PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Κολοκοτρώνης...




"Τι είν' η πατρίδα μας" ...

Α, όλα κι όλα, ο Αντώνης ο Σαμαράς είναι πατριώτης και μάλιστα εξ απαλών ονύχων, από τότε δηλαδή που ως υπουργός Εξωτερικών του Μητσοτάκη προέταξε τα στήθια του για να...

μας σώσει από τους αιμοσταγείς Σκοπιανούς, με αποτέλεσμα να τρωγόμαστε είκοσι χρόνια με τους γείτονες και άκρη να μη βγαίνει. Δεν πειράζει, μας έμεινε παρακαταθήκη το δάκρυ του εθνάρχη Καραμανλή για τη Μακεδονία, το οποίο προϊόντος του χρόνου αποδείχθηκε άκρως θαυματουργό: Το μετάλαβε το δάκρυ ο Δένδιας και από χουνταίος έγινε κεντροδεξιός, το μετάλαβε κι ο Κουβέλης, έγινε κι αυτός κεντροδεξιός, σφιχταγκαλιαστήκανε με τον Νικόλα και πήγανε για σκι στον Γράμμο και στο Βίτσι.

Παρακολουθώντας το πατριωτικό κρεσέντο του Σαμαρά, να οι θεοί, να οι παναγίες, να οι Λαζαρίδηδες, να οι Φαήλοι, ένοιωσα την ανάγκη να απαντήσω στο αρχέγονο ερώτημα: «Τι είν' η πατρίδα μας, μην είναι οι κάμποι, μην είναι τ' άπαρτα ψηλά βουνά, μην ειν' ο ήλιος της που χρυσολάμπει;». Αποκλείεται! Αποκλείεται να είναι οι κάμποι και τα βουνά, γιατί αν ήταν, ο πατριώτης Αντώνης δεν θα τα έβαζε ποτέ ενέχυρο στους δανειστές, μαζί με τα ορυκτά, τις παραλίες, τα λιμάνια, τα τρένα, το ρεύμα και το νερό. Τον ήλιο της που χρυσολάμπει τον έχουνε πάρει ήδη οι Γερμανοί με το πρόγραμμα Helios. Αν όμως δεν είναι όλα τούτα η πατρίδα μας, τότε τι είναι; Την απάντηση έδωσε ο έτερος Αντώνης, ο Μανιτάκης της ΔΗΜ.ΑΡ.: Πατρίδα μας είναι ό,τι δεν ενδιαφέρονται να αγοράσουν οι ξένοι! Mazel tov, κ. συνταγματολόγε...

Α, όλα κι όλα, ο Σαμαράς είναι πατριώτης, κι οι ολίγοι που δυσπιστούσαν αναγκάσθηκαν, μόλις είδαν πώς αντέδρασε στην πρόσφατη παρέμβαση του ΔΝΤ, να φάνε τη γλώσσα τους αλά βόνγκολε. Είπε η Λαγκάρντ ότι οι ιδιωτικοποιήσεις καθυστερούν, γι' αυτό ίσως χρειαστεί να αναλάβουν τη δουλειά ξένοι μάνατζερ και ποιος είδε τον εγγονό της Δέλτα και δεν τόνε φοβήθηκε: Την Παρασκευή άκουσε την Κριστίν, τη Δευτέρα κάλεσε εκτάκτως τους υπουργούς του και τους διέταξε να επιταχύνουν τις ιδιωτικοποιήσεις, μη λένε οι ξένοι ότι δεν μπορούμε να ξεπουληθούμε από μονάχοι μας. Να κατεβάσουμε επειγόντως από το άλογο τον Κολοκοτρώνη και να ανεβάσουμε τον Αντώνη!

Βρε Αντώνη, λύσε μου σε παρακαλώ μια απορία: Όταν συνομίλησες με τον Θεό, τον ενημέρωσες ότι σκοπεύεις να πουλήσεις στους ξένους μέχρι και το νεράκι Του το τρεχούμενο; «Γιατί δεν έχουμε νερό, κύριε;», ρωτάει το κοριτσάκι του προεκλογικού σποτ της Ν.Δ. «Το πούλησε ο πρωθυπουργός μας στους Κινέζους, παιδί μου», απαντάει ο δάσκαλος. «Και τι θα πίνουμε τώρα, κύριε;». «Θα πίνουμε στάλα-στάλα το δάκρυ του εθνάρχη».

Ακριβότερο έως 19,7% το ρεύμα...


