Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Όταν νοιώθετε τα πέλματα σας να "καίνε" μετά από ΟΡΘΟΣΤΑΣΙΑ, τι λέτε; Γιάνει με ...ρεφλεξολογία ή reflexology;


ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ ΠΕΛΜΑΤΩΝ



Όλες -φαντάζομαι- έχετε ακούσει ή διαβάσει ότι ο έλεγχος όλων των οργάνων του σώματος(πραγματοποιείται με την μεταφορά ηλεκτρικών σημάτων του οργανισμού μέσω των νευρώνων) γίνεται στα πέλματα των ποδιών μας. Την ανακάλυψη αυτή έχουν κάνει εδώ και εκατοντάδες χρόνια πριν οι αρχαίοι Κινέζοι και συνεχίζουν ακόμα μέχρι σήμερα να πειραματίζονται προσπαθώντας μέσω της τεχνολογίας να μας βοηθήσουν να αποκτήσουμε τον έλεγχο των οργάνων αυτών προκειμένου να ελέγχξουμε την δυσλειτουργία, τον πόνο ή την κούραση που μας προξενούν κατά καιρούς τα όργανα αυτά. Η επιστήμη που μελετά όλη αυτήν την διαδικασία ονομάζεται ρεφλεξολογία (reflex - ολογία).


Τι είναι όμως η ρεφλεξολογία και πως εφαρμόζεται:


Ρεφλεξολογία είναι η...
πρακτική εφαρμογή πίεσης συγκεκριμένων σημείων στα πέλματα των ποδιών** αλλά και στις παλάμες των χεριών* χρησιμοποιώντας ειδικά τον αντίχειρα, τα δάκτυλα αλλά και άλλες τεχνικές που βασίζονται σε ένα σύστημα ζωνών με ανακλαστικές περιοχές που αντανακλούν την εικόνα του σώματος μας στα πόδια και τα χέρια με αποτέλεσμα μια φυσική αλλαγή στο σώμα. 




Αυτό που νιώθει κάποιος την ώρα που πραγματοποιείται μια συνεδρία ρεφλεξολογίας είναι ένα αναζωογονητικό μασσάζ στα πάνω* και κάτω** άκρα με αποτέλεσμα την ξεκούραση όλου του σώματος. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει (ενώ βρίσκεστε στο σπίτι) όταν νιώθετε μια έντονη ψύχρα σε όλο σας το σώμα μια κρύα μέρα του χειμώνα που όταν τυλίξετε τα πόδια σας μια μια κουβέρτα η θερμοκρασία του όλου του σώματός σας επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα ως δια μαγείας; Τι γίνεται όμως όταν γυρνάμε κουρασμένες από την δουλειά μας στο σπίτι και δεν έχουμε κάποιον να μας κάνει ούτε ένα τυπικό μασσάζ; Όταν νιώθουμε τα πέλματά μας να "καίνε" από την ορθοστασία του οκταώρου (που λέει ο λόγος) και περιμένουμε πότε να βγάλουμε τα παπούτσια μας για να δώσουμε την δυνατότητα στα πόδια μας να ξεκουραστούν και να ξεπρηστούν;
Και εδώ οι σύγχρονοι Κινέζοι μας έχουν δώσει λύσεις. Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλές μέθοδοι ξεκούρασης των κάτω άκρων μας από ειδικές παντόφλες ρεφλεξολογίας (σαγιονάρες) που ξεκουράζουν τα πέλματα απλώς φορώντας τις, μέχρι σύγχρονες συσκευές μασσάζ πελμάτων όπως τις συσκευές υδρομασσάζ πελμάτων με δόνηση, τις συσκευές υδρομασσάζ πελμάτων με ιόντα, τις πολυσυσκευές ηλεκροδιέγερσης με δυνατότητα "reflexology massage" αλλά και αποκλειστικές συσκευές πελμάτων Electro Reflex Energizers που μας κάνουν μασσάζ στα πέλματα των ποδιών -στο σπίτι- χωρίς την βοήθεια κάποιου άλλου.
Και οι τρεις λύσεις έχουν κόστος πολύ μικρό αλλά είναι θαυματουργές.




