PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Άντρας της προσωπικής ασφάλειας του Κάρολου Παπούλια (δείτε το ΒΙΝΤΕΟ) χτυπάει ηλικιωμένο




Άντρας της προσωπικής ασφάλειας του Κάρολου Παπούλια (δείτε το ΒΙΝΤΕΟ) χτυπάει ηλικιωμένο επειδή ... με το κινητό του βιντεοσκοπούσε τις αποδοκιμασίες του προέδρου.
Ο ίδιος ο αστυνομικός με έναν άλλον γενειοφόρο στράφηκαν εναντίον ομάδας πολιτών γιατί αποδοκίμαζαν τον Παπούλια, κατά την άφιξή του στο λιμάνι της πόλης.
Ο ηλικιωμένος που παρακολουθούσε τη σκηνή σήκωσε το κινητό του με αποτέλεσμα να δεχθεί τη βάναυση επίθεση του αστυνομικού...

«Ξηλώνεται» σταδιακά το πρόγραμμα της ΝΕΤ


καθώς σύμφωνα με τη Real News, σύντομα ολοκληρώνεται το μπαράζ λήξης των συμβάσεων που... αφήνει εκτός Ραδιομεγάρου δεκάδες δημοσιογράφους...

Στον «αέρα», μάλιστα, βρίσκεται και η Στάη αφού τίθεται θέμα της παρουσίασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων, καθώς και στις 21 Γενάρη λήγει η σύμβαση της.

Ως τις 20 του μήνα, πάντως, δύο ακόμα εκπομπές θα κοπούν από το πρόγραμμα, καθώς οι βασικοί συντελεστές τους είναι συμβασιούχοι.

Πρόκειται για την εκπομπή «Three Net», με τους Γιάννη Πολίτη, Χρήστο Μαχαίρα και Κωνσταντίνο Ζούλα, και το πολιτιστικό δελτίο «Σημείο ART» που κατεβάζει ρολά μόλις ένα μήνα μετά την πρεμιέρα του.

Η έκπληξη του Κοντομηνά.

Στάη και Παπαγιάννης στα δελτία ειδήσεων του Alpha . Ο δεύτερος μάλιστα προορίζεται και... διευθυντής ειδήσεων στη θέση του Παπαδρόσου.
Το πως θα μοιράσουν τα δελτία είναι ένα θέμα που ακόμη δεν έχει αντιμετωπιστεί..

Γραμμή των παπανδρεϊκών να μην αγοράζουν το ΒΗΜΑ...


Δεν περπάτησε το Βήμα παρά την ιστορία που έγινε με τον Παπανδρέου. Αυτή είναι η πρώτη εκτίμηση από τα... περίπτερα και τα κεντρικά σημεία πωλήσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μπορεί το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις να βρίσκεται κάτω...
από το 20%, φαίνεται όμως ότι έπεσε γραμμή. "Μποϊκοτάζ στο Βήμα" το νέο σύνθημα των ψηφοφόρων και στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ποιοι άλλοι να αγοράσουν την εφημερίδα του Σταύρα. Οι... Νεοδημοκράτες;...

Έλενα Ράπτη μίλησε για το πώς συνδυάζει τα προσωπικά με τα επαγγελματικά της, αλλά και για το αν σχεδιάζει να κάνει παιδί, αφήνοντας το τοπίο ασαφές.


«Η ενασχόλησή μου με τα... κοινά μου έδωσε σπάνιες εμπειρίες και μια πληρότητα συναισθημάτων. Δεν μετρώ το χρόνο που δουλεύω. Δεν έχω βάλει ακόμη στη σκέψη μου θέμα θυσίας.

Έχω μια πολύ ισορροπημένη καθημερινή ζωή και νιώθω τυχερή που έχω τη δυνατότητα να κάνω πράγματα για τους συνανθρώπους μου» είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «RealLife».

Όσο για την απόκτηση ενός παιδιού:

«Ένα παιδί θα άλλαζε τη ζωή μου! Ένα παιδί αλλάζει τη ζωή κάθε ανθρώπου! Δεν θα μπορούσα να αποτελώ εξαίρεση...»

O Ψυχάρης θεωρεί τους Έλληνες ηλίθιους ...


Προκλητικός, όπως πάντα, ο Ψυχάρης παρουσιάζει τη συνάντηση που είχε με τον Παπανδρέου - μπαίνοντας στο Μαξίμου μαζί με τον Μπόμπολα από τη πίσω πόρτα- όπως γουστάρει και αγαπά. Σιγά που θα κάτσει, μετά την φάπα που του ριξε ο Παπανδρέου, να ανοίξει διάλογο μαζί του.

Η αφήγηση Ψυχάρη πρώτον δεν είχε τους αναγνώστες που περίμενε (έχασε φύλλα) και δεύτερον αντιμετωπίστηκε με καχυποψία αλλά και με χλευαστική διάθεση στο διαδίκτυο. Ιδού και ...
ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από το antinews.gr :

Προφανώς ο κ. Ψυχάρης θεωρεί τους αναγνώστες του Βήματος και τους τηλεθεατές του Mega (και όλους του Έλληνες) ηλίθιους και έχοντες κοντή μνήμη.

1. Πρώτο θέμα: Μήπως ο κ. Ψυχάρης που λειτουργεί πάντα με δημοσιογραφικά κριτήρια στα μέσα ενημέρωσής του, θυμάται τη στάση που τήρησε από τη στιγμή που έγινε ο κ. Παπανδρέου πρωθυπουργός; Μήπως θυμάται τους ύμνους υπέρ του; Μήπως θυμάται τι έγραφε για το καλό Μνημόνιο που είναι αναγκαίο και θα μας σώσει από τη χρεοκοπία; Από το 2010 το Βήμα και το Mega δεν είχαν σχηματίσει την εντύπωση ότι η Ελλάδα θα ζήσει στον απόλυτο παράδεισο αγκαλιά με την τρόικα;
2. Μήπως θυμάται ο κ. Ψυχάρης όταν έβαζε τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης όπως τους πρωτοκλασάτους δημοσιογράφους του στο Mega, που παίρνουν από 30.000 ευρώ το μήνα, για να αποθεώνουν την πολιτική της τρόικας και του κ. Παπανδρέου; Την αποθέωση του πρώην τσάρου κ. Παπακωνσταντίνου την ξέχασε; Το γλείψιμο στον κ. Βενιζέλο γινόταν εν αγνοία του; Όταν έπεσαν τα γιαούρτια το περασμένο καλοκαίρι στον κ. Πρετεντέρη και αποδοκιμαζόταν όπου πήγαινε, αυτό συνέβαινε γιατί οι απόψεις του ήταν υπέρ του λαού;
3. Μήπως ο ΔΟΛ (ιος) θυμάται τα σχόλια σε σημείο ύβρεως κατά του Αντώνη Σαμαρά και των συνεργατών του όταν έλεγαν ότι δε θα υπογράψουν το Μνημόνιο; Τα αιχμηρά άρθρα που χαρακτήριζαν τον πρόεδρο της ΝΔ καταστροφέα της Ελλάδας γιατί αρνήθηκε να προσυπογράψει την καταστροφή της χώρας;
4. Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τα μέσα ενημέρωσης του κ. Μπόμπολα. Στήριξαν μέχρι τέλους τον Γ. Παπανδρέου και τον άδειασαν όταν αντιλήφθηκαν ότι είναι καμένο χαρτί και όταν κατάλαβαν ότι το Μνημόνιο είναι σκέτη αποτυχία.
5. Και καλά να μιλούν όλοι οι άλλοι, αλλά να μιλά ο κ. Μπόμπολας και ο κ. Ψυχάρης ότι δίνουν ενημέρωση στον κόσμο με δημοσιογραφικά κριτήρια; Όταν τραπεζώνουν υπουργούς και παίρνουν γραμμή για το τι και πώς θα «ενημερώσουν» γιατί το κάνουν; Για τη φουκαριάρα την Ελλάδα;

Η διαπλοκή τόσα χρόνια έχει όνομα. Λέγεται καναλάρχες, εκδότες αγκαλιά με τους πολιτικούς. Ο κ. Ψυχάρης άρχισε να πολεμά τον κ. Παπανδρέου όταν δεν του έκανε τα χατίρια. Όταν δεν του έδινε τα δάνεια που ζητούσε (θαλασσοδάνεια για να λέμε την αλήθεια) ή τις διαφημίσεις που απαιτούσε.

Ο κ. Μπόμπολας θα αλλάξει γραμμή όταν δει ότι η μοιρασιά στα δημόσια έργα δεν είναι αυτή που θέλει. Αλλά εμφανώς πιο έξυπνος από τον κ. Ψυχάρη περιμένει τη μοιρασιά στην ενέργεια, στον τζόγο, στους νέους δρόμους, στα χρυσορυχεία κ.λπ.

Αλλά όπως ξαναγράψαμε, έχει πολύ πλάκα να ξεκατινιάζονται οι βασικοί πόλοι της διαπλοκής των τελευταίων 40 χρόνων.

προσφορές και μειώσεις τιμών που φτάνουν έως και το 70% ξεκίνησαν οι καταστηματάρχες αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά,


Mεγάλες προσφορές και μειώσεις τιμών που φτάνουν έως και το 70% ξεκίνησαν οι καταστηματάρχες αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, προσπαθώντας να προσελκύσουν τους καταναλωτές, ενώ... αντίστοιχο θα είναι το μέγεθος των μειώσεων στις τιμές και μετά τις 15 Ιανουαρίου 2012, οπότε ξεκινά επίσημα, βάσει του νόμου, η χειμερινή περίοδος.

Ωστόσο, οι έμποροι αξιοποιούν ήδη τη δυνατότητα διενέργειας προσφορών, δεδομένου ότι η ελληνική αγορά βρίσκεται τα τελευταία δύο χρόνια σε οριακή κατάσταση.

«Ουσιαστικά, η αγορά έχει μπει ήδη από τις 3 Ιανουαρίου σε περίοδο προεκπτώσεων και προσφορών και μάλιστα με δυναμικούς ρυθμούς. Λίγη σημασία έχει πια, με την κατάσταση που επικρατεί στους τζίρους των καταστημάτων, αν οι εκπτώσεις ξεκινούν στις 15, στις 16, ή στις 14 του μήνα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης. Σημειώνει, ωστόσο, ότι η επίσημη ημερομηνία έναρξης των χειμερινών εκπτώσεων, που θα διαρκέσουν έναν μήνα, είναι η 15η Ιανουαρίου και επειδή είναι ημέρα Κυριακή, επισήμως οι εκπτώσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012. Πάντως, ήδη από το Σάββατο 14 του μηνός, αρκετά είναι τα καταστήματα που εκτιμάται ότι θα κινηθούν στους ρυθμούς των εκπτώσεων.

