PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ;;;


Για την δική τους ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ούτε κουβέντα!
Για την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ των "επιλέκτων" μιας Δημοκρατίας σε ΟΛΑ εξαθλιωμένης!
Για την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ των ονείρων και των ελπίδων ενός ολόκληρου λαού!
Για την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ενός Συστήματος που το επέβαλαν τυχοδιώκτες και το υπηρέτησαν χαχόλοι και μαλάκες!
Για την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ με απούσες τις ευθύνες και,φυσικά,τις συγνώμες!
[*Λησμόνησα,όμως,πως τούτο το σινάφι αναγνωρίζει ΜΟΝΟ την ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ της τσέπης!
Και αυτή,δυστυχώς,η ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ δεν τους αφορά!
Είναι ΜΟΝΟ δική μας!]

ΚΑΙΡΟΣ


"Λοιπόν,ήρθε ο ΚΑΙΡΟΣ!
Τον περίμενα χρόνια!
[Ηξερα ότι θα έρθει,όσο θα ζω!]
ΕΔΩ είναι ΠΛΕΟΝ ο ΚΑΙΡΟΣ που ο καθένας μας θα αποφασίσει ΑΜΕΣΑ με ποιους θα συνταχτεί!
Οι Φοβισμένοι να κρυφτούν βαθύτερα!
Οι ΓΕΝΝΑΙΟΙ ας κάνουν ένα βήμα πιο ΜΠΡΟΣΤΑ!
Ηρθε ο ΚΑΙΡΟΣ!
Εστε ΕΤΟΙΜΟΙ!"

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη στις ΗΠΑ η μακάβρια είδηση ότι τα απομεινάρια του 8χρονου παιδιού που αναζητούσαν οι αρχές βρέθηκαν στο ψυγείο

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη στις ΗΠΑ η μακάβρια είδηση ότι τα απομεινάρια του 8χρονου παιδιού που αναζητούσαν οι αρχές βρέθηκαν στο ψυγείο ενός άνδρα στην εβραϊκή κοινότητα του Μπρούκλιν.

Ο 8χρονος Λέιμπι Κλέτζκι είχε εξαφανιστεί λίγο μετά αφού είχε ζητήσει βοήθεια από έναν άγνωστο για να επιστρέψει σπίτι του. Οι κάμερες που υπάρχουν σε διάφορα σημεία της πόλης είχαν καταγράψει τον άτυχο ανήλικο να συνομιλεί με τον 35χρονο Λεβί Άρον και στη συνέχεια να επιβιβάζεται στο αυτοκίνητό του και οι αρχές δε δυσκολεύτηκαν να φθάσουν στα ίχνη του μετά από έρευνα.


Σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία επισκέφθηκε το διαμέρισμα του Άρον στην εβραϊκή κοινότητα του Μπρούκλιν και τον ρώτησαν που βρίσκεται το μικρό παιδί. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες τους, υπήρχαν κηλίδες από αίμα στο ψυγείο του. Ανοίγοντας αντίκρισαν ένα μακάβριο θέαμα: τα ακρωτηριασμένα πόδια του και δίπλα από αυτά μαχαίρια…

Στη συνέχεια βρήκαν και το υπόλοιπο σώμα του Λέιμπι μέσα σε κόκκινη βαλίτσα σε κάδο σκουπιδιών. Ο 35χρονος ομολόγησε το έγκλημα και συνελήφθη, ενώ η εβραϊκή κοινότητα είναι σοκαρισμένη.

"Αυτό το συμβάν είναι ο εφιάλτης κάθε γονέα. Αυτό είναι που το κάνει τόσο τρομακτικό. Είναι τραγωδία" τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Ρέι Κέλι.

Μία τίγρης και μία αρκούδα μάχονταν για το ποια θα υπερισχύσει.