Μεγαλύτερες θα είναι οι αυξήσεις στις χαμηλές καταναλώσεις, όπως σε εξοχικά και δεύτερες κατοικίες
Ρεπορτάζ Γιώργος Φιντικάκης
Αυξήσεις που φτάνουν το 19,7% στις χαμηλές καταναλώσεις και κινούνται μεταξύ 6% και 9% στις μεσαίες κατηγορίες, όπου και η πλειονότητα των πελατών της ΔΕΗ, προκύπτουν από τη σύγκριση των νέων τιμολογίων με τα αντίστοιχα περυσινά.
Χαρακτηριστικό είναι ότι...
ένας πελάτης με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 1.400 κιλοβατώρες θα πληρώσει για το πρώτο τετράμηνο φέτος 195,83 ευρώ έναντι 179,11 ευρώ στο ίδιο διάστημα πέρυσι, δηλαδή 17 ευρώ επιπλέον (αύξηση 9,34%).
Αντίστοιχα, ένας πελάτης με τριφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1.800 κιλοβατώρες θα πληρώσει φέτος 274,18 ευρώ έναντι 256,83 ευρώ πέρυσι (+17,35 ευρώ), που σημαίνει αύξηση 6,75%.
Εκεί ωστόσο που υπάρχει η μεγαλύτερη επιβάρυνση είναι στις χαμηλές καταναλώσεις μέχρι τις 800 κιλοβατώρες, που αφορά κυρίως εξοχικά και δεύτερες κατοικίες. Ετσι, ένα εξοχικό με μονοφασική παροχή και κατανάλωση 800 κιλοβατώρες θα πληρώσει φέτος στο πρώτο τετράμηνο 100,12 ευρώ έναντι 83,64 ευρώ πέρυσι, που σημαίνει αύξηση 19,7% ή 16,5 ευρώ επιπλέον.
Αναλυτικό οδηγό με την τελική διαμόρφωση των λογαριασμών τετραμήνου ανάλογα την κατανάλωση, μετά και τις τελευταίες αυξήσεις της ΔΕΗ, δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Ο οδηγός, που περιλαμβάνει 59 διαφορετικές καταναλώσεις, ξεκινώντας από τις 100 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και φτάνοντας ώς και τις 6.000 κιλοβατώρες, αφορά τόσο τους οικιακούς όσο και τους εμπορικούς καταναλωτές που ανήκουν στη χαμηλή τάση, στην κατηγορία δηλαδή τιμολογίων όπου η ΔΕΗ ανακοίνωσε πρόσφατα αυξήσεις.
Στις τιμές που παραθέτει η ΡΑΕ περιλαμβάνονται όλες οι χρεώσεις που αφορούν την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, εκτός των φόρων (ΔΕΤΕ, ΕΦΚ, ΦΠΑ) και εκτός των χρεώσεων υπέρ τρίτων (ΤΑΠ, δημοτικοί φόροι, τέλος ΕΡΤ). Οπως μάλιστα επισημαίνει η Αρχή, σύντομα θα αναρτήσει στην ιστοσελίδα της αναλυτικές χρεώσεις και για τους άλλους προμηθευτές που δραστηριοποιούνται στην αγορά λιανικής του ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να συγκρίνει ποιος είναι ο φθηνότερος.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ Στις οδηγίες της προς τους καταναλωτές η ΡΑΕ τους καλεί να ελέγχουν τους τετραμηνιαίους λογαριασμούς τους συγκρίνοντάς τους με τους περυσινούς. Αν έχουν και νυχτερινή κατανάλωση θα πρέπει να προσθέτουν στο συνολικό κόστος κατανάλωσης ημέρας το αντίστοιχο ποσό που προκύπτει από την κατανάλωση νύχτας. Ετσι, για παράδειγμα, ένας οικιακός πελάτης με τριφασική παροχή και με τετραμηνιαία κατανάλωση ημέρας 600 κιλοβατώρες και νύχτας 200 κιλοβατώρες θα πληρώσει φέτος 102,74 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα.
Στον τομέα των εμπορικών καταναλωτών, ένα κατάστημα με μονοφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 1.000 κιλοβατώρες θα πληρώσει για ηλεκτρικό ρεύμα 172,53 ευρώ. Αντίστοιχα, μια πολυκατοικία με τριφασική παροχή και τετραμηνιαία κατανάλωση 700 κιλοβατώρες θα καταβάλει για ρεύμα 134,80 ευρώ.

μαγικά για... χούφτωμα!!!

έχουν και τα τυχερά τους !!!


ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 3 ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ...ΕΦΑΓΑΝ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ...ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ.




ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 9.00 ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ-TV ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΑΦΕΤΗΡΙΑ» ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΓΑΛΑΝΟ


Τι γίνεται με τη διαφθορά στη δημόσια διοίκηση και στην αυτοδιοίκηση

* Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΑΡΚΑΝΕΛΑΣ ΜΙΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΟΝΟΜΑΤΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ
* Ο ΘΩΜΑΣ ΣΟΛΟΠΟΤΙΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
 
Πριν από λίγες ημέρες, μια μεγάλη εφημερίδα των Αθηνών δημοσίευσε έναν κατάλογο με ονόματα δημάρχων, νομαρχών και περιφερειαρχών οι οποίοι ελέγχονται για πλουτισμό που ενδεχομένως προήλθε από διαφθορά. 

Το γεγονός αυτό άνοιξε και πάλι μια συζήτηση στα μέσα ενημέρωσης αλλά και στην ελληνική κοινωνία για τη διαφθορά στο δημόσιο και στην αυτοδιοίκηση αλλά και πώς τέτοιου είδους φαινόμενα μπορούν να μειωθούν μέσα από νομοθετικές ρυθμίσεις. 
Με όχημα την «Εγνατία Τηλεόραση» και μέσα από την εκπομπή «Αφετηρία» (Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013, ώρα 9.00 μ.μ. – Επανάληψη: Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013, ώρα 1.00 μ.μ.) ο δημοσιογράφος Ανδρέας Γαλανόςπραγματοποιεί ένα ακόμη δρομολόγιο στον χρόνο και στην ιστορία για τις προσπάθειες που κατά καιρούς έκαναν διάφοροι υπουργοί με στόχο τηναξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και τη μείωση της γραφειοκρατίας, ώστε να επιτευχθεί και η μείωση της διαφθοράς, προσπάθειες όμως που δεν απέδωσαν, διότι απλούστατα δεν εφαρμόστηκαν οι σχετικοί νόμοι.
Συνεπιβάτες σ’ αυτή τη διαδρομή είναι ένας τ. δημόσιος υπάλληλος αλλά και ένας τ. δήμαρχος.
Ο Αντώνης Ζαρκανέλας, τ. γενικός διευθυντής στη νομαρχία Θεσσαλονίκης, ο οποίος διετέλεσε δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος στην Πιερία, δίνει απαντήσεις για τα δημοσιευμένα ονόματα των αυτοδιοικητικών που ελέγχονται από τις αρμόδιες αρχές.
Επίσης εξηγεί, γιατί υπάρχουν τα φαινόμενα διαφθορά στο δημόσιο και στην αυτοδιοίκηση, υποστηρίζει ότι πρέπει να εφαρμοστούν νόμοι που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ μέχρι σήμερα ενώ προτείνει και περαιτέρω αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο, αλλαγές που μπορούν να μειώσουν τη διαφθορά.
Ο Θωμάς Σολοποτιάς, τ. δήμαρχος Κολινδρού για 2 τετραετίες, μιλώντας για τα φαινόμενα διαφθοράς στην αυτοδιοίκηση επισημαίνει ότι είναι ανάγκη να θωρακιστεί το νομικό πλαίσιο που τη διέπει, ώστε, όπως σημειώνει, να καλυφθούν χάσμα που υπάρχουν και τα οποία μπορούν ενδεχομένως να οδηγήσουν κάποιους αυτοδιοικητικούς στη διαφθορά. Για παράδειγμα, μάλιστα, αναφέρει ότι είναι ανάγκη να τεθεί ξανά επί τάπητος το ζήτημα των απευθείας αναθέσεων.
Αναφερόμενος δε στη συμμετοχή στα κοινά υποστηρίζει ότι όλα ξεκινούν από το πώς κανείς πολιτεύεται, από την προεκλογική περίοδο ακόμη, τονίζει όμως ότι και οι πολίτες που εκλέγουν τους τοπικούς τους άρχοντες έχουν κι εκείνοι ευθύνες για το ποιους επιλέγουν, με ποια κριτήρια του επιλέγουν αλλά και το τι προσδοκούν όταν τους εκλέξουν.