«Άλλωστε, ακόμη και σήμερα, αν μπείτε σε ένα κατάστημα, θα αγοράσετε με έκπτωση», προσθέτει ο κ. Κορκίδης «Όλη η αγορά προσανατολίζεται στην τακτική των προσφορών. Όλο το 2011 το εμπόριο κινήθηκε μόνιμα σε προσφορές και εκπτώσεις. Οπότε, τίθεται το ζήτημα μήπως είναι λογικότερο να κινηθούμε θεσμικά προς την πλήρη απελευθέρωση των προσφορών». Τονίζει, δε, το ζήτημα δεν αποκλείεται να τεθεί, εκ νέου, προς συζήτηση στο υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας το προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του ν. 3769/2009, επιτρέπονται οι προσφορές και οι προωθητικές ενέργειες έως την παραμονή της έναρξης των επίσημων εκπτώσεων.

Οι εμπορικοί σύλλογοι όλης της χώρας αναμένεται, μέσα στις επόμενες μέρες, να ενημερώσουν για μία ακόμη χρονιά, τα μέλη τους να προστατεύσουν τον θεσμό των εκπτώσεων και να αναδείξουν τον σεβασμό του εμπορίου προς τους καταναλωτές. Επιπλέον, να καλέσουν το καταναλωτικό κοινό να εμπιστευθεί τα οργανωμένα εμπορικά καταστήματα για τις αγορές του και όχι το κάθε μορφής παρεμπόριο.

Σύμφωνα με τον νόμο, αν κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων διαπιστωθεί παράβαση ή παραπλάνηση των καταναλωτών, οι ποινές και τα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Όσοι παραβαίνουν τις διατάξεις του νόμου διώκονται ποινικά και τιμωρούνται με φυλάκιση, ενώ, επιπλέον, τους επιβάλλεται πρόστιμο μέχρι ποσού ίσου με το 0,5% του ετησίου κύκλου εργασιών που πραγματοποιούν, το οποίο, σε περίπτωση υποτροπής, μπορεί να αυξηθεί έως το 3% του ετησίου κύκλου εργασιών της συγκεκριμένης επιχείρησης. Το πρόστιμο επιβάλλεται με απόφαση του οικείου Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας.

Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς, ή παραπλανητικές, ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται, με απόφαση του οικείου τοπικού άρχοντα, διοικητικό πρόστιμο 1.000 μέχρι 100.000 ευρώ, ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.

...από τους άνεργους εργαζόμενους του ALTER...




Τι είναι αυτό που συμβαίνει;


Στην πραγματικότητα καταρρέει ο παλιός κόσμος των media χωρίς να είναι βέβαιο πως θα δημιουργηθεί ένας καλύτερος, σε ένα περιβάλλον γενικευμένης ύφεσης. Οι ... εισηγμένες επιχειρήσεις κατάφεραν να εξαφανίσουν περίπου 620 εκατ. ευρώ από τα κεφάλαια που άντλησαν στο χρηματιστήριο, έχοντας πλέον υποχρεώσεις που υπερβαίνουν το 1 δισ. ευρώ. Ταυτόχρονα σταμάτησε η εξωτερική χρηματοδότηση, δηλαδή τα δάνεια που αφειδώς, λόγω πολιτικής διαπλοκής, που έδιναν οι τράπεζες, και η χρηματοδότηση από το κράτος, είτε με απευθείας ενισχύσεις , είτε με την περίφημη κρατική διαφήμιση. Η ιδιωτική διαφήμιση συρρικνώθηκε, αλλά το καθεστώς των επιστροφών που παρήγαγε μαύρο χρήμα, παραμένει.

Απώλεια 4.000 θέσεων εργασίας στα Media σε δύο χρόνια μνημονιακής διακυβέρνησης


Μόνο στις εισηγμένες εταιρείες ΜΜΕ οι θέσεις εργασίας έχουν μειωθεί κατά 1.500 τουλάχιστον, σύμφωνα με ... επίσημα στοιχεία, χωρίς σε αυτές να υπολογίζονται το ALTER, και η «Ελευθεροτυπία», που ανεβάζουν το συνολικό αριθμό σε 3.000. Αν σε αυτούς προστεθούν και οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ (900 άτομα από το 2010 ως το τέλος Ιανουαρίου εκπαραθυρώνονται), 130 της Απογευματινής και 100 του «Επενδυτή» - για να αναφέρουμε μόνο τα «χοντρά» παραδείγματα- ο αριθμός των θέσεων εργασίας που έχουν χαθεί μέσα σε δύο χρόνια φτάνει τις 4.100. Σε αυτούς δεν υπολογίζονται αθρόες απολύσεις και λουκέτα στον περιοδικό Τύπο (ιδίωγς στον Λυμπέρη και την ΙΜΑΚΟ), στη διαφημιστική αγορά- όπου κοντεύουν να κρασάρουν τέσερεις διαφημιστικές εταιρείες και αναμένονται άλλες δύο- και βεβαίως στις εταιρείες παραγωγής οπτικοακουστικών, όπου οι αναθέσεις έχουν πέσει κάτω από το μισό. Οι απολύσεις προσωπικού πάσης φύσεως -δημοσιογράφων, τεχνικών, διοικητικού προσωπικού- προκρίνεται από τις επιχειρήσεις ως κίνηση «εξυγίανσης» μπροστά στη δραματική πτώση του κύκλου εργασιών, τη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης κατά 50% τα τελευταία τρία χρόνια, τις αυξανόμενες ζημιές, τη δραματική μείωση της δυνατότητας δανεισμού και τα τεράστια χρέη, που υπερβαίνουν κατά πολύ τους ετήσιους τζίρους. Παρά τη μείωση των θέσεων εργασίας, είτε με απευθείας απολύσεις, είτε μέσω συνταξιοδότησης και μηδενικών προσλήψεων, είτε με την εφαρμογή «ευέλικτων» μορφών εργασίας, φαίνεται πως οι «αναδιαρθρώσεις» κυρίως σε μισθολογικό κόστος και προσωπικό δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα. Σκηνικό τρόμου στα Media Σε κατάρρευση το σύστημα που διαμορφώθηκε από το 1990 Σκηνικό συνολικής κατάρρευσης στα media διαμορφώνεται στις πρώτες μέρες του 2012.

Μεγάλο μέρος των Μέσων έχουν ήδη προσφύγει για ένταξη στη διαδικασία του αρ. 99 "για προστασία από τους πιστωτές τους": η «Ελευθεροτυπία», το ALTER, ο ραδιοφωνικός σταθμός του πρώην Δήμου Άνω Λιοσίων «Ξένιος», η διαφημιστική «Leo Burnett», η «Alapis», βασικός επιχειρηματικός βραχιόνας του Λ.Λαυρεντιάδη με ευρύ φάσμα επενδύσεων στα ΜΜΕ και πριν από ένα χρόνο η «Απογευματινή», η «Mototeck» (περιοδικά Drive, Moto, Autocar, Burn Out) η «Περιοδικός Τύπος Α.Ε.» του Ανεμοδουρά (περιοδικά Κατερίνα, Γρίφος, Αφισόραμα, Μπλεκ, Μικρός Ήρως κ.ά.) Από αυτούς κανένας δεν λειτουργεί και βεβαίως οι εργαζόμενοι- «πιστωτές» των εταιρειών δεν πληρώνονται. Την ίδια ώρα, όλες οι επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει σε εκτεταμένες κινήσεις αναδιαρθρώσεων, κυρίως σε μισθολογικό κόστος και προσωπικό, σε μειώσεις κόστους με κάθε τρόπο -πώληση συμμετοχών, περικοπές σε μισθούς, επιδόματα και προσωπικό μέσω επιχειρησιακών συμβάσεων, κλείσιμο ζημιογόνων δραστηριοτήτων και σημείων πώλησης, συρρίκνωση των δαπανών διοίκησης, απομείωση αξίας επενδύσεων και συμμετοχών, μηδενικές προσλήψεις, "ευέλικτες" συνθήκες εργασίας. Στις περισσότερες παρατηρούνται καθυστερήσεις πληρωμών στο προσωπικό και στους συνεργάτες. Μέσα σε δύο χρόνια έχουν κλείσει σειρά επιχειρήσεων -εκτός των παραπάνω του αρ. 99 που πρακτικά βρίσκονται εκτός αγοράς. Οι εφημερίδες "Ελεύθερος", "Φίλαθλος", "Veto, "Άποψη", "Χώρα" -παρά την προνομιακή μεταχείριση με κρατική διαφήμιση στην κυβέρνηση Καραμανλή- "Ώρα των Σπορ" και "Κιτρινόμαυρη Ώρα", αναμένεται η "Εξέδρα", ο "Ελεύθερος Τύπος" παλαιότερα και το καθημερινό "Βήμα" που αποσύρθηκε από τα περίπτερα και εξοικονόμησε το κόστος εκτύπωσης και διανομής. Ο «ξαφνικός θάνατος» της εφημερίδας «ο Κόσμος του Επενδυτή» την περασμένη Τετάρτη, είναι το κομμάτι μιας εικόνας που είναι πολύ περισσσότερο ζοφερή απ' όσο φαίνεται. Όμως δείχνει την κατεύθυνση ραγδαίας ύφεσης της "αγοράς" των Μέσων, αλλά και τον τρόπο που οι επιχειρηματίες των media, τουλάχιστον ορισμένοι, αντιλαμβάνονται το ρόλο τους. Με αφορμή απεργία των εργαζομένων για καταβολή δεδουλευμένων δύο μηνών, ο ιδιοκτήτης Κ.Γιαννίκος αποφάσισε να αναστείλει την έκδοση του Επενδυτή. Εάν είναι αλήθεια ή μπλόφα θα φανεί στο επόμενο διάστημα. Έμπειροι παρατηρητές δεν αποκλείουν την -προσπάθεια έστω- επανέκδοσης του Κόσμου του Επενδυτή στο μέλλον, σε άλλη βάση, με νέους εργαζόμενους και οπωσδήποτε χαμηλότερου κόστους. Θα πρόκειται για το. "Φάντασμα του Επενδυτή". Αυτό όμως που είναι πραγματικά άξιο απορίας είναι το πώς αποφασίζεται εν μία νυκτί να κλείσει η πρώτη σε κυκλοφορία εβδομαδιαία εφημερίδα, η οποία είναι σε θέση να καλύψει το κόστος παραγωγής της. Η μέση κυκλοφορία της το διάστημα Ιανουαρίου- Οκτωβρίου 2011, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΙΗΕΑ είναι 37.000 στο τεύχος, και παρότι είχε πέσει στα 22.000 το τελευταίο διάστημα, παρέμενε πρώτη με διαφορά από τις υπόλοιπες. Η τιμή της παρέμενε υψηλή, στα 4 ευρώ το φύλλο, γεγονός που της έδινε σημαντικά έσοδα από πωλήσεις. Τα έσοδά της το 2011 από διαφήμιση ανήλθαν, σύμφωνα με τη Media Services σε 5 εκ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι δεν ξεπερνούν τους 90, ενώ οι αμοιβές τους κινούνται στη Συλλογική Σύμβαση ή και χαμηλότερα.