Μία τίγρης και μία αρκούδα μάχονταν για το ποια θα υπερισχύσει. Η θυμωμένη αρκούδα κατέβαλε τεράστια προσπάθεια να προστατεύσει τα μικρά της. Δείτε καταπληκτικές φωτογραφίες από τη διαμάχη τους (Pics)

Αυτές οι παραστατικές εικόνες δείχνουν τη στιγμή που μία πεινασμένη άγρια τίγρης πλησιάζει μία οικογένεια αρκούδων, με προφανή στόχο.
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η πάλη ξεκινά και η αρκούδα προσπαθεί με νύχια και δόντια να προστατεύσει τα δύο μωρά της, τα οποία βρίσκονται λίγα μέτρα πιο μακριά από τα ενήλικά ζώα.
Η θηλυκή αρκούδα, μαζί με τα μικρά της, κατέβηκαν στο ποτάμι να ξεδιψάσουν, όταν την ήσυχη βόλτα τους αναστάτωσε το πελώριο και επιβλητικό αιλουροειδές.

Η μητέρα σηκώθηκε στα δύο της πόδια, στην προσπάθειά της να εκφοβίσει την τίγρη και να την απομακρύνει από το χώρο της. Αν και λιγότερο ισχυρή, μυϊκά, η αρκούδα τα καταφέρνει και αναγκάζει την τίγρη σε άτακτο φυγή.
Η απίστευτη μάχη ήταν πραγματική απόλαυση για τους τουρίστες του καταφυγίου Ranthambhore, στο Rajasthan της Ινδίας που έτυχε να βρίσκονται εκεί τη στιγμή της αντιπαράθεσης.

Εντυπωσιασμένο το πλήθος επευφημούσε και χειροκροτούσε την αρκούδα για τον άθλο της.
''Είναι σπάνιο να δεις από κοντά τη μάχη τέτοιων ζώων στο φυσικό του περιβάλλον. Δε νομίζω ότι πάνω από 100 άτομα θα είχαν την ευκαιρία να δουν κάτι ανάλογο'' δηλώνει ο Aditya Singh, που φωτογράφισε το στιγμιότυπο.

Στην Ελλάδα το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για τους ανθρώπους και η χειρότερη για τα ζώα.

SOS για το περιβάλλον

Στην Ελλάδα το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή για τους ανθρώπους και η χειρότερη για τα ζώα.

Τους θερινούς μήνες αμέτρητα ζώα εγκαταλείπονται στους δρόμους γιατί πάνε οι ιδιοκτήτες τους διακοπές, αμέτρητα πεθαίνουν από φόλες για να μην τα δουν οι τουρίστες και τους ενοχλήσουν και επίσης αμέτρητα πεθαίνουν στην άσφαλτο γιατί κάποιο αυτοκίνητο -που τις περισσότερες φορές έτρεχε πολύ- τα πάτησε.

Πριν από δυο μέρες κάποιοι καλοί συνάνθρωποί μας, στην Αμαλιάδα, κρέμασαν ένα σκυλί. Για πλάκα; Γιατί έφαγε μια κότα; Γιατί δεν το ήθελαν πια; Αυτό λίγη σημασία έχει. Σημασία έχει η πράξη.

Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό. Και όχι μόνο δεν είναι μοναδικό, αλλά γίνεται συχνά στη χώρα μας. Σαν χόμπι. Oπως παίζουν οι Αγγλοι ποδόσφαιρο, έτσι βασανίζουν οι Ελληνες τα ζώα. Από μαγκιά. Για να περάσει η ώρα. Στη χώρα που έζησε ένας Περικλής, ένας Πλάτωνας, ένας Αριστοτέλης. Σαν ανέκδοτο μου ακούγεται!

Δεν σας κρύβω ότι πολύ συχνά σκέφτομαι ότι αυτό που ζει η χώρα μου αυτόν τον καιρό της αξίζει. Κι επίσης σκέφτομαι ότι μόνο μια κυβέρνηση από έξω θα μπορούσε να μας βάλει σε τάξη. Δυστυχώς κανείς άλλος.

Όλες οι κυβερνήσεις που θα κυβερνήσουν την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια δεν θα κάνουν τίποτα απολύτως. Δεν ανήκω εδώ και χρόνια σε κανένα κόμμα. Δεν μιλάω για χούντα. Δεν μιλάω για τανκς. Άλλωστε τον Πάγκαλο ποτέ μου δεν τον συμπάθησα.



Αλλά ποιος θα τιμωρήσει τον Έλληνα όταν τρέχει με το αυτοκίνητο μιλώντας στο κινητό; Όταν είναι αγενής; Όταν παίρνει τη σειρά του άλλου στο σούπερ μάρκετ; Όταν πετάει φόλα σε ζώο που τον ενοχλεί; Όταν τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα σε μικρή γειτονιά αδιαφορώντας αν θα πεταχθεί κάποιο παιδί ή γέρος; Για ζώο δεν το συζητάμε.

