Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Τα καλύτερα κάμπινγκ στην Ελλάδα


Δεν είναι απλά μια φτηνή λύση διακοπών, είναι ένας ολόκληρος τρόπος ζωής. Οι διακοπές σε σκηνή ή τροχόσπιτο οδηγούν σε μία εντελώς διαφορετική εμπειρία του μέρος που έχετε επισκεφτεί. Ακολουθούν 11 ελληνικοί προορισμοί για οργανωμένο κάμπινγκ...


Μόλυβος Camping

Βρίσκεται στην πίσω πλευρά του κάστρο του Μόλυβου, κοντά στην παραλία της Εφταλούς και απέχει από την πόλη περίπου 1χλμ. Το καταπράσινο αυτό κάμπινγκ είναι το ιδανικότερο μέρος για χαλάρωση, αφού προσφέρει σκιά, ησυχία και ηρεμία σε όλους τους επισκέπτες. Οι τουαλέτες και η κουζίνα του είναι ελαφρώς μικρές όμως, είναι πάντα καθαρές. Αν και ίσως να υστερεί κάπως σε παροχές, όλα τα forum για κάμπινγκ στην Ελλάδα μιλούν με τα καλύτερα λόγια για αυτό. Ό,τι πρέπει για οικογένειες και ζευγάρια. Κατάλληλο για σκηνές και τροχόσπιτα.
• Μόλυβος, Λέσβος, τηλ. 22530 71079, 71169

Nopigia Camping

Βρίσκεται σε πολύ καλή θέση με αρκετή ησυχία και με άπλετο ίσκιο κάτω από τις λεύκες. Για όσους δεν έχουν το δικό τους εξοπλισμό, το κάμπινγκ νοικιάζει σκηνές σε αρκετά μεγάλα μεγέθη και λογικές τιμές. Υπάρχει μία πολύ συμπαθητική πισίνα χωρισμένη σε δύο μέρη, το ένα για παιδιά. Βρίσκεται αρκετά μακριά από τις μεγάλες πόλεις, που είναι καλό αν θέλετε απομόνωση και ηρεμία. Η παραλία του δεν είναι άσχημη για μπάνιο, αλλά είναι ό,τι καλύτερο για ψαροντούφεκο. Όσοι το έχουν επισκεφτεί λένε ότι το προσωπικό είναι ευγενέστατο και πάντα πρόθυμο να εξυπηρετήσει. Στα forum, πάντως, πολλοί μιλούν για κάπως τσιμπημένες τιμές στο μίνι μάρκετ και το εστιατόριό του. Συνίσταται ανεπιφύλακτα σε οικογένειες. Κατάλληλο για σκηνές και τροχόσπιτα.
• Νοπήγια, Κίσσαμος Χανίων, τηλ. 28220 31111

Άνδρος

Βρίσκεται μέσα σε ελαιώνα και γι΄αυτό η σκιά είναι εγγυημένη παντού. Πρόκειται για ένα απλό και απέριττο κάμπινγκ που σέβεται τους καλεσμένους του στο έπακρο. Όλοι οι χώροι του είναι πεντακάθαροι συμπεριλαμβανομένου της πισίνας. Απέχει από το Γαύριο μόνο 10-15 λεπτά με τα πόδια, κάτι που βολεύει για ένα μέρος όπως η Άνδρος που οι περισσότερες μετακινήσεις χρειάζονται μεταφορικό μέσο. Στα forum όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το συγκεκριμένο κάμπινγκ, κατενθουσιασμένοι από το πόσο καθαρή ήταν η πισίνα και το εξαιρετικής ποιότητας πρωινό. Κατάλληλο για σκηνές. Επιτρέπονται τα κατοικίδια
• Γαύριο, Άνδρος, τηλ. 22820 71444, 210 8228549

Nopigia Camping


Στέφανος Camping

Ένα κάμπινγκ κατά βάση για νεαρό κόσμο. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι δεν κάνει και για οικογένειες. Είναι πολύ καλά οργανωμένο, με καθαρές τουαλέτες, καφετέρια, εστιατόριο, χώρο για παιχνίδια και πολύ φιλόξενους διαχειριστές. Διαθέτει αρκετά άνετες θέσεις χωρισμένες από καλαμωτές ώστε να μην είστε «αγκαλιά» με τους δίπλα. Το μόνο αρνητικό είναι η κοντινή παραλία που δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο. Κατάλληλο για σκηνές.
• Μελόι, Πάτμος, τηλ. 22470 31831-2