Μα στην Jennifer nicole lee φυσικά.

Η Jennifer Nicole Lee έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή επειδή είναι μητέρα 2 παιδιών και μετά τις εγκυμοσύνες της κατάφερε και έχασε 35kg και έχει το σώμα που βλέπετε τώρα... Πραγματικά εντυπωσιακό...!!!..Απολαυστε την...








Ο ηθοποιός – πρωταγωνιστής της διαφήμισης, Μανώλης Μαυρομάτακης, μίλησε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής»

Η τελευταία διαφήμιση γνωστής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας με τον πλανόδιο ψήστη ο οποίος φτιάχνει σάντουιτς έξω από ένα γήπεδο και σκαρφίζεται έξυπνες ατάκες για να προσεγγίσει τους πεινασμένους οπαδούς...
«ομορφαίνουν, δεν παχαίνουν», αναπαράγεται συνεχώς στο διαδίκτυο με την χαρακτηριστική φράση ....«ομορφάαααντρα μου» να έχει μπει και στις παρέες αρκετών Ελλήνων!

Ο ηθοποιός – πρωταγωνιστής της διαφήμισης, Μανώλης Μαυρομάτακης, μίλησε στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» αναφέροντας πως η πρόταση αυτή αποτέλεσε δώρο για εκείνον τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τα χρήματα από μια διαφήμιση είναι πάρα πολλά, όσα βγάζω δουλεύοντας επί μήνες στο θέατρο».



Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο ηθοποιός, οι απολαβές ήταν και το βασικό κίνητρο για να δεχθεί να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο διαφημιστικό σποτ. Ο κόσμος του μιλάει πλέον στον δρόμο, αλλά ο ίδιος ωστόσο, δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει όλη αυτή την ξαφνική αναγνώριση. «Δεν μου αρέσει να περπατάω στο δρόμο και να μου φωνάζουν «ομορφάντρα μου».



Ποιος είναι ο ηθοποιός από την Σητεία

Πρόκειται για έναν εξαίρετο και βραβευμένο ηθοποιό με λαμπρή καλλιτεχνική πορεία στο ελληνικό θέατρο και τον κινηματογράφο και συμμετοχή σε σπουδαία έργα. Ο Μανώλης Μαυροματάκης είναι τρανταχτό παράδειγμα ηθοποιού που καταρρίπτει το μύθο ότι οι «ξεχασμένοι» και δίχως κάποια σημαντική πορεία στο καλλιτεχνικό στερέωμα ηθοποιοί προσπαθούν να βρουν διέξοδο σε διαφημίσεις για τα προς το ζην.

Ο, κατά τα άλλα, «γκουρμές» είναι βραβευμένος σκηνοθέτης και ηθοποιός έχοντας αποσπάσει το πρώτο βραβείο ανδρικής ερμηνείας στο φεστιβάλ Δράμας, για την ταινία «Τα παιδιά της Σπιναλόγκας» του Κώστα Αθουσάκη που προβλήθηκε το 2007.



Όπως αναφέρει το cretalive.gr η πορεία του όμως στην τέχνη δεν αρχίζει ούτε τελειώνει εκεί. Ο Μαυροματάκης είναι άμεσος, απλός και απολαυστικός σ’ έναν σκηνικό χώρο που γνωρίζει καλά, το θέατρο, και σ’ ένα υποκριτικό είδος που ξέρει πώς να αναδείξει. Δεν θα ήταν παράτολμο αν έλεγε κάποιος ότι η παρουσία του σε παραστάσεις λειτουργεί σαν ένα είδος κομπέρ που μετέχει όμως ενεργά στη θεατρική πράξη.

Ο Μαυροματάκης έχει επιθεωρησιακά στοιχεία στο παίξιμο του με την έννοια της αμεσότητας και της επικοινωνίας με το κοινό. «Ο Μανώλης Μαυροματάκης είναι ηθοποιός ανοιχτής προοπτικής και μεγάλης δυναμικότητας και πάντα έχει κάτι να μας αποκαλύψει. Υποδύεται ρόλους με τη βαρύτητα και την εκφραστικότητα που πρέπει. Είναι το πρόσωπο που πολλές στιγμές κατά τη διάρκεια μιας παράστασης ή μιας ταινίας ανατρέπει τα μειονεκτήματά της προσδίδοντας βαθείς χρωματισμούς και συναίσθημα» λένε όσοι έχουν παρακολουθήσει στενά τα βηματά του στην τέχνη.

Ενδεικτικά σημεία της μέχρι τώρα καριέρας του είναι ότι όχι μόνο παίζει στο θέατρο αλλά σκηνοθετεί παραστάσεις και ταινίες που έχουν αποσπάσει μόνον κολακευτικά σχόλια. Έχει παίξει και έχει υπάρξει συντελεστής λοιπόν στις εξής ταινίες: Μαριονέτα - Marionette (2007), Uranya (2006), Το Ονειρο του Σκύλου - A Dog's Dream (2005), Quo Vadis (2004), Μπραζιλερο (2001), Ενας Λαμπερός Ηλιος - A Bright Shinning Sun (2000), Η Γωνία του Παραδείσου (1998), Πριν το Τελος του Κοσμου - Before the End of the World (1996), Ελεύθερη Κατάδυση - Love Knot (1995), Λευτέρης Δημακόπουλος - Lefteris (1993), ενώ στο θέατρο ξεπέρασε τον εαυτό του στην παράσταση «Ο Ζορμπάς, η πραγματική ιστορία». Τέλος, έχει συνεργαστεί και με τον Πάνο Κοκκινόπουλο έχοντας εμφανιστεί σε επεισόδια του Κόκκινου Κύκλου.

εκατομμύρια για .... φωτοτυπίες!


Το απίστευτο χρηματικό ποσό των 2 εκατομμυρίων ευρώ καλείται να χορηγήσει σε 159 δήμους της χώρας το υπουργείο Εσωτερικών για την κάλυψη των αναγκών σε φωτοτυπίες λόγω της έλλειψης των σχολικών βιβλίων.


Χαρακτηριστικά το μεγαλύτερο κονδύλι πιστώνεται στον Δήμο Χανίων (93.118,96 ευρώ) ενώ ακολουθούν ο Δήμος Αθηναίων (76.425,01 ευρώ) και ο Δήμος Καλαμάτας (55.770,95 ευρώ).

Από την άλλη, σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της «Καθημερινής» υπάρχουν εντονότατες διαμαρτυρίες από σχολεία για ελλείψεις σε πετρέλαιο θέρμανσης, χαρτί εκτύπωσης, άλλα λειτουργικά έξοδα, για τις οποίες αρμόδιοι είναι οι δήμοι.

Με το νέο σύστημα ΟΤΑ καταργήθηκαν οι σχολικές επιτροπές σε κάθε σχολείο και προβλέφθηκε η λειτουργία δύο σχολικών επιτροπών (για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και για εκείνα της δευτεροβάθμιας) σε κάθε δήμο. Κάθε επιτροπή οφείλει να κατανείμει τα κονδύλια στα σχολεία λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό μαθητών και αιθουσών, γυμναστηρίων, εργαστηρίων, βιβλιοθηκών, την παλαιότητα των κτιρίων καθώς και τις ειδικότερες ανάγκες των σχολείων.

Όμως, υπάρχουν πολλές καταγγελίες εκπαιδευτικών για την τύχη των κονδυλίων -π. χ. ότι υπερχρεωμένοι δήμοι αξιοποιούν τα αποθεματικά των προηγούμενων σχολικών επιτροπών για να καλύψουν δημοτικά ελλείμματα- την ίδια στιγμή που κάποιες επιτροπές αποφάσισαν να καταβάλλονται μηνιαίως ως έξοδα παράστασης στον πρόεδρό τους 1.000 ευρώ μηνιαίως και 400 ευρώ στον αντιπρόεδρο.

Και όλα αυτά, ενώ ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας η ημερομηνία έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων του 2012.

Στις 21 Μαΐου οι Πανελλαδικές

Κωνσταντίνου και Ελένης θα αρχίσουν φέτος οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους περίπου 120.000 υποψηφίους αποφοίτους Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τα πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Τα μαθήματα στα Λύκεια θα ολοκληρωθούν στις 18 Μαΐου ενώ, με τον τρόπο αυτό, θα σταματήσει και το φαινόμενο της πρόωρης λήξης των μαθημάτων στο Γυμνάσιο, ώστε να οργανωθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Έτσι, φέτος τα μαθήματα στο Γυμνάσιο θα ολοκληρωθούν στις 25 Μαΐου. Η έκδοση των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων θα γίνει περί τα τέλη Ιουνίου, ενώ όλη η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 8 Ιουλίου.

Ο προγραμματισμός του υπουργείου είναι ο ακόλουθος:

- Τα μαθήματα στα γυμνάσια θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 25 Μαΐου.
- Τα μαθήματα στα λύκεια θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 18 Μαΐου. Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα αρχίσουν τη Δευτέρα 21 Μαΐου, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας. Οι ημέρες των εξετάσεων των υπολοίπων πέντε μαθημάτων θα οριστούν ανά διήμερο.
- Περί τις 10 Ιουνίου θα αρχίσουν οι ενδοσχολικές εξετάσεις και οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις.
- Περί τις 15 Ιουνίου θα οργανωθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων.
- Περί τις 20 με 25 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμοί στα έξι υποχρεωτικά μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων.
- Από τις 2 έως και τις 7 Ιουλίου οι υποψήφιοι των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα λαμβάνουν τις Βεβαιώσεις Πρόσβασης στα ΑΕΙ, ενώ θα οριστικοποιούν και τα μηχανογραφικά τους δελτία με τη σειρά κατάταξης των σχολών στις οποίες επιθυμούν να εισαχθούν.
- Οι βάσεις εισαγωγής στα ΑΕΙ αναμένεται να ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Είναι η Χρύσπα

Μέσα στο καταχείμωνο και σε νυχτερινή της έξοδο, η συγκεκριμένη τραγουδίστρια βγήκε έξω με καυτό σορτσάκι –άκρως καλοκαιρινό- το οποίο συνδύασε με μπότες! Ποια είναι;

Είναι η Χρύσπα η οποία ομολογουμένως διαθέτει καλλίγραμμα πόδια, όμως πρέπει κάποιος να της πει ότι τα κάλλη μας τα δείχνουμε... καιρού επιτρέποντος. Στην πίστα όπου εμφανίζεται οι θαμώνες του νυχτερινού κέντρου τη θαυμάζουν για τα καλλίγραμμα πόδια της που αναδεικνύονται μέσα από τα καυτά ολόσωμα σορτσάκια που φορά. Όμως, όταν βγαίνεις έξω Χρύσπα μου, καλό είναι να φοράς κάτι πιο... μακρύ και ζεστό μιας και το κρύο αυτόν τον καιρό είναι τσουχτερό. Αν πάλι θες ντε και καλά να αναδείξεις τα πόδια σου, γιατί να μην φορέσεις ένα μίνι φόρεμα ή μία μίνι φούστα που θα έφερναν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Έτσι, για αλλαγή βρε αδελφέ!