Βράβευση για την ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης στην ΕΠΣ Μακεδονίας







   Βράβευση  για το Παιδικό Τμήμα της ΠΑΕ Ποντίων Κατερίνης για την πορεία της ομάδας στην περσινή αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα Υποδομών της ΕΠΣ Μακεδονίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Γιάννης Ιωαννίδης και βραβεύθηκαν μεταξύ άλλων ομάδες και ποδοσφαιριστές της ΕΠΣ Μακεδονίας που διακρίθηκαν για το ήθος και την αγωνιστική τους πορεία.  
Καρακούσης Σάκης

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ 1944 ΣΤΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ




  


   Ο Δήμος Κατερίνης, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου και η Τοπική Κοινότητα Ελατοχωρίου σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση που θα γίνει την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 στην Τοπική Κοινότητα Ελατοχωρίου, στη μνήμη των εκτελεσθέντων Ελατοχωριτών από τους Γερμανούς στις 27 Ιανουαρίου 1944.

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας 
Σάββας Χιονίδης Ελατοχωρίου
Γκλάρας Νικόλαος

Πρόγραμμα εκδήλωσης


07.15:Εωθινό, Κωδωνοκρουσίες από τον Ιερό Ναό της Τοπικής Κοινότητας Ελατοχωρίου
07.30:Ιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ελατοχωρίου Μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων
10.30: Μετάβαση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων
10.45: Επιμνημόσυνη δέηση
11.00:Ομιλία για το χρονικό της ημέρας από τον εκπαιδευτικό, κ.Λιάββα Αντώνιο
11.15 :Κατάθεση Στεφάνων

ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΙΕΡΙΑΣ : ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ





   


    
  Την απόφασή τους για τηνανάληψη κοινών πρωτοβουλιών κατά της λειτουργίας του σταθμού διοδίων στο Αιγίνιο, επί της Εθνικής Οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης από την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» διατύπωσαν στην διάρκεια της συνάντησης, που είχαν χθες στο Δημαρχείο Κατερίνης, οι Δήμαρχοι της Πιερίας.

Ειδικότερα, με αφορμή και την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας – Κολινδρού, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού Ευαγγελος Πολύζος και ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου συμφώνησαν ότι και από την πλευρά τους, θα γίνει ότι είναι θεμιτό προκειμένου να μην τεθεί σε εφαρμογή, η απόφαση για την λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων.

Όπως τονίστηκε στη διάρκεια της συνάντησης, σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση έχει αφήσει έντονα σημάδια και στην τοπική οικονομία και κοινωνία, πρέπει να επικρατήσει η σύνεση και η λογική, ενώ πρέπει να ληφθούν υπόψη οι καθημερινές ανάγκες μετακίνησης των κατοίκων από και προς την Θεσσαλονίκη.

Όπως επισημάνθηκε δεν είναι δυνατόν δεδομένου ότι, λειτουργούν ήδη διόδια στα Μάλγαρα αλλά και τη νότια Πιερία, να λειτουργήσουν και στο Αιγίνιο. «Κάτι τέτοιο θα επιβαρύνει οικονομικά τους κατοίκους της περιοχής (το κόστος διέλευσης θα ανέβει κατακόρυφα) και θα επιφέρει πλήγμα στην ανάπτυξη της Πιερίας. Πιο συγκεκριμένα, θα δημιουργήσει συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού σε σχέση με άλλους προορισμούς π.χ. στον καίριο για την Πιερία τομέα του τουρισμού (πρόσβαση στην παραλιακή ζώνη και στους ορεινούς όγκους των Πιερίων και του Ολύμπου).

Παράλληλα, όμως, θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα και για την πρόσβαση στονεμπορικό, πολιτιστικό κορμό της Μητροπολιτικής περιοχής Θεσσαλονίκης» υπογραμμίστηκε χαρακτηριστικά.

Με ευχές για εποικοδομητική και δημιουργική νέα χρονιά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης σε αίθουσα εκδηλώσεων της πόλης, η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΔΗΠΑΔΗΚ






   Με ευχές για εποικοδομητική και δημιουργική νέα χρονιά πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης σε αίθουσα εκδηλώσεων της πόλης, η καθιερωμένη εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΔΗΠΑΔΗΚ (Δημοτικά πάρκινγκ Δήμου Κατερίνης).
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Γιώργος Χατζηκώστας, ο αντιπρόεδρος Περικλής Τσιβανίδης, τα μέλη του Δ.Σ. Κώστας Κελαιδϊτης, Δημήτριος Ντούρος, Γιώργος Κυριακίδης, Χαρίκλεια Αμβροσιάδου και το σύνολο των εργαζομένων.
Ο κος Χατζηκώστας μετέφερε στους εργαζομένους και στα μέλη του Δ.Σ. τις ευχές του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για υγεία, ευημερία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε σε καλό δρόμο. Πιστεύω ότι τα θετικά αποτελέσματα, που προκύπτουν από τη δημιουργική δουλειά που γίνεται τα διαπιστώνουν καθημερινά οι πολίτες. Οφείλουμε στην πόλη που ζούμε και αγαπάμε, οφείλουμε στους δημότες μας, για αυτό συνεχίστε να εργάζεστε με διάθεση και ευθύνη».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την καθιερωμένη κοπή της πίτας, ενώ συμβολικά δώρα δόθηκαν στους τυχερούς που βρήκαν το φλουρί.



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η



Ο ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου
του Γιάννη  Μπαλάφα
20  χρόνια χρειάστηκαν(εκδόσεις"νήσος")
Την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου2013 και ώρα 7.30μμ
Στο  Ιδεοδρόμιο -Π.Π.Γερμανού 3,Κατερίνη
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :
 
Γιάννης Τεκίδης, Γραμματέας της ΝΕ Πιερίας του Συνασπισμού την περίοδο 1993-2003

Νίκος Παυλίδης, μέλος της Κ.Π.Ε του Συνασπισμού

Ο συγγραφέας του βιβλίου  Γιάννης Μπαλάφας ,μέλος Γραμματείας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Αντώνης Κάλφας
Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει μπουφές και κρασί

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ : ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ ΡΟΒΕΡΤΟ


 
  ΘΕΜΑ: Διατήρηση λειτουργίας υποκαταστήματος ΙΚΑ Λιτοχώρου

Αξιότιμε κ. Διοικητά,
Στα πλαίσια των προσπαθειών που καταβάλλει το σωματείο μας για να παραμείνει και να λειτουργεί στο Λιτόχωρο το ήδη υπάρχον υποκατάστημα του ΙΚΑ, επικοινωνούμε σήμερα μαζί σας για να σας διαβεβαιώσουμε και εμείς για την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου να παραχωρήσει δωρεάν τις εγκαταστάσεις του, στις οποίες στεγάζεται μέχρι σήμερα το υποκατάστημα.