Ποιος θα του πει ότι μια όμορφη γυναίκα δεν είναι απαραίτητα και πόρνη; Ότι ένας άντρας που χαϊδεύει σκύλο δεν είναι απαραίτητα και gay; Ποιος θα τιμωρήσει αυτόν που γεμίζει την παραλία με σκουπίδια; Τον κάφρο που παρκάρει τα μεσάνυχτα με τέρμα τη μουσική; Ποιος θα τιμωρήσει τον ταξιτζή που καπνίζει αδιαφορώντας αν είσαι έγκυος ή έχεις άσθμα; Τον γιατρό που καπνίζει μέσα στο νοσοκομείο;

Ποιος θα τιμωρήσει αυτόν που πάρκαρε σε θέση ανάπηρου ή σε μέρος που περνούν ανάπηροι; Ποιος θα τιμωρήσει αυτόν που πετάει τα παλιά του έπιπλα στο δάσος; Το παλιό του αυτοκίνητο στη θάλασσα; Το τσιγάρο καθώς τρέχει στην Εθνική;

Ποιος θα καταφέρει να συνετίσει έναν λαό που έχει όλα τα αρνητικά ρεκόρ του κόσμου; Ποιος θα τον βάλει σε τάξη; Ποιος θα σώσει τους υπόλοιπους που δεν φταίνε σε τίποτα;

Ο Παπανδρέου; Ο Σαμαράς; Πάλι σαν ανέκδοτο μου ακούγεται. Εδώ μιλάμε μάλλον για λάθος του DNA. Δεν είναι απλά τα πράγματα.

Μήπως λοιπόν να στραφούμε σε άλλες λύσεις; Μήπως να μας αγόραζε ή υιοθετούσε μια οργανωμένη χώρα; Μήπως να γινόμασταν ό, τι η Μάλτα για τη Βρετανία; Μήπως και οι 300 της Βουλής να ήταν ξένοι; Μήπως να πουλούσαμε τα πάντα για να σωθούμε; Ακόμα και το δέντρο μπροστά στο σπίτι μας γιατί κάποιον τον ενοχλεί επειδή θέλει να βάλει το αυτοκίνητό του εκεί;

Το ξέρω ότι όλο αυτό φαντάζει αστείο και παράλογο. Το ίδιο όμως αστεία και παράλογη έχει γίνει πια αυτή η χώρα..

http://www.protothema.gr/

Η γιορτή του Μυδιού στον Μακρύγιαλο

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουλίου 2011

Το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Ιουλίου


Στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Πιερίας έχει αναπτυχθεί εδώ και πολλά χρόνια η μυδοκαλλιέργεια σε επαγγελματικό επίπεδο, με διάθεση του προϊόντος τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στην αγορά του εξωτερικού, κυρίως Ιταλία. Παρουσιάζοντας έτσι μια έντονη εικόνα δραστηριότητας και οικονομικής ωφέλειας στον τόπο.
Πολλές οικογένειες ντόπιων κατοίκων, καθώς και πολλοί οικονομικοί μετανάστες έχουν λύσει το βιοποριστικό τους πρόβλημα με την απασχόλησή τους στις μυδοκαλλιέργειες. Με την πραγμάτωση δε, του εμπορευματικού σταθμού, θα αναβαθμισθεί ιδιαίτερα ο τόπος, αφού το σημείο επιλογής της κατασκευής του θεωρείται κόμβος της ευρύτερης περιφέρειας για το διαμετακομιστικό εμπόριο.
Κάθε χρόνο, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου έχει οριστεί να είναι αφιερωμένο στην γιορτή του προϊόντος του μυδιού. Για ακόμη μία χρονιά στον Μακρύγιαλο, το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Ιουλίου 2011, διοργανώνονται οι εκδηλώσεις με την επωνυμία «Μυδοχαρά», με σκοπό την προώθηση και προβολή του μυδιού της περιοχής. Ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού, ως διοργανωτής της εκδήλωσης, έχει προγραμματίσει σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων για τις δύο μέρες, οι οποίες θα γίνουν στην παραλία του Μακρυγιάλου. Συγκεκριμένα, το Σάββατο στις 9 το βράδυ θα υπάρχουν μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή συγκροτημάτων από την Ουγγαρία, του ποντιακού συλλόγου «Ο Πόντος» και το χορευτικό συγκρότημα Feel the Rhythm της Πηνελόπης Παπαδοπούλου. Την Κυριακή, από τις 10:30 το πρωί, μέχρι τις 13:30 το μεσημέρι, στην Παραλία του Μακρυγιάλου, ο τοπικός σύλλογος και ο δήμος θα προσφέρουν στους επισκέπτες αχνιστά μύδια και τσίπουρο, ενώ στις 20:30, στον ίδιο χώρο, θα ξεκινήσουν οι μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή συγκροτήματος από την Ουγγαρία και του φιλανθρωπικού πολιτιστικού συλλόγου Μακρυγιάλου «Η στέγη της αγάπης»