Του έχει λήξει από το 2009...


Όπως αποκάλυψε ο ΑΝΤ1 το δίπλωμα οδήγησης του πρώην υπουργού είχε λήξει από το 2009.

Το δίπλωμα του έπρεπε να... είχε ανανεωθεί, καθώς ο Κίμων Κουλούρης είναι άνω των 65 ετών.

Με τα μέτρα της κυβέρνησης σε λίγο θα είναι περιζήτητη αυτή η δουλειά!!!

Ο διάλογος πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μεγάρου Μαξίμου

Η ξεφτίλα της διαπλοκής .... σε συνέχειες!!!


Η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος συμπαρασύρει μαζί του και τα μέχρι χθες δομικά και υποστηρικτικά στοιχεία και συστατικά του. Κάπως έτσι θα πρέπει να εκληφθούν και εκλογικευθούν οι αποκαλύψεις (σαν να πρόκειται για ξεκατινιάσματα "αστέρων" της εγχώριας σόου μπιζ) με τις οποίες οι ίδιοι οι δράστες της διαπλοκής (Παπανδρέου - Ψυχάρης) μας εφοδιάζουν για τις σχέσεις "εμπιστοσύνης" και "αλληλοβοήθειας" που είχε αναπτύξει το ξεφτιλισμένο πολιτικό προσωπικό με τους νταβατζήδες της πληροφόρησης.

η ελληνική κυβέρνηση θα ήταν να δηλώσει πως δεν µπορεί να εξοφλήσει τα χρέη της διεκδικώντας έτσι καλύτερο διακανονισµό».



Ο 43χρονος Κλέµενς Φούεστ είναι καθηγητής του φορολογικού δικαίου στο Πανεπιστήµιο της Οξφόρδης. Ως πρόεδρος του επιστηµονικού συµβουλίου στο γερµανικό υπουργείο Οικονοµικών είναι παράλληλα ο στενότερος επιστηµονικός συνεργάτης του πολιτικού προϊσταµένου του υπουργείου Βόλφγκανγκ Σόιµπλε. Ο...
κ. Φούεστ θεωρεί το «κούρεµα» του 50% δεν είναι αρκετό και πως η συµµετοχή σ’ αυτό έπρεπε να είναι υποχρεωτική ακόµη και αν προέκυπτε έτσι ο κίνδυνος της ανοικτής χρεοκοπίας. «Η Ελλάδα είναι κατά τη γνώµη µου ήδη χρεοκοπηµένη» λέει.

«Το καλύτερο που θα µπορούσε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση θα ήταν να δηλώσει πως δεν µπορεί να εξοφλήσει τα χρέη της διεκδικώντας έτσι καλύτερο διακανονισµό».

Για τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργο Προβόπουλο, η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ισοδυναμούσε με την κόλαση. Το βλέπετε και εσείς έτσι;

«Το “κόλαση” είναι κάπως υπερβολικό, αλλά η έξοδος δεν θα ήταν η σωστή επιλογή για την Ελλάδα. Οι ζηµιές της θα ήταν πολύ µεγαλύτερες από τα κόστη παραµονής».

Καταστροφή πάντως δεν θα ήταν...

«Θα µπορούσε να ήταν καταστροφή για µια σειρά λόγους. Κατ’ αρχάς, επειδή θα προκαλούσε βραχυπρόθεσµα τη φυγή του κεφαλαίου και την επιδείνωση της κρίσης. Αλλά και µακροπρόθεσµα θα δηµιουργούσε πρόβληµα. Η ανταγωνιστικότητα στον µισθολογικό τοµέα θα επανερχόταν, όµως πολλοί διεθνείς επενδυτές θα ερµήνευαν την έξοδο ως αποχαιρετισµό από το σχέδιο του οικονοµικού και διοικητικού εκσυγχρονισµού της Ελλάδας. Κι αυτό θα είχε πολύ αρνητικές επιπτώσεις».

Στις 27 Οκτωβρίου αποφασίστηκε το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους προς τους ιδιώτες επενδυτές κατά 50%. Φτάνει αυτό το ποσοστό για να κάνει βιώσιμο το συνολικό χρέος, ή πρέπει να ανέβει στο 70% ή και 80%;

«Φοβάµαι ότι το 50% δεν φτάνει. Το ποσοστό αυτό συνοδευόταν από την ιδέα ότι θα ήταν συνδεδεµένο µε ένα µακροπρόθεσµο πρόγραµµα εξυγίανσης της οικονοµίας, που θα µείωνε το συσσωρευµένο χρέος στο 120% του ετήσιου ακαθάριστου εθνικού εισοδήµατος το 2020. Οµως η µείωση αυτή δεν είναι επαρκής. 120% είχαµε και στην αρχή της κρίσης. Η µείωση πρέπει να είναι λοιπόν µεγαλύτερη από 50%».

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών και του uni0394ιεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου IIF τρενάρουν απελπιστικά. Ενας λόγος γι’ αυτό είναι το ότι πολλοί επενδυτές, ιδίως οι μικρότεροι, δεν θέλουν να συμμετάσχουν στο «κούρεμα» εθελουσίως. Μπαίνει έτσι το «κούρεμα» σε κίνδυνο;

«Ασφαλώς. Προσωπικά θεωρώ την εθελούσια συµµετοχή λάθος. Πιστεύω ότι η συµµετοχή θα έπρεπε να γίνει υποχρεωτική».

Ακόμη και αν προέκυπτε έτσι ο κίνδυνος του «πιστωτικού γεγονότος», δηλαδή της ανοικτής χρεοκοπίας;

«Ακόµη και έτσι. Η Ελλάδα είναι κατά τη γνώµη µου ήδη χρεοκοπηµένη. Και η δήθεν εθελούσια συµµετοχή δεν ήταν πραγµατικά εθελούσια, οι δανειστές εξαναγκάστηκαν σε αυτήν. Αυτό προκάλεσε µεγάλη ανασφάλεια. Το ερώτηµα ήταν αν µπορούσε να ασφαλίσει κανείς πλέον κρατικά οµόλογα για το ενδεχόµενο χρεοκοπίας. Νοµίζω ότι το καλύτερο θα ήταν να πει κανείς ειλικρινά ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν µπορεί να εξοφλήσει τα χρέη της. Ετσι θα µπορούσε να γίνει καλύτερος διακανονισµός».

Ενας άλλος λόγος για το τρενάρισμα είναι το νομικό καθεστώς των νέων ομολόγων. Το IFF θέλει να τα θέσει υπό βρετανικό δίκαιο, σε αντίθεση με τα παλιά που βρίσκονται υπό ελληνικό. Μια τέτοια αλλαγή δεν θα ισοδυναμούσε με πλήρη παραίτηση από την κυριαρχία του ελληνικού κράτους;

«Αυτό είναι θέµα διαπραγµάτευσης. Αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυριαρχία έχει υποστεί σηµαντικό περιορισµό σε αυτή τη διαδικασία. Αυτό άρχισε ήδη µε την τρόικα, η οποία υπαγορεύει τη θέλησή της στους έλληνες πολιτικούς. Το ερώτηµα είναι τι πρακτικές επιπτώσεις έχει µια τέτοια υπαγωγή των οµολόγων υπό το βρετανικό δίκαιο. Μια από αυτές θα µπορούσε να είναι ότι η Ελλάδα δεν θα µπορεί να επιβάλλει µονοµερώς ένα κούρεµα, ή ότι µπορεί να το επιβάλλει µόνο αν αποδεχθεί το ενδεχόµενο να κατασχεθούν περιουσιακά της στοιχεία στο εξωτερικό».

Η Ελλάδα θα έβγαινε πάντως αποδυναμωμένη από τυχόν αλλαγή του νομικού καθεστώτος...

«Αυτό δεν είναι τελείως ξεκάθαρο. Οι τόκοι που θα πληρώνει η Ελλάδα για οµόλογα που θα βρίσκονται υπό βρετανικό δίκαιο θα είναι χαµηλότεροι από εκείνους για εκείνα υπό ελληνικό. Είναι δύσκολο λοιπόν να πει κανείς ότι η Ελλάδα θα έχανε από τέτοια αλλαγή».

Θα έφτανε το «κούρεμα», αν γίνει όντως, για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας;

«Οχι. Το κούρεµα αποτελεί απλώς προϋπόθεση για την εξυγίανση. Το βασικό είναι όµως η εξυγίανση του προϋπολογισµού, η µείωση των δαπανών και η αύξηση των εισόδων. Ταυτόχρονα, η χώρα πρέπει να αποκτήσει προοπτική ανάπτυξης και να γίνει πάλι ελκυστική για τους ξένους και τους ντόπιους επιχειρηµατίες». Και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος μιλάει τελευταία ανοικτά για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας. Ποια είναι η δική σας εκτίμηση; Θα καταφέρει η Ελλάδα να την αποφύγει το επόμενο τρίμηνο;

«Πιστεύω ότι οι διαπραγµατεύσεις µε την τρόικα θα συνεχιστούν και ότι η χρεοκοπία µε την έννοια της διακοπής της βοήθειας προς την Ελλάδα θα αποφευχθεί τουλάχιστον τους επόµενους µήνες. Η πραγµατική κρατική χρεοκοπία, δηλαδή η παύση της βοήθειας, θα οδηγούσε στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Κι αυτό, νοµίζω, δεν το θέλει κανένας». Γενικότερα, είστε αισιόδοξος σχετικά με το ευρώ; Θα καταφέρει να επιζήσει ως τα τέλη του 2012;

«∆εν είµαι πολύ αισιόδοξος. Ο κίνδυνος να φύγει η µια ή η άλλη χώρα από την ευρωζώνη είναι υπαρκτός. Αυτό δεν µπορώ να το αποκλείσω για την Ελλάδα. Ελπίζω µόνο να µη συµβεί». Θα μπορούσε η έξοδος της Ελλάδας να είναι η αρχή του τέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Ποια θα ήταν η πιθανότερη συνέχεια;

«Ο µεγάλος κίνδυνος είναι µια αλυσιδωτή αντίδραση. Οι άνθρωποι σε άλλες προβληµατικές χώρες θα µπορούσαν να φοβηθούν ότι και οι δικές τους κυβερνήσεις θα επέλεγαν τη λύση της εξόδου. Σε τέτοια περίπτωση θα έκαναν επιδροµή στις τράπεζες για να σηκώσουν τις καταθέσεις τους. Θα προέκυπταν απειλές, µπροστά στις οποίες οι σηµερινές διαµαρτυρίες είναι παιχνιδάκια».