Η απόφαση αυτή έχει ήδη δημοσιευτεί στα τοπικά ΜΜΕ, συμβατικά και ηλεκτρονικά, αναπτερώνοντας τις ελπίδες χιλιάδων συμπολιτών μας ότι δεν θα χρειαστεί τελικά να υποβάλλονται σε έξοδα και ταλαιπωρίες, προκειμένου να εξυπηρετούνται στο μέλλον από τις υπηρεσίες σας που λειτουργούν στην έδρα του νομού μας, την Κατερίνη.

Η εξέλιξη αυτή από μόνη της απαλλάσσει τον οργανισμό σας από το μεγαλύτερο μέρος των παγίων λειτουργικών εξόδων του υποκαταστήματος και είμαστε σίγουροι ότι η καλύτερη οργάνωσή του και η συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους ντόπιους φορείς μπορεί να εξοικονομήσει περαιτέρω κεφάλαια του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, δηλαδή του ελληνικού λαού.
Εκφράζοντας την πραγματική και ουσιαστική αγωνία των επαγγελματιών, αλλά και του συνόλου των συνδημοτών μας, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε επίσης ότι η κατάργηση του υποκαταστήματος θα σημάνει για όλους αυτούς περαιτέρω επιβάρυνση των πενιχρών εισοδημάτων τους, εξυπηρέτηση που θα γίνει συνώνυμη με την ταλαιπωρία συχνών μεταβάσεων στην Κατερίνη, με όλα τα επακόλουθα, και για το κοινό και για το προσωπικό σας.

Αντιθέτως, η επιλογή σας να εισακούσετε το αίτημά μας και να παραμείνει το υποκατάστημα στο Λιτόχωρο, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην πρόοδο ενός Καλλικρατικού Δήμου 30.000 δημοτών, την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και ασφαλισμένων σας και την προστασία της όποιας αποκέντρωσης καταφέραμε ως τώρα να κατακτήσουμε.

Κύριε Διοικητά,
γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στην επίλυση ουσιαστικών και σημαντικών κοινωνικών προβλημάτων, ευελπιστούμε στην άμεση θετική ανταπόκρισή σας για την οποία σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.-


Με κάθε τιμή

Η πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Φανή Κουτσιμανή Γεώργιος Πουρλιώτης

Η Οικολογική Ομάδα "Μητέρα Γη" διοργανώνει ομιλία με θέμα: "Ομοιοπαθητική Ιατρική η Ήπια, Αποτελεσματική και Ακίνδυνη Ιατρική του Μέλλοντος"



Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στις 18:30
Ομιλητής
Κωνσταντίνος Φυτόπουλος - Ομοιοπαθητικός, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής

Ομοιοπαθητική Ιατρική

Στις μέρες μας ολοένα και περισσότερο το βιομηχανικό καταναλωτικό μοντέλο ανάπτυξης και η αναγωγική επιστημονική σκέψη, φανερώνουν τα αδιέξοδα και την ανεπάρκεια τους . Η πρόσφατη οικονομική κρίση, η οικολογική κρίση και η κρίση αξιών και νοήματος, είναι τρεις από τις συνέπειες τους. Εντούτοις υπάρχει εναλλακτικό μοντέλο (παρότι οι δημιουργοί του προβλήματος διατείνονται πεισματικά ότι δεν υπάρχει) και δεν είναι άλλο από το ολιστικό, συμμετοχικό οικολογικό μοντέλο.
Παράδειγμα του ολιστικού μοντέλου στον χώρο της υγείας είναι η εναλλακτική, ολιστική ιατρική με κύριο εκπρόσωπο της την Ομοιοπαθητική Ιατρική.
Η εξατομικευμένη φιλοσοφία της Ομοιοπαθητικής (η έμφαση δίνεται στην ιδιοσυστασία του αρρώστου και όχι στην αρρώστια),  δεν συνάδει με το μαζικό, καταναλωτικό βιομηχανικό μοντέλο. Ωστόσο η ολιστική της προσέγγιση έχει δώσει συχνά ανέλπιστες θεραπευτικές λύσεις σε χρόνιες επιμένουσες παθήσεις και μια πιο εκτεταμένη χρήση της θα μπορούσε να σώσει τα ταμεία και τους ασθενείς από την άσκοπη πολυφαρμακία και των φαύλο κύκλο των παρενεργειών.
Η Ομοιοπαθητική ιατρική δεν αντιμετωπίζει επιμέρους συμπτώματα και διαταραχές συστημάτων, αλλά θεραπεύει τον ασθενή στο σύνολο του, ως μία ψυχο-βιολογική οντότητα (Η συνολική του πνευματική, συναισθηματική, διανοητική και οργανική , πραγματικότητα).
Η προσέγγισή της αυτή, την καθιστά ιδιαίτερα αποτελεσματική στην θεραπεία της διαταραχής στο σύνολο της . Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί και δίνει λύσεις σε τόσες επίμονες, πολυ-παραγοντικές και ψυχο-εξαρτώμενες ασθένειες
Από την άλλη, επειδή ουσιαστικά συνεργάζεται με την φύση και την αυτό-θεραπευτική δυνατότητα του ίδιου του οργανισμού, είναι ήπια και ακίνδυνη. Επειδή ενισχύει και εναρμονίζει την αμυντική δυνατότητα του ίδιου του οργανισμού, με εξατομικευμένο και μοναδικό τρόπο τα αποτελέσματα της είναι μονιμότερα και έχουν εμβέλεια πρόληψης.
Κωνσταντίνος Φυτόπουλος - Ομοιοπαθητικός, Ψυχίατρος, Ψυχοθεραπευτής

Η ομιλία θα γίνει στην πάνω αίθουσα της Εκάβης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ - ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ : Διακοπή λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων του Δήμου Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης



Α Π Ο Φ Α Σ Η ΑΡΙΘ. 98/2013
Ο Δήμαρχος Πύδνας - Κολινδρού
έχοντας υπόψη: Την αριθ. 14/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας-Κολινδρού η οποία εκδόθηκε ομόφωνα μετά από εισήγηση του Δημάρχου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την λειτουργία του σταθμού διοδίων Αιγινίου που οδηγεί την
περιοχή της Πιερίας σε απομόνωση, σε υποβάθμιση, σε οικονομικό μαρασμό και σε ασφυκτικό αποκλεισμό. 