Kapsali Camping

Άλλο ένα κάμπινγκ που απευθύνεται περισσότερο σε νέους ταξιδιώτες. Είναι αρκετά μεγάλο, πευκόφυτο και συνεπώς σκιερό. Στις παροχές του συμπεριλαμβάνονται WC, ντους, κουζινίτσα, ψύκτης με πόσιμο νερό, μίνι μάρκετ, ξύλινα τραπέζια, πολλές πρίζες, ψυγεία και καταψύκτες. Έχει θέα το Κάστρο της Χώρας των Κυθήρων από τη μια μεριά και τη θάλασσα του Καψαλίου και τη Χύτρα από την άλλη. Οι άνθρωποι που το διαχειρίζονται είναι εξαιρετικά ευγενικοί και εξυπηρετικοί. Κατάλληλο για σκηνές. Επιτρέπονται τα κατοικίδια.
• Καψάλι, Κύθηρα, τηλ. 27360 31580

Karavomilos Beach

Ξεχωρίζει από όλα τα υπόλοιπα λόγω της πολύ καλής του οργάνωσης. Οι θέσεις είναι ευρύχωρες και ευδιάκριτα διαχωρισμένες από θάμνους και δέντρα τα οποία προσφέρουν και σκιά. Φημίζεται για την καθαριότητα του σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. Μέσα στο κάμπινγκ υπάρχει πισίνα και ακριβώς μπροστά του βρίσκεται μια πολύ συμπαθητική παραλία με άμμο και χαλικάκι. Η περιοχή στην οποία βρίσκεται είναι η πλέον ιδανική, γιατί είναι πρακτικά στο κέντρο του νησιού, σε μικρή απόσταση από πολλές παραλίες και μόνο 5 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο του χωριού το οποίο είναι συν τοις άλλοις και πολύ ήσυχο, αφού δεν έχει σχεδόν καθόλου νυχτερινή ζωή. Το Karavomilos Beach λοιπόν, ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες και για όλους τους ταξιδιώτες που αναζητούν την ηρεμία. Κατάλληλο για σκηνές και τροχόσπιτα.
• Καψάλι, Κύθηρα, τηλ. 2736031580

Karavomilos Beach

Ενοικιαζόμενη σκηνή στο Nopigia Camping

Περίσσα

Το μεγαλύτερο ατού του είναι η παραλία που βρίσκεται κοντά του, μία από τις καλύτερες της Σαντορίνης. Έχει μεγάλο χώρο για μαγείρεμα και πλύσιμο ρούχων, αν και τα ψυγεία του είναι μικρά και γεμίζουν εν ριπή οφθαλμού. Οι χώροι του κάμπινγκ είναι ευρύχωροι αλλά καλύτερα να κάνετε νωρίς κράτηση διότι γεμίζει πάρα πολύ γρήγορα λόγω της αυξημένης τουριστικής κίνησης. Όσο αφορά τα αρνητικά του, δεν είναι λίγοι αυτοί που εντοπίζουν ελλείψεις στον τομέα της καθαριότητας. Γενικώς, προτιμάται από νέους και ως αποτέλεσμα μπορεί να έχει φασαρία. Κατάλληλο για σκηνές.
• Περίσσα, Σαντορίνη τηλ. 22860 81343