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΜΥΝΤΑ


Δημήτρης Γαλάνης:

«Όποιος περνάει μέσα από μάχες, είναι αυτός που αξίζει να παίρνει και τα μετάλλια»

Σωτήρης Μπουρδάνος:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι το οποίο από λεπτομέρειες αφήσαμε να φύγει»

Μετά τον αγώνα του Πιερικού Αρχελάου με τον Αμύντα στην Αθήνα για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α2, ο προπονητής Δημήτρης Γαλάνης και ο καλαθοσφαιριστής Σωτήρης Μπουρδάνος στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.pierikosbc.gr έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

Δημήτρης Γαλάνης - προπονητής Πιερικού Αρχελάου: «Ο Αμύντας κέρδισε δίκαια. Εμείς είχαμε απουσίες, αλλά παρόλα αυτά δεν εμφανιστήκαμε απόλυτα έτοιμοι για ένα τέτοιο παιχνίδι. Μικρές λεπτομέρειες έκαναν τη διαφορά, όπως δύο χαμένοι αιφνιδιασμοί, κάποιες βολές και ένα – δύο ξεχάσματα στην άμυνα. Θα το ξαναπώ, πρέπει να εμφανιστούμε πιο συγκεντρωμένοι και με διάρκεια στο παιχνίδι μας. Όποιος περνάει μέσα από μάχες, είναι αυτός που αξίζει να παίρνει και τα μετάλλια».

Σωτήρης Μπουρδάνος – καλαθοσφαιριστής Πιερικού Αρχελάου: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι το οποίο από λεπτομέρειες αφήσαμε να φύγει. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε στα λάθη μας και να περιμένουμε την Κηφισιά σε ένα πολύ κρίσιμο αγώνα για την ομάδα μας».

Χωρίς να λείπουν ακόμη και τα πισώπλατα μαχαιρώματα στη Νέα Δημοκρατία επικρατεί συνωστισμός υποψηφίων


τόσο από βουλευτές όσο και από πολιτευτές που θέλουν να... δοκιμαστούν στην δύσκολη πολιτική σκηνή της χώρας.

Το γεγονός ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το επόμενο κόμμα που θα αναλάβει την εξουσία είναι η Νέα Δημοκρατία άνοιξε την όρεξη σε πολλούς με αποτέλεσμα οι πονοκέφαλοι να είναι πολλοί στη Συγγρού.

Έχουν παρατηρηθεί μάλιστα και φαινόμενα, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα, στελέχη της ΝΔ να … αυτοχρίζονται υποψήφιοι χωρίς ακόμη να έχουν πάρει το ok από τη Συγγρού. Ίσως υποψιάζονται ότι θα μείνουν έξω από τις λίστες και γι’ αυτό σπεύδουν να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους!

Δέκα αγώνες έγιναν στο Τουρνουά Χριστουγέννων των αγωνιστικών τμημάτων του Πιερικού Αρχελάου


Οι νεαροί αθλητές έπαιξαν μπάσκετ με την ψυχή τους

Την περίοδο από 3 έως 7 Ιανουαρίου ο Πιερικός Αρχέλαος πραγματοποίησε στην Κατερίνη Τουρνουά μπάσκετ Παίδων, καθώς και φιλικούς αγώνες με την ακαδημία του Ίκαρου Καλλιθέας από την Αθήνα.

Το πενθήμερο αυτό που ήταν και οι σχολικές διακοπές, οι νεαροί αθλητές έπαιξαν και «χόρτασαν» μπάσκετ με την ψυχή τους, δικαιώνοντας έτσι και τους διοργανωτές που πραγματοποίησαν αυτή την εκδήλωση.

Στο Τουρνουά Παίδων που έγινε από τις 3 έως και τις 5 Ιανουαρίου συμμετείχαν, εκτός του Πιερικού Αρχελάου, οι Πάνθηρες Καβάλας, η ΑΓΕΠ και το εφηβικό της θυγατρικής ΣΦΚ Κατερίνη 2008.

● Στους παιδικούς αγώνες σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

3 Ιανουαρίου 2012

Πιερικός Αρχέλαος – Κατερίνη 2008 51-52

Πάνθηρες Καβάλας – ΑΓΕΠ 61-45

4 Ιανουαρίου 2012

ΑΓΕΠ – Κατερίνη 2008 54-58

Πάνθηρες Καβάλας – Κατερίνη 2008 51-50

Πιερικός Αρχέλαος (1997) – ΑΓΕΠ 45-43

5 Ιανουαρίου 2012

Πιερικός Αρχέλαος – Πάνθηρες Καβάλας 51-42

● Τις επόμενες μέρες ακολούθησε η διεξαγωγή φιλικών παιχνιδιών όπου συμμετείχαν οι παμπαίδες του Ίκαρου Καλλιθέας.

Συγκεκριμένα έγιναν οι εξής αγώνες:

5 Ιανουαρίου 2012

Πιερικός Αρχέλαος (1998) – Ίκαρος Καλλιθέας (1998) 38-35

6 Ιανουαρίου 2012

Πιερικός Αρχέλαος (1997) – Ίκαρος Καλλιθέας (1998) 45-25

Πιερικός Αρχέλαος (1998) – Ίκαρος Καλλιθέας (1998) 25-36

7 Ιανουαρίου 2012

Πιερικός Αρχέλαος (1999) – Ίκαρος Καλλιθέας (1998) 33-55

Τους αγώνες του Τουρνουά διαιτήτευσαν με επιτυχία οι κ.κ. Νίκος Μίχος και Δημήτρης Χαρακλιάς.

Τέλος, τη διοργάνωση αυτή υλοποίησε με επιτυχία ο υπεύθυνος ακαδημιών του Πιερικού Αρχελάου και παλιός καλαθοσφαιριστής του συλλόγου Στέλιος Χατζηιωάννου, ο οποίος στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου www.pierikosbc.gr δήλωσε: «Το Τουρνουά Χριστουγέννων των αγωνιστικών τμημάτων είναι η συνέχεια μιας σειράς εκδηλώσεων που έχει προγραμματιστεί να γίνουν την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Την περίοδο των εορτών, εκτός από το Τουρνουά των Παίδων και τους φιλικούς αγώνες με τους Ίκαρους Καλλιθέας, προηγήθηκε το εσωτερικό τουρνουά της ακαδημίας και η συμμετοχή των παμπαίδων, του τμήματος μίνι και των κορασίδων στο τουρνουά της Καβάλας που είχε στόχο τη προσφορά στα παιδιά ευχάριστων στιγμών και πολύτιμων εμπειριών. Σκοπός μας είναι τα επόμενα χρόνια να καθιερώσουμε το τουρνουά των αγωνιστικών τμημάτων με τη συμμετοχή περισσότερων ομάδων από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους υπεύθυνους των ακαδημιών των Πανθήρων Καβάλας, των Ικάρων Καλλιθέας και της ΑΓΕΠ κ.κ.Νίκο Καλφόπουλο, Νίκο Λατρόβαλη και Πάνο Αθανασιάδη, αντίστοιχα, για την ανταπόκριση στο κάλεσμα και τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις μας».

Ο καινούργιος χρόνος βρίσκει πολλούς TV stars εκτός πλατό


γιατί εκτός από την οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει κάθε τομέα της ζωής μας και φυσικά και την τηλεόραση, έχει συμβεί και αυτό με... το Alter και έτσι είναι πολλοί οι τηλεοπτικοί αστέρες που έχουν μείνει χωρίς 'στέγη'.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου για παράδειγμα, που σύμφωνα με την Espresso και όπως όλα δείχνουν, το επόμενο διάστημα θα είναι ξανά on air. Η πρόταση του έχει γίνει από τον ΑΝΤ1 και, μάλιστα, ο ίδιος έχει γράψει σε social media: «Βρίσκομαι ήδη σε αναζήτηση νέας τηλεοπτικής στέγης».

Μέσα στις επόμενες μέρες θα διευκρινιστεί και το πλαίσιο της συνεργασίας του, καθώς εκτός από την παρουσίαση πολιτικής εκπομπής υπάρχει και η σκέψη να μοιραστεί με τη Μαρία Χούκλη την παρουσίαση των βραδινών κεντρικών δελτίων του σταθμού.
Στο κανάλι της Κάντζας υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με το τι πρόκειται να γίνει την επόμενη σεζόν. Μπορεί πετυχημένες σε τηλεθέαση εκπομπές, όπως το «Μες στην καλή χαρά», να πήραν το πράσινο φως για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να γίνει του χρόνου, καθώς ένα από τα σχέδια είναι η κατάργηση της ζώνης του Σαββατοκύριακου. Σίγουρη για τη θέση της είναι η Ελένη Μενεγάκη η οποία ανανέωσε το συμβόλαιό της, αν και την επόμενη χρονιά θα έχει απέναντί της την Ελεονώρα Μελέτη, που επίσης ανανέωσε το συμβόλαιό της με το STAR για ακόμη δύο χρόνια.

Οσο για το συμβόλαιο του Λάκη Λαζόπουλου, μπορεί να έχει λήξει, όμως θεωρείται σίγουρο ότι ο ηθοποιός θα παραμείνει στον ALPHA και την επόμενη σεζόν. Μάλιστα, δεν αποκλείεται να τον δούμε και σε ρόλο-έκπληξη, αναλαμβάνοντας τον σχολιασμό των κυριοτέρων ειδήσεων της μέρας, σε μια δεκάλεπτη εκπομπή πριν από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Φέτος λήγει και το συμβόλαιο της Βίκυς Χατζηβασιλείου. Ωστόσο, οι υψηλές τηλεθεάσεις που κάνει η εκπομπή «Πάμε πακέτο» φαίνεται να εξασφαλίζουν την παραμονή της στο κανάλι της Κάντζας και για την επόμενη σεζόν.

