος του 9ου  βιβλίου του Θεοχάρη Μπικηρόπουλου, που κυκλοφορεί
από τις εκδόσεις «Όστρια».
Ο συγγραφέας «εμπνέεται» από  την κρίση και τη δοκιμασία της ζωής, την κρίση με τις επιπτώσεις της στην πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις των ανθρώπων της “μνημονιακής”  Ελλάδας.
Η κρίση και η κρίση μας, η κριτική, οι  κρίσεις και οι επικρίσεις, οι προβληματισμοί και η στάση μας στο νέο περιβάλλον που ζούμε, το σοκ της κοινωνίας και του καθένα χωριστά, η παρακμή, η πτώση, η τραγωδία,  η χαμένη αξιοπρέπεια και περηφάνια, η ανθρωπιστική κρίση αλλά και η πίστη για αλλαγή, για ανατροπή, οι προσδοκίες για έναν κόσμο  καλύτερο, το δικαίωμα στο όνειρο, δίνουν το στίγμα της νέας συγγραφικής δουλειάς του, που μόλις  κυκλοφόρησε.
Το επίκεντρο για τον συγγραφέα είναι οι πολίτες και τα προβλήματα τους. Πρόσωπα οικεία δίχως όνομα, αλλά έξυπνα τοποθετημένα με τις προσωπικές αντωνυμίες, αυτός, αυτή, εκείνος. Με έναν μαγικό τρόπο αναγνωρίζουμε σε κάθε ένα από αυτά, τον εαυτό μας, τον σύντροφο μας, το φίλο, τον γνωστό μας, έχουμε την αίσθηση του «ντε ζα βου», βρίσκουμε σκέψεις μας καλλιεργημένες στα δικά τους μυαλά, λέξεις μας να εξέρχονται από τα στόματα τους, αντιδράσεις μας στις δικές τους κινήσεις». Ο συγγραφέας «σκοπεύει»  με τον μεγεθυντικό του φακό επάνω σε ανθρώπινες αντιδράσεις, επιδράσεις και χαρακτήρες, χαρίζοντας μας έτσι στιγμές έντονης περισυλλογής αλλά και παραδοχής της πραγματικότητας που βιώνουμε.