Εκφράζοντας την απόλυτη αγανάκτησή μας για την αδικία που συντελείται σε βάρος του τόπου μας και των κατοίκων της Πιερίας και ειδικότερα της Βόρειας Πιερίας σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και ο Δήμαρχος υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους αναμένοντας και προσδοκώντας να δοθεί οριστική λύση με την κατάργηση του σταθμού διοδίων Αιγινίου.
Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι
Την μη λειτουργία όλων των Σχολικών μονάδων του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης την Δευτέρα 28-1-2013 για τους λόγους που στην εισήγηση της παρούσης απόφασης αναφέρονται.

παστίλιες για το χρέος του άλλου αν κυκλοφορήσουν σωθήκαμε !!!

ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΦΕΝΔΑΜΗΣ "Η ΑΓΑΠΗ"


ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΤΟΥ ΣΥΡΟΥ



ΑΛΛΑΞΕ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ



 
  Αξιότιμοι κύριοι,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το γραφείο της Ε.ΞΕ.Π άλλαξε διεύθυνση.
Η νέα διεύθυνση είναι 28ης Οκτωβρίου 40 (κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας –κτήριο παλαιάς Νομαρχίας).


Μετά τιμής

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΛΕΪΝΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ



  

   Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 20.30 ΣΤΟ HOTEL SAN PANTELEIMON. ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ 15 ΕΥΡΩ ΜΕ ΠΛΗΡΕΣ ΓΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΑΙ 5 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΧΟΡΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΝ ΜΕ ANIMATER. Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΘΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗΣΕΙ. 
ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΑ Δ.Σ.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/1 ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΩΝ




 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ώρα 9:00μ.μ
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΑΣ
Η ΜΑΧΗ ΤOY ΑΛΓΕΡΙΟΥ (1966) Διάρκεια:121'
Ιταλοαλγερινή ταινία, σκηνοθεσία Τζίλο Ποντεκόρβο,
μουσική Ένιο Μορικόνε με τους: Ζαν Μαρτέν,
Μπραχίμ Χατζαντί, Ούγκο Παλέτι, Γιασέφ Σαάντι


Ο Gillo Pontecorvo, μας μεταφέρει στο ταραχώδες Αλγέρι και στην μάχη για ανεξαρτησία από την Γαλλική κατοχή, σε μία χρονιά-κλειδί στα μέσα του 1950. Το 1954, το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο του Αλγερίου (FLN), σκοτώνει Γάλλους αστυνομικούς, ξεκινώντας τον αγώνα για την
απελευθέρωση της χώρας. Σε αντίποινα ο Αρχηγός της Αστυνομίας βάζει βόμβα στην Αραβική συνοικία με αποτέλεσμα πολλοί από τους κατοίκους να σκοτωθούν. Το FLN, με τη σειρά του, στέλνει τρεις γυναίκες –βομβιστές, σε δύο καφέ και στην Air France στην Ευρωπαϊκή συνοικία. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Γαλλία στέλνει στρατιωτικές δυνάμεις με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Mathieu, γνωστό για τη σκληρότητά του και την ασέβειά του στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο συνταγματάρχης προσπαθεί να καταπνίξει την επανάσταση.
Η Μάχη του Αλγερίου είναι μια συναρπαστική ταινία για την Αλγερινή
επανάσταση στα τέλη της δεκαετίας του '50, σκηνοθετημένη από τον Τζίλο Ποντεκόρβο, τον Ιταλό σκηνοθέτη που απαθανάτισε την διαδήλωση στη Γένοβα τον Ιούλη του 2001.

ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΙΤΩΝ
Χώρος κοινωνικού πολιτικού και πολιτιστικού
προβληματισμού και παρέμβασης
Α’ Πάροδος Βότση 5 (πεζόδρομος) -Κατερίνη
www.facebook.com/groups/StekiPolitwn

6 σημάδια που φωνάζουν «πάρε επιτέλους άδεια»


Οι περισσότεροι θεωρούν, ότι αν πιέσουν τον εαυτό τους, θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα στη δουλειά, στην προπόνηση και γενικότερα στις καθημερινές τους δραστηριότητες. Μήπως όμως το... σώμα σας πιστεύει το αντίθετο; Η πίεση, σε φυσιολογικά επίπεδα, μπορεί σίγουρα να είναι αποδοτική και δημιουργική για οτιδήποτε κάνετε. Υπάρχουν όμως μερικές περίοδοι στη ζωή, που φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Εκείνη ακριβώς είναι η στιγμή, που πρέπει να πάρετε την άδεια, που τόσο πολύ χρειάζεται ο οργανισμός σας. Το ίδιο σας το σώμα βέβαια, επιμένει να στέλνει προειδοποιητικά σημάδια, τα οποία εσείς επιμένετε να αγνοείτε επιδεικτικά. Όρεξη για κοπάνα

Υπάρχουν κάποιες μέρες (η Δευτέρα είναι πάντα μία από αυτές), που το τελευταίο πράγμα, που θα θέλατε να κάνετε, είναι να σηκωθείτε από το κρεβάτι σας και να πάτε στο γραφείο σας. Μόλις φτάσετε εκεί δε, η εργασία σας είναι απλά διεκπεραιωτική, καθώς η όρεξη για δουλειά και δημιουργία, σας έχει εγκαταλείψει. Τη στιγμή που θα αισθανθείτε, ότι θα θέλατε να είστε οπουδήποτε αλλού, εκτός από τη δουλειά σας, μάλλον πρέπει να ακούσετε την καρδιά σας. Μία άδεια χαλάρωσης είναι η μόνη λύση.


Ύπνος από ανάγκη

Όταν το μυαλό σας είναι υπερ-απασχολημένο και σε μόνιμη υπερένταση, αντιλαμβάνεστε, ότι ο ύπνος σας είναι απλά μία μηχανική κίνηση, χωρίς να έχει την ποιότητα (πολλές φορές και την ποσότητα) που χρειάζεται, για να μπορέσει το σώμα σας να ανασυντάξει τις δυνάμεις του. Απομακρυνθείτε για λίγο από τα «πρέπει» της καθημερινότητας, πάρτε μία ανάσα, λίγες μέρες άδεια και έναν καλό ύπνο, ώστε να επιστρέψετε δριμύτεροι.