Αβέβαιο είναι το μέλλον των δύο πρωινών ψυχαγωγικών εκπομπών. Από την πλευρά του MEGA, υπήρχαν σκέψεις ώστε η ζώνη να καταργηθεί και να ακολουθήσουν την τακτική του ALPHA. Αν και είναι πολύ νωρίς για να πάρουν τέτοια απόφαση, θεωρείται σίγουρο ότι την επόμενη σεζόν οι Γιώργος Λιάγκας και Φαίη Σκορδά, σύμφωνα με όσα και οι ίδιοι έχουν δηλώσει, δεν θα συνεχίσουν να είναι ζευγάρι οn air. Αν λοιπόν το «Πρωινό mou» συνεχίσει και την επόμενη σεζόν, θα υπάρξουν αλλαγές σε αυτό.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στην ψυχαγωγική ενότητα του «Πρωινού ΑΝΤ1» καθώς, όπως φαίνεται και από τα νούμερα τηλεθέασης, ο Χρήστος Φερεντίνος και η Σίσσυ Χρηστίδου δεν έκαναν την έκπληξη. Έτσι θεωρείται σίγουρο ότι την επόμενη σεζόν θα υπάρξουν αλλαγές σε πρόσωπα, αφού άλλωστε πολλά στελέχη του καναλιού θέλουν να δουν τον Φερεντίνο ξανά στη μάχη του prime time. Όσο για τον ΑΝΤ1, φαίνεται ότι, αν και το συμβόλαιο των «Αρβύλα» λήγει τη φετινή σεζόν, οι υπεύθυνοι του σταθμού θέλουν να έχουν στο δυναμικό τους τον Αντώνη Κανάκη και του χρόνου. Και όπως λέγεται, έτσι θα γίνει καθώς και η θεσσαλονικιώτικη παρέα έχει καταφέρει να χτυπά υψηλές τηλεθεάσεις, ενώ από το κανάλι του Αμαρουσίου δεν τους λογοκρίνουν ακόμη και όταν γίνονται αυτοί αποδέκτες της σάτιράς τους.
Tέλος, ένα βήμα πιο μπροστά βρίσκεται ο Γιώργος Αυτιάς, καθώς υπέγραψε με τον ΣΚΑΪ αναλαμβάνοντας κάθε Σαββατοκύριακο την παρουσίαση πρωινής ενημερωτικής εκπομπής. Το συμβόλαιό με το κανάλι του Φαλήρου έχει ισχύ μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν, αλλά και οι δύο πλευρές θεωρούν ότι η εκπομπή θα σημειώσει επιτυχία, οπότε η συνεργασία τους θα συνεχιστεί και την επόμενη σεζόν.

Επαφές με τον ΣΚΑΪ έχει κάνει και η Αγγελική Νικολούλη η οποία μόλις επιστρέψει από την Αμερική όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες, θα συναντηθεί ξανά με τα στελέχη του καναλιού για να δουν αν το «Φως στο τούνελ» θα εκπέμψει από τη συχνότητα του συγκεκριμένου σταθμού.

Δεν αμφισβητεί κανείς ότι ο Ραγκούσης εκτός όλων των άλλων προσόντων είναι κι ένας από τους γοητευτικότερους πολιτικούς!


Τα μαχαιρώματα όμως στον πολιτικό χώρο, είναι σύνηθες φαινόμενο. Και στην περίπτωση Ραγκούση κάποιοι διαδίδουν ότι ... κρύβει την πραγματική του ηλικία!
Ο Ραγκούσης δηλώνει ότι γεννήθηκε το 1965, ενώ … σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι γεννήθηκε το 1961 κι ότι κρύβει τέσσερα χρόνια!...

Η επαναφορά του Δημήτρη Κοντομηνά στον Alpha αλλάζει δραματικά τις ισορροπίες στο κανάλι.


Οι παρουσιαστές που μέχρι στιγμής απολάμβαναν την εμπιστοσύνη των ... Γερμανών φαίνεται ότι τώρα βρίσκονται σε αναμμένα κάρβουνα.

Μόνο η Ελένη Μενεγάκη και ο Λάκης Λαζόπουλος δεν έχουν να φοβούνται τίποτα, καθώς αποτελούν τα δυνατά χαρτιά του καναλιού, στα οποία πίστευε από την πρώτη στιγμή και ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Υπάρχουν όμως και πρόσωπα που αρχίζουν να βλέπουν θολό το τηλεοπτικό τους μέλλον.

Μεταξύ αυτών, όπως αναφέρουν φήμες, αλλά και σημερινό δημοσίευμα της Εσπρέσο, είναι και η Ρούλα Κορομηλά.

Η παρουσιάστρια δεν πρόλαβε να κάνει καλά – καλά την επανεμφάνισή της στην τηλεόραση και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνει για πολύ ακόμη πίσω από τις κάμερες. Για πολλούς στο κανάλι ωστόσο παραμένει με ερωτηματικό και η παραμονή της παρουσιάστριας πίσω από τις κάμερες. Όχι γιατί δεν το θέλει η ίδια, αλλά γιατί δεν το θέλει το κανάλι.

Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι γι’ αυτή τη την τηλεοπτική σεζόν η Ρούλα θα μείνει εκτός της τηλεόρασης. Θα μείνει εκτός κι από τον Alpha άραγε;

Την προκλητική τους συμπεριφορά συνεχίζουν ορισμένοι επιχειρηματίες


που παρότι χρωστούν χρήματα στο Δημόσιο, δεν σταματούν την ντόλτσε βίτα.
Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και ο... Λάκης Γαβαλάς, που πρόσφατα πέρασε ένα βράδυ στο κρατητήριο, λόγω χρεών 1,5 εκατ. ευρώ προς το Δημόσιο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», ο επιχειρηματίας όχι μόνον δεν σταμάτησε να γλεντά κατά τη διάρκεια των εορτών, αλλά αποπειράθηκε να κάνει και χιούμορ, την ίδια στιγμή που έχει «φεσώσει» υπαλλήλους και συνεργάτες του.

Παρά την υπαγωγή της εταιρείας του στο άρθρο 99, ο κ. Γαβαλάς διασκέδασε τα μεν Χριστούγεννα σε κεντρικό τραπέζι μαγαζιού της Θεσσαλονίκης, ενώ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς επανέλαβε το γλέντι του, σε κεντρικό μαγαζί της Αθήνας.

«Τι λέτε για την προσπάθεια υπαγωγής σας στο άρθρο 99;», ρωτήθηκε προ ημερών ο Λάκης Γαβαλάς. «Άντε και να τα εκατοστίσω!», ήταν η απάντηση που έδωσε ο επιχειρηματίας-σταρ, που έχει στείλει στην ανεργία δεκάδες εργαζόμενους και έχει αφήσει απλήρωτους βιοτέχνες και προμηθευτές, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν.

Ο επιχειρηματίας, που από τηλεοράσεως έκανε χιούμορ για τα χρέη του, δηλώνοντας προκλητικά «έζησα και το ρήμα συλλαμβάνω-συλλαμβάνομαι», εκτιμάται ότι έχει χρέη σε ΙΚΑ και Εφορία πάνω από 15 εκατ. ευρώ.

Παρότι ο ίδιος δηλώνει ότι ζει σε ένα διαμέρισμα 60 τ.μ., αυτοί που γνωρίζουν υποστηρίζουν ότι διαθέτει προσωπική περιουσία απείραχτη, ότι διαμένει σε διαμέρισμα του Κολωνακίου με υψηλότατο μίσθωμα, οδηγεί Rolls Royce και συνεχίζει τη ζωή του κανονικά, σαν να μη συνέβη τίποτε.

Και στο ριάλιτι «Fab 5» συμμετείχε κανονικά, με το που βγήκε από τη μονοήμερη φυλάκισή του και δεν παραλείπει να στήνεται στον φακό γελώντας, όποτε του ζητηθεί.

Η εταιρεία Απόστολος Γαβαλάς & ΣΙΑ ΕΕ

Η εταιρεία Απόστολος Γαβαλάς & ΣΙΑ ΕΕ ιδρύθηκε το 1980 από τους τρεις μετόχους, τον Λάκη Γαβαλά, την αδελφή του Νότα και τον Κ. Πανουσόπουλο, με πρόεδρο τον πρώτο.

Στην αρχή ενοικίαζαν εγκαταστάσεις στο Μαρούσι, αλλά λόγω της ανάπτυξης μετακόμισαν στην Καλλιθέα, στην Κηφισιά και τα τελευταία χρόνια στην Παιανία σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 33.000 τ.μ. Η επένδυση ξεπέρασε τα 30 εκατ. ευρώ και αφορά το ακίνητο που προσπάθησε προσφάτως να πουλήσει ο κ. Γαβαλάς, λογαριάζοντας όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Η Πολεοδομία στο Μαρκόπουλο είχε άλλη άποψη. Το κτίσμα χαρακτηρίστηκε αυθαίρετο και κατεδαφιστέο, ενώ επεβλήθη στην εταιρεία πρόστιμο ύψους 325.000 ευρώ.

Η εταιρεία Γαβαλά συνεργαζόταν με την Burberry, τους DSquared2, τους D&G, τη Love Moschino, καθώς και τα Guru, Moucher, Hale Bob κ.ά., ενώ ο όμιλος διαθέτει και την εταιρεία σχεδιασμού ρούχων LAK.

Κι ότι πιάσει από τα "λουλούδια"...


Σ' αυτή την εποχή των ισχνών αγελάδων, το κασέ των τηλεστάρ, έχει πέσει στα Tάρταρα.
Το βασικό είναι να υπάρχει δουλειά, έστω και με τον βασικό μισθό. Ο Αυτιάς λοιπόν για την εκπομπή του Σαββατοκύριακου στον ΣΚΑΙ θα... αμείβεται με 1900 ευρώ μικτά το μήνα.
Ο Αλαφούζος του έχει τάξει και ένα μικρό ποσοστό από τις διαφημίσεις που θα έχει η εκπομπή του.
Αν έχει...

«Πρόεδρε, θα έρθεις στην Οβρυά να φάμε ορτύκια και λαγό, κυνήγι γνήσιο;»


Σε κουβέντα που είχε ο Καραμανλής με γνωστό πατρινό κάτοικο, κατά τη διάρκεια ταξιδιού με πλοίο της γραμμής Πάτρα - Ιταλία, ο πολιτικός δεν έκρυψε για μια ακόμη φορά την... μεγάλη αγάπη που έχει για το φαγητό.
Σύμφωνα με πληροφορίες του dete.gr, ο Καραμανλής που ταξίδευε μαζί με την οικογένεια του, είχε κουβέντα στο πλοίο με τον πατρινό Ανδρέα Παπαδόπουλο, ο οποίος τον προσκάλεσε στην Οβρυά να φάνε ορτύκια και λαγό.
«Πρόεδρε, θα έρθεις στην Οβρυά να φάμε ορτύκια και λαγό, κυνήγι γνήσιο;» τον ρώτησε και ο Καραμανλής , χωρίς να αφήσει λεπτό, του απάντησε «άμα μαγειρεύει καλά η Παπαδοπουλίνα!».
Η κουβέντα συνεχίστηκε σε πολύ χαρούμενο κλίμα, με τους δυο άντρες να δείχνουν αρκετά ευδιάθετοι. Η συζήτηση τελείωσε με προτροπή του Καραμανλή να του κάνει πάλι πρόσκληση : « Καλέστε με και θα έρθω . Καλή παρέα, καλό κυνήγι , πως να πω όχι;»
Σιγά μην έλεγε όχι!