Μέχρι που μπορεί να φτάσει μια γυναίκα που θέλει να εκδικηθεί για τους δικούς της λόγους τον σύζυγό της;

Μέχρι που μπορεί να φτάσει μια γυναίκα που θέλει να εκδικηθεί για τους δικούς της λόγους τον σύζυγό της; Στην Καλιφόρνια μια 48χρονη γυναίκα έκοψε τα γεννητικά όργανα του άντρα της, επειδή ήθελε να την χωρίσει.

Μέχρι που μπορεί να φτάσει μια γυναίκα που θέλει να εκδικηθεί για τους δικούς της λόγους τον σύζυγό της; Στην Καλιφόρνια μια 48χρονη γυναίκα έκοψε τα γεννητικά όργανα του άντρα της, επειδή ήθελε να την χωρίσει.
Η συγκεκριμένη γυναίκα τα είχε υπολογίσει όλα τέλεια. Είχε ετοιμάσει φαγητό στο θύμα και μέσα είχε ρίξει υπνωτικό, με αποτέλεσμα να τον πάρει ο ύπνος. Όταν ύστερα από ώρα ξύπνησε, συνειδητοποίησε ότι ήταν δεμένος πάνω στο κρεβάτι, ενώ είχε πλημμυρήσει από το αίμα, καθώς η σύζυγό του του είχε κόψει με μαχαίρι τα γεννητικά του όργανα!

Η 48χρονη κατάλαβε ότι το θύμα αιμορραγούσε και δεν μπορούσε η ίδια να κάνει και έτσι κάλεσε βοήθεια. Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και όταν ρώτησαν την γυναίκα γιατί το έκανε εκείνη ατάραχη απάντησε: του άξιζε! και τους έδωσε μια σακούλα σκουπιδιών μέσα στην οποία ήταν τα γεννητικά όργανα που είχε κόψει!

Ευτυχώς η επιστήμη έχει προχωρήσει και θα δώσει λύση στον άτυχο άνδρα, ο οποίος μπορεί να κάνει προσθετική γεννητικών οργάνων…

Τι σκεφτόταν άραγε ο οδηγός του ΟΣΕ την στιγμή που περνούσε από την Θήβα και ξέχασε να κάνει στάση;

Τι σκεφτόταν άραγε ο οδηγός του ΟΣΕ την στιγμή που περνούσε από την Θήβα και ξέχασε να κάνει στάση; Δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που έκανε τον οδηγό να ξεχάσει να σταματήσει το τραίνο στη Θήβα, όμως ξέρουμε την οργή και την ταλαιπωρία επιβάτισσας, η οποία αναγκάστηκε να σταματήσει στην επόμενη στάση.
Τι σκεφτόταν άραγε ο οδηγός του ΟΣΕ την στιγμή που περνούσε από την Θήβα και ξέχασε να κάνει στάση; Δεν ξέρουμε τι είναι αυτό που έκανε τον οδηγό να ξεχάσει να σταματήσει το τραίνο στη Θήβα, όμως ξέρουμε την οργή και την ταλαιπωρία επιβάτισσας, η οποία αναγκάστηκε να σταματήσει στην επόμενη στάση.
Το τραίνο σταμάτησε στον επόμενο σταθμό στην Οινόη, όμως η γυναίκα δεν είχε χρήματα να πάρει ταξί για να γυρίσει πίσω, ή κάποιο άλλο μεταφορικό μέσo και εκνευρισμένη είπε ότι θέλει να κάνει καταγγελία.