Ας ξεκινήσουμε πρώτα με τις παντόφλες ρεφλεξολογίας μασσάζ. Οι παντόφλες αυτές έχουν μικροεξογκώματα σε συγκεκριμένα σημεία όπου πατάει το πέλμα και μόνο φορώντας τες κάνοντας τις δουλειές του σπιτιού αυτές κάνουν μασσάζ στα πέλματά μας κανοντάς μας να νιώθουμε υπέροχα και ξεκούραστες. Το κόστος τους ανέρχεται στα 29,95 €.




Μετά έχουμε τις συσκευές υδρομασσάζ πελμάτων με δόνηση όπου βάζουμε χλιαρό έως ζεστό νερό μέσα μαζί με δύο σταγόνες από το αγαπημένο μας αφροντούζ και δυο σταγόνες άρωμα και τοποθετούμε μέσα τα πόδια μας για τουλάχιστον τριάντα λεπτά της ώρας. Η "συνεργασία" υδρομασσάζ με την δόνηση θα ξεκουράσουν τα πόδια μας στο έπακρο και βγάζοντας τα μετά απο την συσκευή θα αισθανόμαστε οτι πατάμε στα σύννεφα.Το κόστος τους ανέρχεται στα 46,49 €.



Μετά υπάρχουν τα αποτοξινωτικά λουτρά πελμάτων ή αλλιώς spa πελμάτων με ιόντα (Detox Foot Spa). Τι είναι αυτές: Συσκευή (λουτρό πελμάτων) αποτοξίνωσης όχι μόνο των ποδιών αλλά ολόκληρου του σώματος για ευεξία. Είναι δηλαδή ένα σύστημα απαλλαγής του οργανισμού από τοξίνες και βαρέα μέταλλα τα οποία "βγαίνουν" στο νερό από τα πέλματα των ποδιών. Σκεφτείτε μόνο ότι το νερό κατά την διάρκεια του spa παίρνει ένα "περίεργο" χρώμα με αποχρώσεις καφέ & κόκκινου. Το κόστος τους ανέρχεται στα 159,00 € λίγο πιο ακριβά από την προηγούμενη συσκευή αλλά πραγματικά απαραίτητη. 





Επίσης υπάρχουν και εξειδικευμένες συσκευές ηλεκτροδιέγερσης όπως πχ. η Compex Duofit, ή οι πολυσυσκευές ηλεκροδιέγερσης με δυνατότητα "reflexology massage" . 
Εάν διαθέτετε πολυσυσκευή ηλεκροδιέγερσης (έχουμε μιλήσει για τις συσκευές αυτές κατά κόρον στα προηγούμενα άρθρα μας) ανατρέξτε στο menu της συσκευής σας να δείτε αν διαθέτει πρόγραμμα "reflexology massage". Εάν όχι μην πτοήστε γιατί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα από τα προγράμματα ηλεκροδιέγερσης T.E.N.S. Τοποθετήστε δύο ηλεκτρόδια (-/+) στο κάτω μέρος του κάθε πέλματός σας. Το αρνητικό (-)αμέσως μετά την φτέρνα  και το θετικό (+) ακριβώς στο μετάρσιο. Μετά από περίπου τριάντα λεπτά χρήσης αλλά και στην διάρκεια του προγράμματος massage-tens θα νιώστε αναζωογονημένη τελείως και ξεκούραστη.




Τέλος και με βάση την ηλεκτροδιέγερση των πελμάτων οι Κινέζοι κατασκεύασαν μια συσκευή ειδικά για τα πέλματα που συνδιάζει μασσάζ με ηλεκτροδιέγερση & υπέρυθρη ακτινοβολία.
Σε αυτήν την συσκευή απλά τοποθετείτε τα πέλματά σας επάνω στις ειδικές ενσωματωμένες σόλες και ρυθμίζετε την συσκευή στο επιθυμητό πρόγραμμα. Το κόστος της ανέρχεται στα 200,00 €.
Ολες οι συσκευές αυτές κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά οπότε δεν θα χρειαστεί να τις παραγγείλετε από το εξωτερικό. Παρακάτω θα βρείτε ένα video για την κάθε μια από αυτές, καθώς και ένα link από ελληνικό κατ/μα που τις βρήκαμε. Αν ψάξτε μόνες σας ίσως και να τις βρείτε και αλλού σε καλύτερη τιμή.