Τώρα το τσουνάμι χτυπάει την πόρτα των μεγάλων ομίλων.


Το κλείσιμο της «Απογευματινής», της ημερήσιας έκδοσης του «Βήματος» του «Veto» του «Ελεύθερου Τύπου» ο οποίος επανακυκλοφόρησε από άλλη εταιρεία με... μικρότερο αριθμό εργαζόμενων, ήταν μόνο η αρχή. Τώρα το τσουνάμι χτυπάει την πόρτα των μεγάλων ομίλων. Το άρθρο 99 που τώρα μπορεί να αφορά 3 εταιρείες σε λίγο καιρό, να θεωρείται μονόδρομος.
Στην τηλεόραση που έχει ξεκινήσει να παίζει επαναλήψεις οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Alter είναι παγιδευμένο στο συγκεκριμένο άρθρο. Ο σταθμός δεν εκπέμπει το κανονικό του πρόγραμμα και οι αστέρες του έχουν ήδη μετακομίσει. Το RTL ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Ευρώπης μόλις ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την Ελλάδα πουλώντας τις μετοχές του στον Alpha στο Δημήτρη Κοντομηνά, ενώ στο Mega οι μέτοχοι του στις 20 Ιανουαρίου καλούνται να βάλουν 15 εκατ, ευρώ σε μετρητά.
Η κατάρρευση της Leo Burnett η οποία απολαμβάνει την προστασία του άρθρου 99 είναι αποτέλεσμα των συμφωνιών της εταιρείας με το Alter, ενώ και μια σειρά διαφημιστικών εταιρειών δηλώνει πως δεν μπορούν να αντέξουν. Ο Κώστας Γιαννίκος, διευθύνων σύμβουλος του Alter, ως εκδότης του «Κόσμου του Επενδυτή» δηλώνει πως θα αναστείλει την έκδοση, ενώ και η «Εξέδρα» φυλλορροεί.
Το κύμα από το τσουνάμι είναι τεράστιο. Απειλεί την «Ελευθεροτυπία» η ιδιοκτησία της οποίας με την αίτησή της στο άρθρο 99 επιχειρεί να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε πιστωτές, αλλά και το ΔΟΛ που πρέπει άμεσα να βρει επενδυτή.

Πουδράρουν» τη... μύτη τους τα βουνά.


«Πούδρα» αποκαλείται στην ορολογία του σκι το φρέσκο χιόνι που μόλις έχει πέσει και είναι απάτητο κι αφράτο. Υπολογίζεται ότι την επομένη των Χριστουγέννων, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων επισκέφθηκαν περίπου 5.000 άτομα από την Αθήνα, την Πάτρα και άλλα αστικά κέντρα της Πελοποννήσου. Αριθμός ικανοποιητικός, δεδομένων των οικονομικών συνθηκών. Ανάλογη ήταν η κίνηση και την πρωτοχρονιά. Τα Καλάβρυτα γέμισαν κόσμο και αναμφισβήτητα οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή βρήκαν τρόπο... να απαλύνουν τον πόνο τους από την οικονομική κρίση!...

«Δεν υπάρχει καμία... αμφιβολία ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ: η χώρα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της.


Σε άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Daily Telegraph γίνεται λόγος για την προοπτική αποτελμάτωσης της Ελλάδος, η οποία μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε περίπτωση επιστροφής στο εθνικό μας νόμισμα, τη δραχμή.

Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρει ότι «Δεν υπάρχει καμία...
αμφιβολία ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ: η χώρα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της μέχρις ότου ξαναβρεί τη θέση της στην αγορά…» και... «πως αν και αξιωματούχοι και λαός βλέπουν την επιστροφή στη δραχμή σαν “μια τρομακτική απειλή”, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αλλά μάλιστα θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει τονωτική ένωση για την εκτίναξη των εξαγωγών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας».

Πώς είναι δυνατόν στα χρόνια της μεταπολιτευτικής «δημοκρατίας» τους, όπου πολλοί βουλευτικοί και υπουργικοί θώκοι κατελήφθησαν από επιστήμονες «οικονομολόγους», πώς αυτοί, λοιπόν, οι κύριοι καρεκλάτοι και οι συμβουλάτορες τους δεν διείδαν ότι η είσοδος μας στο ευρωνόμισμα ήταν μια καλοστημένη ενέδρα; Μια προσχεδιασμένη παγίδα, ώστε η Ελλάδα να οδηγηθεί σταδιακά και με μαθηματική ακρίβεια στα πλοκάμια των συνεχών δανειολήψεων, των διεθνών τοκογλύφων και του ΔΝΤ;

Μια προδιαγεγραμμένη ρότα, που θα οδηγούσε στην ερήμωση της επαρχίας, την καταστροφή της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, της αλιείας, το κλείσιμο των εργοστασίων; Μια μεθόδευση που αποδυνάμωσε εντελώς την ζωοφόρο, εθνική παραγωγή, σε σημείο μηδενικών εξαγωγών και επιβεβλημένης πλέον καταφυγής σε εισαγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες;

Τα ερωτήματα είναι ρητορικά, διότι γλυκιά είναι η ηδονή της εξουσίας, μετά συνοδείας απείρων προνομίων και οικονομικών… επιβραβεύσεων. Αυτά «εξασφαλίζει» η μισερή δουλοπρέπεια των πιστών και ξεπουλημένων υπηρετών, των ξενόδουλων μαριονετών και προδοτών της Εθνικής μας υπόστασης.

ΥΓ1: Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον επικαλούμενο «αρχιερέα της διαπλοκής» και πρωθυπουργό της εθνικής μας ντροπής, τον κ. Σημίτη, όταν, μετά του τότε συνεργάτη-συμβουλάτορά του και σημερινού πρωθυπουργού, κ. Παπαδήμο, στις αρχές του 2002, πανηγύριζαν, κρατώντας το νέο νόμισμα, μιας και είχαν ολοκληρώσει επιτυχώς την αποστολή τους, για την εθνική μας κατακρήμνιση;

ΥΓ2: Το άρθρο καταλήγει: «Εάν είχε επικρατήσει η λογική, η Ελλάδα δεν θα είχε φύγει ποτέ από τη δραχμή». Σε μια Ελλάδα εξωνημένων και εθνοπροδοτών, η απάντηση δική σας

20% της αξίας του ρεύματος που κατανάλωναν, πλήρωναν έως σήμερα οι δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, αλλά και συνταξιούχοι της ΔΕΗ!


Δηλαδή, οι καλύτερα αμοιβόμενοι από το Δημόσιο υπάλληλοι, με μισθούς που -πριν ξεσπάσει η κρίση- ξεπερνούσαν τις 4,500 ευρώ το μήνα κατά μέσο όρο, μπορούσαν να...

καταναλώνουν όσο ρεύμα ήθελαν και να πληρώνουν το 1/5 της τιμής. Μαζί και οι συνταξιούχοι!
Κόστος για το Δημόσιο πάνω από... 40 εκετομύρια ευρώ ετησίως!
Μιλάμε για υπαλλήλους, οι οποίοι πήραν παρατύπως (για να μην πούμε παρανόμως) πάνω από 30 εκατομμύρια την τελευταία δεκαετία ως επιχορήγηση, μέσω της ΟΜΕ ΟΤΕ του γνωστού Φωτόπουλου. Για συνέδρια, επιμόρφωση, ταξίδια, κατασκηνώσεις των παιδιών τους!
Μιλάμε για τους ίδιους υπαλλήλους οι οποίοι κατέβαζαν όποτε ήθελαν τους διακόπτες και άφηναν χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις χωρίς ηλεκτρικό. Με το έτσι θέλω.
Είναι οι ίδιοι που δε θέλουν ούτε να ακούσουν για ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης. Και πώς αλλιώς; Να χάσουν όλα τα προνόμιά τους; Μαζί και το δικαίωμα να κόβουν το ρεύμα όποτε τους κάνει κέφι, για να εκβιάζουν;
Μιλάμε για εκείνους που μας έλεγαν ότι «αγωνίζονταν» για να μην πληρωθεί το Ειδικό Τέλος Ακινήτων και φτάσουν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης οι φτωχοί!
Και αναρωτιέται κανείς: αφού είχαν τέτοιο καϋμό για τους ανήμπορους, γιατί δεν πρότειναν στο κράτος να πληρώνουν κανονικά το ρεύμα που καίνε, ώστε να εξοικονομηθούν 40 εκατομμύρια (80 σε δυο χρόνια) για να ενισχυθούν οι μη έχοντες;

Ξύπνησε ο εφιάλτης του Βατοπαιδίου στη Συγγρού!...


Το ότι η σύλληψη του Εφραίμ ξύπνησε τον εφιάλτη του Βατοπεδίου που επέστρεψε πάνω από τη ΝΔ είναι γνωστό. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι ότι δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι στο επίκεντρο της κριτικής θα βρεθούν και πάλι τα μη πολιτικά πρόσωπα που ενεπλάκησαν στην...
πολύκροτη υπόθεση…

Ο λόγος για τον Γ. Αγγέλου, ο οποίος δεν καλύπτεται (όπως οι πρώην υπουργοί) από τη βουλευτική ασυλία κι έτσι θεωρείται πιο ευάλωτος. Ο Κ. Καραμανλής είναι βέβαιο πως τον στηρίζει. Ο Αντ. Σαμαράς;

Ο πρόεδρος της ΝΔ θα ήθελε, γενικώς, να μην μπλέξει. Εάν όμως υπάρξει νέος γύρος επιθέσεων κατά του διευθυντή του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού, τότε θα κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και θα στηρίξει. Πόσο έντονα και πόσο απόλυτα, μένει να φανεί…

Συμμαχία Λοβέρδου και Χρυσοχοϊδη, κατά Βενιζέλου?...


Σύμφωνα με ρεπορτάζ στη Real News, η περίφημη τρόικα του ΠΑΣΟΚ διαλύθηκε και ο Ανδρέας Λοβέρδος πλέον τα έχει βρει με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με κύριο σκοπό να σταματήσουν τον Βαγγέλη Βενιζέλο. «Του δίνει το... κόμμα (ο Παπανδρέου στον Βενιζέλο) κι αυτό δεν θα περάσει» κατέληξαν οι δύο υπουργοί-δελφίνοι.

Ο Λοβέρδος επενδύει σε στρατηγική δεύτερου γύρου με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να αποσύρεται προς όφελος του Ανδρέα Λοβέρδου, σύμφωνα με την Κάτια Μακρή...