Το σώμα σας φωνάζει

Ο ίδιος ο οργανισμός, έχει έναν μηχανισμό άμυνας που σας υπενθυμίζει εάν χρειάζεται άσκηση, υγιεινό φαγητό ή ξεκούραση. Αν αισθάνεστε πόνο, που δεν είχατε παλιά ή που απλά είναι πιο έντονος, πιθανότητα έχετε πιέσει τον εαυτό σας περισσότερο από όσο θα έπρεπε, ξεπερνώντας τα όρια. Όταν μάλιστα θεωρείτε ότι δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε για να ολοκληρώσετε όλον τον όγκο δουλειάς, που έχετε και αισθάνεστε, ότι η έμπνευση σας έχει εγκαταλείψει, κάντε ένα διάλειμμα, πριν καταρρεύσετε τελείως.


Οικογένεια και φίλοι για… μποξ

Μπορεί να μην αισθάνεστε άνετα να ξεσπάτε την ένταση σας στους συναδέλφους σας (και καλά κάνετε), αλλά οι περισσότεροι με ευκολία, μεταφέρουν τα προβλήματα της δουλειάς στο σπίτι. Και μαζί με αυτά, όλη την κακή ενέργεια, που κάποια στιγμή θα ξεσπάσει. Όταν αντιληφθείτε, ότι το κοντινό σας οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον έχει μετατραπεί σε σάκο του μποξ, ήρθε η ώρα να ζητήσετε ένα ρεπό.

Υπέρ-απασχολημένος

Όσο πιο απασχολημένοι αισθάνεστε, τόσο περισσότερο ανάγκη έχετε να ηρεμήσετε και να πάρετε κάποιες μέρες άδειας. Όταν έχετε πολλές εκκρεμότητες να διαχειριστείτε, χρειάζεστε χρόνο και ενέργεια να ανασυνταχθείτε, ώστε να επιστρέψετε πιο ενεργοί και με περισσότερη όρεξη για δουλειά.



Ποια δημιουργικότητα;

Όλοι έχουν μέρες, που είναι απίστευτα δημιουργικές και άλλες, που χρειάζονται έμπνευση από ανώτερες δυνάμεις για να τα καταφέρουν. Αν έχετε την αίσθηση ότι πλέον, έχετε «στραγγίσει» από ιδέες, πιθανότατα έχει φτάσει η στιγμή να αλλάξετε οπτική στα πράγματα. Ο μόνος τρόπος για να ξαναδείτε ξεκάθαρα, είναι να αποστασιοποιηθείτε λίγο και να απασχοληθείτε με δραστηριότητες, που εστιάζουν περισσότερο στη διασκέδαση και τον χαλαρό ελεύθερο χρόνο, παρά στη δουλειά. Μετά από ένα ολιγοήμερο διάλειμμα, να είστε σίγουροι ότι θα νιώσετε ανανεωμένοι, ανάλαφροι και γεμάτοι νέες ιδέες.

Εξελίσσονται και επεκτείνονται τα ενεχυροδανειστήρια σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μπορεί να βρει κανείς ένα τέτοιο κατάστημα ... σε κάθε γειτονιά!



Εξελίσσονται και επεκτείνονται τα ενεχυροδανειστήρια σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα να μπορεί να βρει κανείς ένα τέτοιο κατάστημα ... σε κάθε γειτονιά! Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι από τα... 136 "κλειστά " επαγγέλματα που "άνοιξαν" φέτος, οι αιτήσεις για έναρξη εργασιών για ενεχυροδανειστήρια είναι περισσότερες από κάθε άλλο επάγγελμα. Τα ενεχυροδανειστήρια και τα ανταλλακτήρια χρυσού, ως φαινόμενο της κρίσης, είναι επίσης εύκολο να ιδρυθούν, με μοναδικά "απαραίτητα", μία αίτηση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής και την προσκόμιση λευκού ποινικού μητρώου ή υπεύθυνη δήλωση για αυτό.

Στο πλαίσιο έρευνας του Λευτέρη Αυγενάκη για τα ενεχυροδανειστήρια που "ξεφυτρώνουν" σαν ... μανιτάρια, διαπίστωσε ότι αφενός υπάρχουν καταγεγραμμένες πολυάριθμες παραβάσεις φοροδιαφυγής και τοκογλυφίας, κι αφετέρου πως το αντικείμενο ... έχει εξελιχθεί, με αποτέλεσμα πλέον να υπάρχουν τριών ειδών καταστήματα!

Ο Συνήγορος του Καταναλωτή κι η υπηρεσία Εποπτείας της Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης μετά από έρευνα έχει διαπιστώσει σειρά παραβάσεων φοροδιαφυγής, τοκογλυφίας. Τα εκατοντάδες ενεχυροδανειστήρια χρυσού και αυτοκινήτων που έχουν ξεφυτρώσει στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων σε ολόκληρη την Ελλάδα αποτελούν χώρο «μαύρου χρήματος» που εκτός από τα κέρδη που χάνει το κράτος λόγω της φοροδιαφυγής αποτελούν και κίνδυνο εξαπάτησης των πολιτών. Από τις επιχειρήσεις αυτές, έχουν ελεγχθεί μέχρι στιγμής 100 επιτηδευματίες, στο πλαίσιο ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου δράσης του ΣΔΟΕ, στους οποίους η παραβατικότητα έχει αγγίξει το 50%, αφού υπάρχει ένα ποσοστό που, όπως επισημαίνουν οι Αρχές, έχει βεβαιωθεί ότι λειτουργεί παράνομα.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τριών ειδών καταστήματα:

Ανταλλακτήρια χρυσού που αγοράζουν και πωλούν χρυσά και ασημένια αντικείμενα, ανταλλακτήρια που μόνο αγοράζουν και δεν πωλούν χρυσό και ενεχυροδανειστήρια που κρατούν ως ενέχυρο αντικείμενα και δανείζουν το ποσό εκτίμησης με επιτόκιο και ποσοστό επί της φύλαξής του.

Πιο συγκεκριμένα στα ενεχυροδανειστήρια χρυσού συνήθως εντοπίζεται μη σωστή εκτίμηση της αξίας του χρυσού από ζυγαριά αμφιβόλου αξιοπιστίας με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να εξαπατάται. Από την άλλη στα ενεχυροδανειστήρια οχημάτων διαφημίζεται η χορήγηση δανείων αντί μηνιαίου επιτοκίου 0,75% με μοναδική εγγύηση το όχημα του ενδιαφερόμενου.