Της απάντησαν ότι μπορεί να κάνει καταγγελία αλλά πρέπει να πάει στην …Αθήνα. Εκεί θεώρησε ότι το ποτήρι ξεχείλισε και αμέσως κατήγγειλε τα όσα της συνέβησαν σε τοπικό μέσω της περιοχής (lamiareport).

Υπάρχουν και χειρότερα, βέβαια. Θα μπορούσαν για παράδειγμα να της είχαν ζητήσει να …πληρώσει την διαφορά, γιατί η επιβάτισσα είχε βγάλει εισιτήριο μέχρι την Θήβα! Αλλά ας μην τους βάζουμε ιδέες...

Το "Tochka G", ένα μουσείο για το σεξ και τον έρωτα άνοιξε τις πόρτες του στη Ρωσία και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία.

Το "Tochka G", ένα μουσείο για το σεξ και τον έρωτα άνοιξε τις πόρτες του στη Ρωσία και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Ο πίνακας που τράβηξε όλα τα βλέμματα (Pics)

Χιλιάδες κόσμου συρρέουν καθημερινά στο Tochka G-"Σημείο G", το νέο μουσείο που εξυμνεί το σεξ, είναι γεγονός και βρίσκεται στη Ρωσία.
Στο μουσείο μπορεί να βρει κανείς τα πάντα γύρω από το σεξ. Στα εκθέματα βρίσκει κανείς σοβιετικά προφυλακτικά, τεράστιους φαλλούς, σκίτσα που εξυμνούν το... spanking.
Ο πίνακας όμως που σπάει όλα τα ρεκόρ δημοτικότητας είναι δημιουργία της Vera Donskaya-Khilko που φέρει τον τίτλο "Wrestling" και απεικονίζει τον Ομπάμα και τον Πούτιν να μονομαχούν με τα υπερμεγέθη πέη τους.

Το μοναδικό αυτό μουσείο άνοιξε τις πόρτες του πριν από ένα μήνα σε έναν από τους κεντρικότερους και πιο τουριστικούς δρόμους της Μόσχας .
Στους διαδρόμους του μουσείου μπορεί κανείς να θαυμάσει πίνακες με όργια, γοργόνες με διπλά στήθη και σερβιτόρους σε στύση που προσφέρουν κοκτέιλ.
Ακόμα υπάρχει μεγάλη συλλογή με αγάλματα που απεικονίζουν ζώα να κάνουν σεξ, ερωτικά ξυλόγλυπτα από τη Γαλλία, φουσκωτές κούκλες σεξ, φαλλούς τελετουργιών από χώρες της Αφρικής, αλλά και γυάλινες προθήκες με εκθέματα από την εποχή της σοβιετικής ένωσης όπως κουτάκια βαζελίνης.
Οι υπεύθυνοι δεν σταματάνε εδώ. Στο μουσείο λειτουργεί το μεγαλύτερο sex shop της Ρωσίας από όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί από δονητές και μαστίγια μέχρι στολές.

Μπορεί κανείς να αγοράσει στολές αεροσυνοδών της Aeroflot, σιδηροδρομικών υπαλλήλων από την εποχή του Σοβιέτ, αλλά και σοβιετικών αστυνομικών.
Ο ιδρυτής του μουσείου ο κ. Ντόνσκοι ισχυρίζεται ότι δεν θέλει να προβοκάρει, ούτε τον ενδιαφέρει η γνώμη των Ρώσων, αλλά θέλει να κάνει μια δική του δήλωση για τον περιορισμό της ανθρώπινης ελευθερίας.

ΣΑΛΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ (CAESARS SALAD)

photo
ΥΛΙΚΑ
1 στήθος κοτόπουλου ψητό ή βραστό σε κύβους ή από αυτό που μας έχει περισσέψει
Κρουτόν με σκόρδο
2-3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
Για τη σάλτσα
6 κ.σ. λάδι
1 κ.γλ. σκόνη μουστάρδας
1 αντζούγια από βάζο
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμό μισού λεμονιού...