Θέλει λέει να ενισχυθεί ο ρόλος του προέδρου της Δημοκρατίας!...



Τις απόψεις του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου καλύπτει η εφημερίδα Real News, η οποία δημοσιεύει ρεπορτάζ με σύντομο διάλογο που είχε ο έκπτωτος μονάρχης με... νεαρούς πρόσφατα, στην πλατεία Συντάγματος, έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία . Ο Κωνσταντίνος τάχθηκε υπέρ της μικρής και ευέλικτης κυβέρνησης, τύπου Μόντι, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι στις εκλογές θα πρέπει να εφαρμοστεί η απλή αναλογική.

Στο ρεπορτάζ της Αλεξίας Τασούλη, ο τέως εμφανίζεται να υπεραμύνεται της δημοκρατίας και των θεσμών, αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας και .. ζητάει να ενισχυθεί ο ρόλος του …!!!

Θυμίζουμε ότι η ύπαρξη ενός μονοπρόσωπου οργάνου- του αρχηγού του κράτους- έλκει την καταγωγή της από τον μονάρχη. Η μετάβαση από τη μοναρχική στην δημοκρατική αρχή οδήγησε στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Με το δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου του 1974, επιλύθηκε το λεγόμενο πολιτειακό ζήτημα. Με το Σύνταγμα του 1975/86 ορίστηκε το καθεστώς του Προέδρου της Δημοκρατίας ως ρυθμιστής του πολιτεύματος κι όχι ως εγγυητής ή διαμορφωτής του πολιτεύματος.

Με την αναθεώρηση του 1985, περιόρισε τις αρμοδιότητες του ΠτΔ με κυριότερη όλων την κατάργηση της δυνατότητας του ΠτΔ να διαλύει τη Βουλή παρά τη θέληση τςη κυβέρνησης, όταν αυτή βρίσκεται υποτίθεται σε προφανή δυσαρμονία προς το λαϊκό αίσθημα. Μια πρωτοβουλία που θα μπορούσε να βάλει σε περιπέτειες τη χώρα.

Γενικά θα λέγαμε η αναφορά ενός τέως Βασιλιά στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και η πρόταση για ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του, είναι ιστορικά προβληματική.

Θα εγκατασταθούν μηχανήματα στα πρατήρια...


Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εγκατάσταση συστημάτων ηλεκτρονικού ελέγχου στα πρατήρια καυσίμων και τη διασύνδεση των μηχανών αυτών με τους φορολογικούς μηχανισμούς του κράτους προχώρησαν το... υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

Η υπογραφή της ΚΥΑ έρχεται στον απόηχο των καταγγελιών ανώτερου στελέχους του ΥΠΑΑΝ, σύμφωνα με το οποίο η εγκατάσταση των συστημάτων εισροών - εκροών «σκόνταφτε» στις αντιδράσεις υπηρεσιακών στελεχών των Γενικών Γραμματειών Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και Πληροφοριακών Συστημάτων.

Παράλληλα, τα δυο υπουργεία προανήγγειλαν την εγκατάσταση ελεγκτικών συστημάτων εισροών - εκροών στα πρατήρια συστημάτων εισροών - εισροών στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας των καυσίμων, δηλαδή από τα διυλιστήρια έως τα πρατήρια. Την εκπόνηση του σχετικού σχεδίου έχουν αναλάβει η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Ενέργειας...

Μας σφίγγει τα λουριά - πειραματόζωα άλλωστε μας βλέπει - η τρόικα.



Ζητάνε την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού καθώς επίσης των τριετιών και... των επιδομάτων γενικά.
Ο Κούρος είπε στον ΑΝΤ-1 ότι αναζητείται Σολομώντεια λύση με την ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού, αφού προηγουμένως υποστούν τη σχετική μείωση.
Είναι φανερό πως οι τροϊκανοί συνεχίζουν να μας σπρώχνουν στο γκρεμό...

ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ..."


"Πρίν απο λίγη ώρα δέχτηκα τηλέφώνημα απο την τράπεζα eurobank για μια οφειλή που έχω στην συγκεκριμένη τράπεζα...
Ο κύριος που μου μίλησε στο τηλέφωνο ήταν απειλητικός...Ζήτησε να τακτοποιηθεί ενα μέρος της οφειλής(200 ευρω).
όταν του είπα ότι σήμερα ήταν αδύνατο να γίνει η κατάθεση με απείλησε σε έντονο υφος ότι θα αρχίσει τις διαδικασίες για...

εξώδικο.Του είπα ότι αυριο το πρωι θα έχουν κατατεθεί τα χρήματα αλλα αυτός συνέχισε το παραλύρημα με το εξώδικο...
Κλείνοντας το τηλεφωνο με απείλησε επειδή ορισμένες φορές δεν σηκώνω το τηλέφωνο...

Περίεργο, για να μη πούμε βρώμικο, παιχνίδι παίζει τελευταία το ΔΝΤ.


Εκτός από τον εφιάλτη της τρόικα, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τις διαρροές των κάθε λογής αξιωματούχων του ΔΝΤ για κούρεμα (μέχρι 80%!) του χρέους και... για συνεχή αθέτηση των υποσχέσεων μας απέναντι στους δανειστές μας.
Ο Ιγνατίου ζήτησε επίσημη τοποθέτηση γι΄αυτά (αλλά και για την κατάργηση του κατωτάτου μισθού , 13ου και 14ου και τις μειώσεις γενικά στις αμοιβές του ιδιωτικoύ τομέα) και εισέπραξε την απάντηση "ουδέν σχόλιον επί του παρόντος".
Μέχρι κι ο Σταβελάκης εξανέστη: Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μια καταστροφική συμπεριφορά απέναντι μας...

ισπανικό χωριό, «εγκατέλειψε» ήδη το ευρώ!...


Οι καταστηματάρχες και οι έμποροι μιας μικρής κωμόπολης στην ισπανική Γαλικία, αποφασισμένοι να αντιδράσουν στη κρίση που τους μαστίζει, άρχισαν να συναλλάσσονται στο παλιό εθνικό νόμισμα, την... πεσέτα. Και μάλιστα με την ισοτιμία που ίσχυε το 2002. Έτσι, οι πελάτες άρχισαν και πάλι να πλημμυρίζουν την αγορά τους.

Όπως λέει η αισθητικός Ana Perez, από την έναρξη της «επιχείρησης πεσέτα», την 1/10/11, το μαγαζί της το επισκέπτονται πελάτες από ολόκληρη την Ισπανία.

Το ίδιο ισχυρίζονται και οι περίπου 50 μαγαζάτορες της Salvaterra de Miño, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Όπως λένε, η χρήση της πεσέτα επανέφερε την αισιοδοξία στη πόλη τους.

Εδώ και καιρό, η μικρή αυτή κωμόπολη, στις όχθες του ποταμού Miño, είχε περιέλθει σε οικονομικές δυσκολίες. Τα εμπορικά της καταστήματα είχαν να αντιμετωπίσουν τον σκληρό ανταγωνισμό της γειτονικής πορτογαλικής κωμόπολης Monçào, που μεταξύ άλλων διαθέτει και ένα μεγάλο σουπερμάρκετ.

Το MEGA συνεχίζει να παρουσιάζει τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ με την ίδια πάντοτε αντιπαπανδρεϊκή λύσσα.


Ο Jordan πάντως - τι να κάνει ο άνθρωπος - ήταν ... απόψε ελαφρά συγκρατημένος.
"Είναι παρακινδυνευμένο να πει κανείς από τώρα τι πρόκειται να γίνει στο Εθνικό Συμβούλιο το επόμενο Σαββατοκύριακο. Κάποιοι λένε ότι ενδεχομένως να αλλάξει στάση ο Παπανδρέου. Αλλά κανείς δεν ξέρει" ...

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ..ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ....ΝΤΡΟΠΗ...

ΤΟΑΥΤΟΝΟΗΤΟ: Η Κατερίνη ποτέ δεν γιόρταζε οργανωμένα και με λαμπρότητα τα Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά κλπ. Ενα σύμπτωμα μέτριων και νωθρών αιρετών, είναι η αδυναμία οργάνωσης και των πιο απλών εκδηλώσεων που θα κάνουν τα παιδιά μας να χαμογελάσουν και να γεμίσουν αναμνήσεις......
Φέτος όμως η Δημοτική αρχή του Καλλικρατικού Δήμου Κατερίνης ξεπέρασε τον εαυτό της!!!!!!
Στην κεντρική πλατεία υπήρχε μόνο η γνωστή ταλαιπωρημένη φάτνη (πάλι καλά που έβαλαν και αυτή) και ένα δέντρο τόσο άσχημα και φτωχά στολισμένο που περισσότερο σε εξόργιζε για το μάταιο του ξεριζώματός του από το βουνό, παρά σε έβαζε στο πνεύμα των εορτών.....Πολλά σχολεία ήταν πιο καλά στολισμένα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης......
Κρίση είπατε; Για γιορτές είμαστε τώρα είπατε;
Ε δείτε λοιπόν τι έκαναν γειτονικές (μικρές.....) πόλεις, με μηδαμινά έξοδα για τον Δήμο, αφού οι χορηγοί και οι εθελοντές έκαναν θαύματα και τόνωσαν τις τοπικές αγορές και κοινωνίες, κάνοντάς τες πόλους έλξης πανελληνίως. Ρωτήστε πόσοι Κατερινιώτες πήγαν στην Δράμα, στα Τρίκαλα, στη Θεσσαλονίκη και αλλού για να καταλάβουν Χριστούγεννα....
Δεν θέλει έξοδα, μελέτες και προκηρύξεις κύριε Χιονίδη. Θέλει μεράκι, ιδέες και αγάπη για τον τόπο και τα παιδιά του......
Δείτε ενδεικτικά (δεν αναφέρουμε την Θεσσαλονίκη γιατί θα μας πουν ...άλλα μεγέθη εκεί. Αν και το θέμα είναι οι ιδέες και το μεράκι όχι τα λεφτά):

Η ΟΝΕΙΡΟΥΠΟΛΗ ΔΡΑΜΑΣ: Πλέον Βαλκανικός θεσμός και σημείο αναφοράς για την πόλη....(500 ντόπιοι εθελοντές!!!!!!)
ΤΡΙΚΑΛΑ: Ο ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ! Μεγάλος ο ανταγωνισμός πλέον για την Δράμα. Κοσμοσυρροή με οφέλη για όλο το νομό...
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ:ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ. Με ελάχιστα έξοδα στα Γιαννιτσά έγιναν μεγάλα πράγματα που κράτησαν τον κόσμο και έφεραν πολλούς και από αλλού.....

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΠΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ..

ΟΙΚΟΣ ΑΝΟΧΗΣ...