Μαραγκάς

Ένα αρκετά μεγάλο κάμπινγκ με καλαμωτές και φυσική σκιά. Στην είσοδο μπορεί κανείς να βρει εισιτήρια για το τοπικό ΚΤΕΛ, internet, μέχρι και να κλείσει ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Ακριβώς απ’ έξω είναι το σούπερ μάρκετ του κάμπινγκ δίπλα στην ψησταριά «Ο Μανώλης», στην οποία οι ένοικοι του κάμπινγκ έχουν 10% έκπτωση. Μέσα στο κάμπινγκ υπάρχει μπαρ όπου εκτός από καφέ, ποτά και κοκτέιλ σερβίρει και σνακ όπως σάντουιτς, hot dog και πατάτες. Στο μπαρ υπάρχει και τηλεόραση για να παρακολουθήσετε οποιοδήποτε αθλητικό γεγονός συμβαίνει εκείνη την περίοδο. Πισίνα δεν έχει αλλά δεν τη χρειάζεται, αφού η παραλία μπροστά του είναι από τις καλύτερες και τουριστικότερες του νησιού. Τα πεντακάθαρα και δροσερά νερά του Μαραγκά και η χρυσαφένια αμμουδιά του κερδίζουν τους πάντες. Φυσικά, η περιοχή έχει απ’ όλα τα είδη της νυχτερινής ζωής, από κλαμπ με δυνατή χορευτική μουσική, μέχρι μικρά τσιπουράδικα κάτω από υπέροχα πλατάνια. Το βράδυ το κάμπινγκ μισθώνει δύο νυχτοφύλακες για να επιβλέπουν το χώρο και μετά τη 1 τη νύχτα απαγορεύεται η είσοδος στα αυτοκίνητα. Ιδανικό για όλα τα είδη των ταξιδιωτών. Κατάλληλο για σκηνές και για τροχόσπιτα. Επιτρέπονται τα κατοικίδια.
• Αγία Άννα, Νάξος, τηλ. 22850 24552, 42552, 42599

Σίμος

Σίμος Camping

Το κύριο χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα, είναι το πανέμορφο location. Εκτός του ότι βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το λιμάνι, ακριβώς μπροστά του απλώνεται η, για πολλούς, μια από τις ομορφότερες παραλίες της Ελλάδας, η Ελαφονήσος. Πρόκειται για ένα αρκετά μεγάλο κάμπινγκ με δυνατότητα εξασφάλισης διακεκριμένης θέσης για σκηνή και αυτοκίνητο (θα χρειαστεί βέβαια να την έχετε κλείσει αρκετά νωρίς). Μέσα θα βρείτε μίνι μάρκετ με τα βασικά είδη και ένα café που όμως μπορεί να εξυπηρετήσει και σε στιγμές λιγούρας με κανένα σαντουιτσάκι. Ωστόσο συχνά ακούγονται σχόλια για ελλείψεις στον τομέα της καθαριότητας. Προσελκύει κατά βάση νεαρό κόσμο και πρωτάρηδες στο «άθλημα». Κατάλληλο για σκηνές και τροχόσπιτα.
Ελαφόνησος, τηλ. 27340 22672, 27340 22673

Castri

Το σημαντικότερο προτέρημα του είναι σίγουρα το location, ακριβώς δίπλα στη θάλασσα με δέντρα παντού να δημιουργούν φυσική σκιά. Η παραλία είναι σχεδόν ιδιωτική με μία φυσική πισίνα, ιδανική για παιδιά, όπου το θαλασσινό νερό ανανεώνεται συνεχώς. Το εστιατόριο του κάμπινγκ δεν διαθέτει μεγάλη ποικιλία, άλλα όλα τα πιάτα του είναι νόστιμα και σχετικώς οικονομικά. Το μίνι μάρκετ έχει όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Οι κοινόχρηστοι χώροι είναι βολικοί και καλά μελετημένοι. Οι τουαλέτες είναι πάντα καθαρές. Γενικά έχει όλες τις προϋποθέσεις για να παρέχει στον επισκέπτη μία ευχάριστη διαμονή. Κατάλληλο για σκηνές και τροχόσπιτα. Επιτρέπονται τα κατοικίδια.
• Μαραντοχώρι, Λευκάδα, τηλ. 26450 31900

Μάκης

Σίγουρα το πιο «τακτοποιημένο» κάμπινγκ της λίστας. Τα πάντα είναι πεντακάθαρα και λειτουργούν άψογα, αφού οι κανονισμοί εφαρμόζονται με θρησκευτική ευλάβεια στους χώρους του. Για παράδειγμα, ο σεβασμός στις ώρες κοινής ησυχίας είναι αυτονόητος, αν και μπορεί κανείς να αράξει στο αναψυκτήριο με την παρέα του για περισσότερο χαβαλέ. Ο ίδιος ο Μάκης, ο ιδιοκτήτης του κάμπινγκ, βρίσκεται πάντα εκεί πρόθυμος να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί παρέχοντας εξοπλισμό, καρέκλες κ.ά. Το μόνο αρνητικό είναι ο μικρός αριθμός ντουζ (4 ανδρών και 4 γυναικών) που αναγκάζουν τους επισκέπτες σε περίπου 5-7 λεπτά αναμονή. Κατάλληλο για σκηνές.
• Καμάρες, Σίφνος, τηλ. 22840 32366
www.thea.gr