Ο ενεχυροδανειστής παρέχει δάνειο στο μισό της αξίας του οχήματος και ο ενδιαφερόμενος καλείται να καλύψει τα χρήματα που του δόθηκαν ως δάνειο, τον τόκο των χρημάτων, το κόστος για μικτή ασφάλιση, την 24ωρη στάθμευση και φύλαξη του οχήματος του και τα έξοδα φακέλου. Η παροχή δανείου γίνεται για έναν έως τρεις μήνες συνήθως και εάν δεν μπορεί να το αποπληρώσει ο ιδιοκτήτης του οχήματος, παρέχεται και άλλη προθεσμία ενός τριμήνου. Η επιβάρυνση για την παροχή δανείου μπορεί να φθάσει από το 45% έως και 150% ανάλογα με το χρόνο αποπληρωμής του δανείου.

Την εμφάνισή τους έχουν κάνει και ενεχυροδανειστήρια ακινήτων τα οποία αναλαμβάνουν να αγοράσουν την ψιλή κυριότητα, τα εξ αδιαιρέτου χιλιοστά από κατοικίες και οικόπεδα, από τον ιδιοκτήτη. Ακόμα αγοράζουν κληρονομικά δικαιώματα προσημειωμένα ακίνητα ή ακίνητα προ πλειστηριασμού. Αυτό είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνο, διότι οι επιχειρήσεις αυτές χορηγούν δάνεια που είναι κατά πολύ μικρότερα της αξίας του ακινήτου, ειδικά δε στις περιπτώσεις που υπάρχει και δάνειο για το εν λόγω ακίνητο. Και σε αυτή την περίπτωση πληρώνει ποσά ως ασφάλειες, έξοδα φακέλου και τόκους. Το αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί ο ιδιοκτήτης να ανταποκριθεί στο νέο δάνειο αλλά και το παλιό και η κυριότητα του ακινήτου να περνά στην επιχείρηση.

Επιπροσθέτως, το Κράτος θα πρέπει να ενημερώσει τους πολίτες να αποφεύγουν αυτές τις επιχειρήσεις καθώς διαθέτει την δυνατότητα μέσω του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου να παρέχει δάνεια σε ενέχυρα έ(ος 5.00Θ ευρώ με επιτόκιο έως 10%. Πρόκειται για μια υπηρεσία ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μπορεί να χορηγήσει στους πολίτες μικροδάνεια με ευνοϊκούς όρους, ώστε να διευκολυνθούν να τα αποπληρώσουν και να επανακτήσουν αργότερα τα αντικείμενα αυτά. Σε περίπτωση εκποίησης του αντικειμένου, το τυχόν πλεόνασμα, μετά την αποπληρωμή του δανείου, αποδίδεται στον πελάτη.

Καθώς η οικονομική κατάσταση έχει γίνει ιδιαίτερα δύσκολη για πολλούς συμπολίτες μας, είναι χρέος από πλευράς της Πολιτείας να αποτρέψει την εκμετάλλευση της οικονομικής αδυναμίας των συμπολιτών μας από επιτήδειους σε μια χώρα γεμίζει από επιχειρήσεις που τρέφονται από τα οικονομικά και συναισθηματικά αδιέξοδα των συνανθρώπων τους.

Στη Βουλή ... τα ενεχυροδανειστήρια

Το θέμα έφτασε στη Βουλή, με το βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη να ρωτά τους αρμόδιους βουλευτές Γ.Στουρνάρα και Κ.Χατζηδάκη, αν σκοπεύουν σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Καταναλωτή να δρομολογήσουν τακτικούς ελέγχους στις εν λόγω επιχειρήσεις προκειμένου να εντοπιστούν τα κακώς κείμενα στη λειτουργία τους, αν υπάρχει σχεδιασμός από πλευράς των Υπουργείων για να δημιουργηθούν πιο ελκυστικές προϋποθέσεις για να στραφούν οι πολίτες προς τον ενεχυροδανεισμό του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αλλά και αν υπάρχει σχεδιασμός ώστε να γίνουν πιο αυστηρές οι προϋποθέσεις αδειοδότησης των εν λόγω καταστημάτων;

Σε απάντηση στην ερώτηση αυτή, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ.Μαυραγάνης παραπέμπει σε προληπτικούς ελέγχους που διενεργούνται σε όλους τους κλάδους των επαγγελματιών, χωρίς να αναφέρει οποιαδήποτε ιδιαίτερη μέριμνα για τα ενεχυροδανειστήρια, στα οποία άλλωστε το τελευταίο διάστημα, οι καταγεγραμμένες παραβάσεις πολλαπλασιάζονται. Μάλιστα, όπως ο υφυπουργός αναφέρει, με δεδομένο το ότι τα ενεχυροδανειστήρια ανοίγουν μαζικά εδώ και περίπου δύο χρόνια και το ότι οι έλεγχοι γίνονται εκ των υστέρων για τον κύκλο εργασιών που έχει προηγηθεί, οι έλεγχοι ... θα γίνουν!

Μάλιστα, κάνει αναφορά στο ΣΔΟΕ του οποίου αρμοδιότητα είναι ο εντοπισμός και η πάταξη της φοροδιαφυγής, ενώ υπογραμμίζει ότι το ΣΔΟΕ έχει, ως σήμερα, διενεργήσει 292 ελέγχους σε ενεχυροδανειστήρια, από όπου έχουν προκύψει 1885 παραβάσεις, με το ποσοστό παραβατικότητας να υπερβαίνει το 60%.

Ο βουλευτής Ηρακλείου, ωστόσο, μετά την ερώητηση της 10ης Δεκεμβρίου, επανέρχεται, και με σημερινή ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών ζητά στοιχεία για τον αριθμό των νομίμως λειτουργούντων ενεχυροδανειστηρίων στην Επικράτεια και σε τί ποσοστό των καταστημάτων που λειτουργούν αντιστοιχούν οι έλεγχοι που έχουν διενεργηθεί ως σήμερα. 

Τα καλύτερα συνθήματα σε τοίχους


Οπου οι τοιχοι, οι καδοι και οι επιφανειες ( οι λευκες), εφτασαν να είναι πηγες πηγαιας σοφιας και χιουμορ…


Κύριος που διαθέτει πετρέλαιο κίνησης, ζητά γνωριμία με κυρία που διαθέτει πετρέλαιο θέρμανσης.

Είμαστε η γενιά που πρόλαβε τα καλοριφέρ αναμμένα.

Μόλις άναψα το καλοριφέρ. Γενική είσοδος 10 ευρώ με ποτό!!!

Φέτος τα Χριστούγεννα τα μοναδικά λαμπάκια που θα αναβόσβηναν ήταν του router.