Στις 4 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.





Στις 4 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 29,5%, το ΠΑΣΟΚ 25,5%, το ΚΚΕ 13%, ο ΛΑ.Ο.Σ. 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7% και οι Οικολόγοι-Πράσινοι 4%. Στη δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της VPRC και το περιοδικό «Επίκαιρα» η Δημοκρατική Αριστερά λαμβάνει 2,5%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2%, η Χρυσή Αυγή 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1% και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών 1%, ενώ 5,5% παίρνουν τα «λοιπά» κόμματα. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, ικανοποιημένο
από τους κυβερνητικούς χειρισμούς απέναντι στην κρίση είναι το 8% των πολιτών, ενώ το 91% δηλώνει δυσαρεστημένο.

Σε ποιο βαθμό επιτρέπεται η τιμωρία;


Η τιμωρία εμπεριέχει στο νόημά της και προκαλεί αρνητικά συναισθήματα. Ωστόσο είναι ένα μέσο επαναφοράς στην τάξη προς όλους τους ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε εποχής. Τιμωρία επιβάλλεται και στον οδηγό με αντικοινωνική συμπεριφορά ως «πρόστιμο» και σε αυτόν που αφαιρεί ξένη ιδιοκτησία με καταδίκη και φυλάκιση. Τιμωρία θα υποστεί ο οποιοσδήποτε και σε κάθε κοινωνία, που αντιπαρέρχεται τους νόμους της γραπτούς ή άγραφους...

Η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστρέψει το βουλευτικό του αυτοκίνητο και μέρος των αποδοχών του έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στη Ν.Δ

Τα πλουσιόπαιδα και οι τσάμπα μάγκες της Νέας Δημοκρατίας


Η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιστρέψει το βουλευτικό του αυτοκίνητο και μέρος των αποδοχών του έχει ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου στη Νέα Δημοκρατία. Η ενόχληση των βουλευτών που αισθάνονται ότι o κ. Μητσοτάκης παραβιάζει ανοιχτές θύρες, είναι πολύ μεγάλη και, χτες, εκδηλώθηκε και δημοσίως.
Στην επίθεση πέρασε πρώτος ο γραμματέας Προγράμματος της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης, που διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με τον Κώστα Καραμανλή, διερωτώμενος σε ραδιοφωνική του συνέντευξή: «Θέλουμε μέσα στη Βουλή να μπαίνουν μόνο τα πλουσιόπαιδα ή τα παιδιά των μεγάλων οικογενειών τα οποία έχουν λυμένα όλα τα βιοποριστικά τους προβλήματα και κάνουν πολιτική από χόμπι;». Και συνέχισε λέγοντας:
«Αν δεν θέλουμε λοιπόν Βουλή διαπλεκομένων, Βουλή υπαλλήλων και Βουλή πορφυρογέννητων θα πρέπει η πολιτεία να σκεφθεί τι χρειάζεται για να λειτουργήσει ένας ευπατρίδης βουλευτής, ένας τίμιος βουλευτής που δεν μπήκε στην πολιτική για να κάνει λεφτά και να περνάει ωραία», πρόσθεσε.
Εκτός από τον κ. Στυλιανίδη, επικριτικοί για τον κ. Μητσοτάκη ήταν και πολλοί ακόμα βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, σε κατ ιδίαν συζητήσεις τους, όπως ο Νίκος Δένδιας, ο Κώστας Τζαβάρας και ο Γιάννης Ιωαννίδης.
Σήμερα το πρωί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε στην αντεπίθεση και μιλώντας στον «Αθήνα 9.84», εξέφρασε την λύπη του επειδή εκείνοι που όπως είπε ξεπέρασαν τα όρια, εξαπολύοντας προσωπικές επιθέσεις εναντίον του, ήταν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ενώ έκανε λόγο για τζάμπα μάγκες.
«Δεν είμαι εγώ τζάμπα μάγκας, άλλοι είναι τζάμπα μάγκες. Όσοι μου επιτίθενται είναι υποκριτές. Για να μην κοροϊδευόμαστε εδώ πέρα. Όλοι γνωρίζουμε ότι στις επιτροπές της Βουλής πάμε για πέντε λεπτά υπογράφουμε και φεύγουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πώς δημιουργείται ο ανήλικος καταναλωτής!..


Η κοινωνικοποίηση των παιδιών ως καταναλωτές ξεκινά από μικρή ηλικία. Οι σημαντικότεροι παράγοντες σε αυτή τη διαδικασία είναι οι γονείς, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και οι συνομήλικοι. Η τηλεόραση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της οικογενειακής ζωής. Έχει αντικαταστήσει τον απόντα γονέα, τη γιαγιά και το παιχνίδι στη γειτονιά. Αναπόφευκτα έχει συνδεθεί με την κάλυψη των ψυχαγωγικών αναγκών του παιδιού.

Στη σύγχρονη κοινωνία της αφθονίας, η τηλεόραση μέσω της παιδικής διαφήμισης διαμορφώνει τις ανάγκες του καταναλωτή-παιδιού. Ακολουθώντας στρατηγικές γοητείας προς τη παιδική ψυχή, η παιδική διαφήμιση ενεργοποιεί ασυνείδητες ψυχολογικές τάσεις της και αιτιολογεί την αγορά του προϊόντος ...

Αργά ξυπνήσατε κύριοι. Η χρεοκοπία μας δεν θα συμβεί τώρα.

Αργά ξυπνήσατε κύριοι. Η χρεοκοπία μας δεν θα συμβεί τώρα. Η χρεοκοπία μας έχει συμβεί πρακτικά και πολιτικά πέρυσι και έχει πιστοποιηθεί με αυτό το διάγγελμα.
Οι διαχειριστές της εξουσίας, κατ’ όνομα πρωθυπουργοί και υπουργοί, ανέλαβαν να διαχειριστούν μόνο τις εντυπώσεις της χρεοκοπίας στον Ελληνικό λαό, για να το δεχτεί με το μαλακό και να μην αγριέψει και τους φάει. Ο Τομσεν και οι φίλοι του είναι εδώ επικυρίαρχοι από τότε. Η Τρόικα εκβιάζει καθημερινά και αποφασίζει το από πού θα βρουν λεφτά για τους πιστωτές για τους οποίους δουλεύουν. Διατάζουν κόψτε πουλήστε απολείστε. Σημειώνουν υπογράφουν συγκεντρώνουν στοιχεία υποβάλουν στο δίδυμο Παπακωνστατντίνου – Παπανδρέου το “ποίημα” της κάθε δόσης. Αυτή είναι η πραγματικοτητα και απορώ και .....με εκπλήσουν όσοι δεν την αντιλαμβάνονται. Όπως ο Σαμαράς πχ.
Σύσσωμη η διανόηση κοιμάται, ενώ το ανίδεο πολιτικό προσωπικό κατηγορεί τον Παπανδρέου με ότι ανοησία μπορεί να ακουστεί: ταξική πολιτική, αντεργατική λαίλαπα, μη σοσιαλιστική προσέγγιση, καταστροφική μη αναπτυξιακή πολιτική, εξαπάτηση του λαού μετά τις εκλογές, και κάτι αλλά απίστευτα απλοϊκά. Έχουμε και τα παιδάκια της ευρώπης και των ΜΜΕ…
Κανείς δεν παίρνει χαμπάρι τι έχει συμβεί καθώς όλοι φαντάζονται μία χρεοκοπία τύπου Αργεντινής. Κάποια στιγμή φέτος ο κόσμος ξυπνά ο ορίζοντας σκουραίνει γαι τον Παπανδρέου, που ψάχνει να δώσει στο Σαμαρά ο οποίος σαμποτάρει την δουλειά στα ΜΜΕ και τελικά ο Παπανδρεου τα πετάει όλα τα οικονομικά στο Βενιζελο.
Αυτή είναι δουλειά του πολιτικού και η ώρα της ευθύνης για μεγάλους πολιτικούς. Εδώ ξεχωρίζουν οι πολιτικοί άντρες από τα επικοινωνιακά ξεπλύματα.




Το Twitter έφτασε τα 200 εκατομμύρια Tweets καθημερινά

Η ανάπτυξη του Twitter δεν φαίνεται να σταματάει, αφού μέσα στο πρώτο μισό του 2011 η εταιριά κατάφερε να φτάσει ένα νέο ορόσημο, τα 200 εκατομμύρια tweets καθημερινά...