Γιατί περισσεύει τόσος μήνας στο τέλος των χρημάτων;

Ο Χριστός δίδαξε και πέθανε. Οι καθηγητές τι περιμένουν;

Έχουν κλείσει τόσες επιχειρήσεις, που ο χρυσός οδηγός χωράει κάτω από την πόρτα...

Ήπια όλο το μπουκάλι και τί να δω. Ο Γαλιλαίος είχε δίκιο.

Σου είπα σε πέντε λεπτά θα είμαι εκεί. Τι παίρνεις κάθε μισή ώρα;

- Πόσα βγάζεις το χρόνο;- Αχ, μου φοροδιαφεύγει τώρα.

Ο μέσος Έλληνας είναι τόσο ψωνισμένος που όταν ακούει φορολόγηση πλούτου νομίζει ότι μιλάνε γι' αυτόν.

Όλοι οι γνωστοί μου με έχουν σαν ΘΕΟ!!!
Αγνοούν την ύπαρξή μου, μέχρι τη στιγμή που θα θελήσουν να ζητήσουν κάτι...

Κάθε πρωί που ο γείτονας πάει για δουλειά, βγαίνουμε όλη η γειτονιά, χειροκροτάμε και φωνάζουμε "άξιος".

Η χώρα διαλύεται από την αδιαφορία. Αλλά τι με νοιάζει εμένα;

Δεν είναι ότι δεν είμαστε επαναστάτες. Απλά είμαστε άτυχοι που δεν είναι όπλο ο καναπές.

- Που μένεις; -Στα λόγια..

Ενας στους πέντε επαγγελματίες δεν υποβάλλει δήλωση ΦΠΑ




Κάθε μήνα, σταθερά από τις αρχές του περασμένου έτους, ένας στους πέντε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες δεν μπαίνει καν στον κόπο να υποβάλει δήλωση ΦΠΑ, πόσω μάλλον να...


πληρώσει τον οφειλόμενο φόρο, ενώ η κατάσταση δεν βελτιώνεται δραστικά ακόμη και όταν αρχίσουν τα τηλεφωνήματα και τα ραβασάκια των ελεγκτικών μηχανισμών.
Στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων για το 2012 δείχνουν ότι στο σύνολο του έτους θα έπρεπε να υποβληθούν συνολικά 5.319.711 δηλώσεις ΦΠΑ. Από αυτές, 4.140.911 δηλώσεις υποβλήθηκαν κανονικά, σε αντιδιαστολή με 1.161.494 δηλώσεις που έμειναν σε εκκρεμότητα.
Σε αυτές τις περιπτώσεις η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων διαπιστώνει άμεσα πόσοι και ποιοι δεν υπέβαλαν δήλωση και στη συνέχεια αρχίζουν οι ειδοποιήσεις, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είτε με επιστολές ή με τηλεφωνήματα. Ακόμη και μετά τις οχλήσεις των ελεγκτών όμως, υποβλήθηκαν 73.628 δηλώσεις (λιγότερες από μία στις δέκα) και εισπράχθηκε το ποσό των 106.548 εκατ. ευρώ.
Ενδιαφέροντα συμπεράσματα προκύπτουν από τα στοιχεία της ΓΓΠΣ και όσον αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές και αποτελεσματικότητα. Ακόμα και όταν γίνονται έλεγχοι, ιδίως στον ΦΠΑ, ένα πολύ μικρό ποσοστό από τα βεβαιωμένα έσοδα καταλήγει στο ταμείο του Δημοσίου ενώ από την άλλη πλευρά οι εισπράξεις επί ληξιπρόθεσμων οφειλών είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα νέα χρέη που δημιουργούνται. Συγκεκριμένα:
n Πενιχρά τα αποτελέσματα των ελέγχων. Από τους 21.057 ελέγχους που έγιναν πέρυσι για την απόδοση ΦΠΑ βεβαιώθηκαν 434 εκατ. ευρώ, από τα οποία εισπράχθηκαν 93,5 εκατ. ευρώ (ποσοστό 21%). Πρακτικά δηλαδή στο ταμείο μπήκαν δύο ευρώ φόρων για κάθε δέκα που βεβαιώνονταν. Ελαφρώς καλύτερες επιδόσεις χαρακτηρίζουν τους τακτικούς ελέγχους στις μεγάλες επιχειρήσεις. Τον Δεκέμβριο έγιναν 247 τακτικοί έλεγχοι μεγάλων επιχειρήσεων και συνολικά στο έτος ολοκληρώθηκαν 444 έλεγχοι. Απέδωσαν 72,9 εκατ. ευρώ από τα 111,3 εκατ. ευρώ που βεβαιώθηκαν (ποσοστό 65,5%).
Το μεγαλύτερο ποσοστό εισπραξιμότητας, που αγγίζει το 78,4%, εντοπίζεται στους ελέγχους αυτοαπασχολουμένων και φορολογουμένων μεγάλου πλούτου. Το 2012 ολοκληρώθηκαν 495 έλεγχοι, οι οποίοι απέδωσαν στο Δημόσιο 17,4 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 22,2 εκατ. ευρώ που βεβαιώθηκαν (ποσοστό 78,4%). Τα ποσοστά εισπράξεων είναι μεν καλύτερα, αλλά σε σχέση με τον ΦΠΑ, για παράδειγμα, τα ποσά είναι δυσανάλογα. Στα 22,2 εκατ. ευρώ εισπράχθηκε το 78,4% ή 17,4 εκατ. ευρώ, ενώ από τα 434 εκατ. ευρώ του ΦΠΑ η επίδοση είσπραξης ποσοστού 21% αφήνει ανείσπρακτα περισσότερα από 340 εκατομμύρια.
n Βουνό (56,6 δισ. ευρώ) τα ληξιπρόθεσμα χρέη των ιδιωτών. Το 2012 δημιουργήθηκαν νέα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο ύψους 13,178 δισ. ευρώ. Από αυτά εισπράχθηκε τελικά το ένα δέκατο ή περίπου 1,4 δισ. ευρώ, ενώ διαγράφηκαν 195 εκατ. ευρώ. Την ίδια ώρα το παλαιό ληξιπρόθεσμο κεφάλαιο είχε φθάσει στις 31 Δεκεμβρίου 2012 στα 43,421 δισ. ευρώ, από τα οποία εισπράχθηκε 1,099 δισ. ευρώ και διαγράφηκαν 371 εκατ. ευρώ.

Η ΠΙΕΡΙΑ ΕΧΕΙ 4 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ......ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΚΑΙ 4 ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ.......ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΟΜΑΣΤΕ!