PIERIA-GR ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΤΟ ΠΡΩΤΟ BLOG ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

PIERIA-GR ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ...ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ

ΓΚΡΕΜΙΣΤΕ ΡΕ ...ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

ΤΟ E-MAIL ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ KERAILIDISDIM@GMAIL.COM

Γιατί εμείς ΓΡΑΦΟΥΜΕ, υποΓΡΑΦΟΥΜΕ και δεν ΑΝΤΙγράφουμε

"METROPOLIS 106,7" ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Η ομάδα του PIERIA GR σας καλώς ορίζει στη γειτονιά των θεών του Ολύμπου.

ΕΠΟΧΗ "ΝΤΟΥΜΟΥ" - ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΖΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΙ ΟΧΙ "ΔΗΜΑΡΧΟΥΛΗΔΩΝ" ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ
(Κείμενο του Δημητρίου Π. Κεραηλίδη)

Ο παλιός χρόνος έφυγε. Ήρθε το 2024 και τώρα στις πρώτες μέρες του, για Κατερίνη, ας τονίσουμε την εποχή που ήρθε. Τώρα;;; Τώρα απλά θα πούμε, ΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΥΜΟ καλή αρχή. Καλή επιτυχία στο έργο σου για μια Κατερίνη ριγμένη, πονεμένη, ατιμασμένη, επί χρόνια μέσα στα δεινά.... Που έχει ανάγκη από ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Αυτά. ΥΓ: Να πως πως ζούμε την Κατερίνη του Ντούμου κι όχι των άλλων εκκολαπτόμενων δημαρχούληδων, που κυκλοφορούν πλέον στο κέντρο. Σαν όπως οι πρώην του πρώην Δημάρχου Κατερίνης. Γιατί η ιστορία έγραψε: Ο Κουκοδήμος έχασε κι όχι ο Νταντάμης, ο Κυριακίδης, ο Μπουσνάκης, ο Συμεωνίδης ή ο ή Μορφακίδης. Αυτά...

Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

Στίχοι: Τάσος Λειβαδίτης
Μουσική: Κώστας Λειβαδάς
Πρώτη εκτέλεση: Μανώλης Λιδάκης

Κάθισε εδώ κοντά μου
Μου 'λειψες ξαφνικά
Έτσι όπως πέφτει ο ήλιος
Χτυπάει η μοναξιά
Μείνε λιγάκι ακόμα
Κάτι έχω να σου πω
Να πάρει ο αέρας χρώμα

Αχ, για να γεννηθείς εσύ κι εγώ
Γι' αυτό, για να σε συναντήσω
Γι' αυτό έγινε ο κόσμος μάτια μου
Γι' αυτό, για να σε συναντήσω

Δεν έχει αρχή και τέλος
Δεν έχει μέτρημα
θάλασσα που κυλάει
αυτό το αίσθημα
στο πιο βαθύ σκοτάδι
στη δυνατή βροχή
γιορτάζει η αγάπη,
γιορτάζει η αγάπη
της νύχτας το σκοτάδι
φωτίζει το φιλί

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

Στίχοι: Τάσος Λειβαδίτης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Γρηγόρης Μπιθικώτσης
Άλλες ερμηνείες: Γιώργος Νταλάρας || Γιάννης Κότσιρας

Μικρά κι ανήλιαγα στενά
και σπίτια χαμηλά μου
βρέχει στη φτωχογειτονιά
βρέχει και στην καρδιά μου

Αχ ψεύτη κι άδικε ντουνιά
άναψες τον καημό μου
είσαι μικρός και δε χωράς
τον αναστεναγμό μου

Οι συμφορές αμέτρητες
δεν έχει ο κόσμος άλλες
φεύγουν οι μέρες μου βαριά
σαν της βροχής τις στάλες

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

Στίχοι: Τάσος Λειβαδίτης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Μη χάνεις το θάρρος σου
εμείς πάντα το ξέραμε
πως δεν χωράει
μέσα στους τέσσερις τοίχους
το μεγάλο μας όνειρο.

Εμάς τα σπίτια μας είναι όλοι οι δρόμοι
που στα σπλάχνα τους κοιμούνται
τόσοι σκοτωμένοι.

Θα θυμάμαι πάντοτε τα φιλιά σου
που κελαηδούσαν σαν πουλιά
θα θυμάμαι τα μάτια σου
φλογερά και μεγάλα
σαν δυο νύχτες έρωτα
μέσα στον άγριο πόλεμο.

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

Στίχοι: Τάσος Λειβαδίτης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης
Πρώτη εκτέλεση: Στέλιος Καζαντζίδης
Άλλες ερμηνείες: Μαρινέλλα

Έχω μια αγάπη ολοδική μου
τριαντάφυλλο, άστρο μου κι αυγή μου
χίλιοι άντρες δεν θα το μπορούσαν
όπως εγώ να σ' αγαπούσαν.

Μέσα στα μάτια σου γλυκές
τ' Αη-Γιάννη ανάβουν οι φωτιές.

Στο στόμα σου σαν είμαι απάνω
πια δε φοβάμαι να πεθάνω
στα χέρια σου σαν είμαι μέσα
τότε έγια μόλα - έγια λέσα.

Χωρίς καράβι και πανιά
άι ταξιδεύω το ντουνιά.

Έχεις τον ήλιο στα μαλλιά σου
και το φεγγάρι στην ποδιά σου
και ένα τζιτζίκι εκεί στα στήθια
που σου λέει παραμύθια.

Απ' τα δικά σου τα φιλιά
μάθαν τραγούδι τα πουλιά.

ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ

Έρωτας

Κι όταν πεθάνουμε να μας θάψετε κοντά κοντά
για να μην τρέχουμε μέσα στη νύχτα να συναντηθούμε.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΟ

ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΤΡΑΣ -ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΜΟΡΝΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ...ΣΠΑΣΙΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ ΠΟΥ ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΤΡΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΟΝ ΚΑΜΕΡΑ : "ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΛΑΒΗΣ..."

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΧΑΡΤΙΑ, ΜΟΝΟ ΤΗ ...ΒΟΥΛΑ..!

ΠΙΕΡΙΚΟΣ -ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-2

Ο Πιερικός ηττήθηκε στο γήπεδό του από την Καλαμάτα με 2-1 μετά από μέτρια εμφάνιση.
Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλευτήκαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν και πήραν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς που τους απομακρύνουν από την επικίνδυνη ζώνη.

Ο Πιερικός βαθμολογικά αδιάφορος μεν δικαιούνταν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας σύμφωνα με την εξέλιξη του αγώνα αλλά δεν τα κατάφερε..

Στο 9ο λεπτό ο Περέιρα έφυγε πίσω από το κέντρο μόνος σε αντεπίθεση και πλάσσαρε τον Καρακούτση για το 0-1.

Στο 11’ ο Περειρα από καλή θέση σούταρε πάνω στον Καρακούτση χάνοντας ευκαιρία για το 0-2.

Στο 16 ‘ ο Θάνος σούταρε έξω από την περιοχή αλλά ο Καλομοίρης μπλόκαρε.

Στο 49’ ο Σερζίνιο έκανε σέντρα ο Θάνος έπιασε κεφαλιά στο δοκάρι και στην επιστροφή ο Ντεμπελέ με νέα κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1.

Στο 51’ σε σέντρα του Περέιρα ο Παντελιάδης στην προσπάθειά του να αποκρούσει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-2.

Στο 75’ ο Περέιρα σούταρε αλλά ο Καρακούτσης απόκρουσε σωτήρια.

Στο 82’ ο Σερτζίνιο σούταρε μόλις άουτ ενώ στο 85’ ο Φρεντερίκς βρέθηκε μόνος στην περιοχή εκεί κοντραρίστηκε με τον Δεδέ, η μπάλα έφτασε στον Βερμπη ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα αλλά ο διαιτητής μετά από υπόδειξη του βοηθού ακύρωσε το γκολ ως οφ-σαιντ.

Τέλος στο 89 ο Ροντρίγκεζ εκτέλεσε φάουλ από μακριά αλλά η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καρακούτσης.

Παραφωνία η διαιτησία του Ζαχαριάδη από την Θεσ/νίκη και των βοηθών του που σφύριζε ότι ήθελε με αποκορύφωμα την ακύρωση του γκολ του Πιερικού

ΠΙΕΡΙΚΟΣ: Καρακούτσης, Παέζ, Τασίδης, Χατζόπουλος, (73’ Βέρμπης), Παντελιάδης, Μακρής, Μαρτίνεζ, (59’ Λουτσιάνο), Ντεμπελέ, Σερτζίνιο, Φρέντερικς, Θάνος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Καλομοίρης, Ηλιόπουλος, Δέδες, Γενιτσαρίδης, (75’ Νικητόπουλος), Ροντρίγκεζ, Περέιρα, (87’ Σκόντζα), Μπριλάκης, Τάσιτς, Κωνσταντόπουλος, Ψυχογιόπουλος, Τζανετάκος, (78’ Σκαρλάτος).

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ...Ο ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΤΕ?


Μια ακόμη βλάβη παρουσιάστηκε στον αγωγό που θα μεταφέρει το νερό της Μόρνας από τα διυλιστήρια της περιοχής στη βόρεια Πιερία, αυτή τη φορά στο ύψος των Καρυών και στο κομμάτι του αγωγού που κατασκεύασε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Η πρόσφατη βλάβη, στάθηκε αφορμή για μια νέα αντιπαράθεση ανάμεσα στο Δήμο Πέτρας και τη Νομαρχία Πιερίας, με το Θωμά Παπαδημητρίου να τραβάει το σχοινί της αντιπαράθεσης και να προβάλει νέα εμπόδια, στην προσπάθεια των υπηρεσιών της νομαρχίας, να αποκαταστήσουν τη βλάβη άμεσα, μια βλάβη η οποία δεν φαίνεται να είναι εκτεταμένη.

Η αλήθεια είναι ότι, όσος χρόνος κι αν απαιτηθεί, οι βλάβες στον αγωγό και στο οδόστρωμα, κάποια στιγμή θα αποκατασταθούν. Αντίθετα δεν φαίνεται να υπάρχει περίπτωση αποκατάστασης της βλάβης στις σχέσεις του Δήμου Πέτρας με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αφού το πρόβλημα δεν είναι… προσωπικό, όπως επιμένουν να υποστηρίζουν, ο Γ. Παπαστεργίου και ο Θ. Παπαδημητρίου!

Για δολιοφθορά κάνει λόγο η Νομαρχία

Το πρωί της Παρασκευής, διαπιστώθηκε πρόβλημα στον αγωγό ύδρευσης της βόρειας Πιερίας και αφού ειδοποιήθηκαν οι υπηρεσίες της Νομαρχίας, υπάλληλοί της έσπευσαν στην περιοχή των Καρυών, για να κλείσουν τη βάνα, ώστε να αδειάσει ο αγωγός και να ξεκινήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η αποκατάσταση της βλάβης.

Η βλάβη, όπως ενημέρωσαν οι τεχνικοί της Νομαρχίας, σημειώθηκε «στην ένωση δύο τεμαχίων» του αγωγού και δεν ήταν σοβαρή.

Μια μέρα μετά, συνεργείο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, έφτασε στην περιοχή των Καρυών, με σκοπό να ξεκινήσει τις εργασίες αποκατάστασης, διαπιστώνοντας –σύμφωνα με πληροφορίες- ότι στον αγωγό υπήρχε ακόμη νερό, αφού άγνωστοι άνοιξαν και πάλι τη βάνα, με κίνδυνο να προκληθεί μεγαλύτερη ζημιά στον ήδη «πληγωμένο» αγωγό.

Το συγκεκριμένο γεγονός, προκαλεί προβληματισμό στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, αφού όπως σχολιάζουν από τη Νομαρχία, γεννά βάσιμες υποψίες, ότι έγινε προσπάθεια δολιοφθοράς του αγωγού. Για το λόγο αυτό, ο κ. Παπαστεργίου, αναμένεται να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, με την ελπίδα ότι θα διαλευκανθεί η υπόθεση και θα διαπιστωθεί αν παρεμβαίνουν κάποιοι ή όχι, αυθαίρετα στο δίκτυο των αγωγών ύδρευσης.

Η αστυνομία σταμάτησε το συνεργείο αποκατάστασης της βλάβης

Παρά την πρόθεση των συνεργείων να αποκαταστήσουν τη ζημιά, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό, αφού οι εργασίες σταμάτησαν πριν καλά-καλά ξεκινήσουν, λόγω έντονης αντίδρασης του δημάρχου Πέτρας. Ύστερα από παρέμβαση του κ. Παπαδημητρίου, στην περιοχή έφτασε αστυνομική δύναμη για να σταματήσει τις εργασίες, μέχρι να υπογράψει ο Νομάρχης έγγραφο, στο οποίο θα δεσμεύεται για την άμεση αποκατάσταση του οδοστρώματος στις Καρυές.

Το αίτημα του δημάρχου Πέτρας, εκτός από σχετική αμηχανία, προκάλεσε μια ακόμη καθυστέρηση, αφού δεν ήταν δυνατόν το Σάββατο το πρωί να βρεθεί ο νομάρχης Πιερίας, για την υπογραφή του εγγράφου. Παρόλα αυτά, την πρόθεσή του να υπογράψει το σχετικό έγγραφο, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, Άκης Ελευθεριάδης, σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί κι αυτό το εμπόδιο, κάτι όμως που δεν έγινε αποδεκτό από το δήμαρχο Πέτρας, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης.

Τελικώς, αυτό που ήθελε το πέτυχε ο κ. Παπαδημητρίου, αφού τα συνεργεία της Νομαρχίας αναγκάστηκαν να κλείσουν το σημείο της βλάβης, χωρίς να αποκαταστήσουν τον αγωγό ύδρευσης και χωρίς βέβαια να αποκατασταθεί και το οδόστρωμα το οποίο είχε φθαρεί από τη διαρροή του αγωγού, αλλά και από τα συνεργεία της Νομαρχίας τα οποία είχαν ξεκινήσει την αποκατάσταση της βλάβης.

Στις προθέσεις της Νομαρχίας, είναι να συνεχιστούν σήμερα οι εργασίες για την αποκατάσταση του αγωγού, ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να γεμίσουν με νερό τα 100 και πλέον χιλιόμετρά του, με την ελπίδα ότι δεν θα παρουσιαστούν νέες βλάβες και να υδροδοτηθεί τελικώς η βόρεια Πιερία, τουλάχιστον μέχρι την 1η Ιουνίου, όταν η χρήση νερού του Μορνιώτικου ρέματος θα επιστρέψει για 3 μήνες, στον ΤΟΕΒ Μηλιάς, σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του Γενικού Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ "ΠΟΛΙΤΕΙΑ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Κατερίνη, 10 Απριλίου 2009





Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πιερίας καταγγέλλει τη σημερινή αήθη επίθεση και απαξιωτική συμπεριφορά του προέδρου του Συλλόγου Ενοικιαζομένων Δωματίων Νέων Πόρων κ. Γρηγόρη Γρέκα κατά του Αντινομάρχη Πιερίας κ. Χρήστου Γκουγκουρέλα στη συνέλευση – ημερίδα με θέμα τον τουρισμό, που έγινε στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της Εκκλησίας των Νέων Πόρων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο πρόεδρος, ενώ έδωσε το λόγο σε όλους τους φορείς και επίσημους προσκεκλημένους, οι οποίοι έκαναν τις τοποθετήσεις και τις επί της ουσίας παρεμβάσεις τους, εν συνεχεία ζήτησε από τον αρμόδιο για θέματα του τουρισμού Αντινομάρχη, που εκπροσωπούσε στην εκδήλωση τον θεσμό της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης να αναφέρει και να εξηγήσει μόνο για ποιο λόγο απουσίαζε ο Νομάρχης από την εκδήλωση, μην επιτρέποντάς του να προβεί έστω και σε έναν στοιχειώδη χαιρετισμό και να καταθέσει στα μέλη του Συλλόγου τις θέσεις και προτάσεις της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας.

Παρά το γεγονός ότι και άλλοι πολιτικοί και θεσμικοί φορείς έστειλαν εκεί τους εκπροσώπους τους, έγινε επιλεκτική και στοχευμένη αναφορά στην απουσία του Νομάρχη, γεγονός που υποβαθμίζει τον ρόλο και το έργο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πιερίας στην τουριστική προβολή και στην ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών του Νομού.

Παρά ταύτα, επισημαίνουμε ότι στα ζητήματα του τουρισμού πρέπει να επιδεικνύεται ευρύτητα πνεύματος, να καλλιεργείται κλίμα συνεργασίας, κοινής προοπτικής και τουριστικής συνείδησης και σε καμία περίπτωση δεν έχουν θέση εμπάθειες και απαξιωτικές συμπεριφορές.

Θεωρούμε ότι η συμπεριφορά του κ. προέδρου ήταν τόσο προσβλητική όσο και αντιδημοκρατική και στρέφεται κατά του ίδιου του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και ζητούμε από τον κ. Γρέκα να ζητήσει δημόσια συγνώμη.

«Καθοριστικός για τη διεθνή μας παρουσία ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων»

Επιβεβαιώθηκε η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ικανότητα του Π.Ν.

«Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Ελλήνων πολιτών σας λέω ένα μεγάλο "ευχαριστώ", για την καθημερινή προσφορά σας στην πατρίδα. Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Ευρωπαίων πολιτών σας συγχαίρω για την καθοριστική συμβολή σας στη διασφάλιση της ομαλής ναυσιπλοΐας στον κόλπο του Άντεν και τις ακτές τις Σομαλίας. Για τη συμμετοχή σας στον αγώνα της διεθνούς κοινότητας κατά της πειρατείας. Για την αυταπάρνησή σας, προκειμένου να φτάσει σε συνανθρώπους μας που υποφέρουν η βοήθεια του Διεθνούς Επισιτιστικού Προγράμματος», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός συγχαίροντας τους αξιωματικούς και τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος.

Όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός, η ελληνική φρεγάτα είναι το πρώτο επικεφαλής σκάφος του πρώτου αμιγώς ευρωπαϊκού ναυτικού σχηματισμού, που επιχειρεί στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ Έλληνας είναι και ο πρώτος διοικητής αυτής της πρώτης κοινής ευρωπαϊκής δύναμης.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΑΥΛΙΔΗ

Με την κατάθεση της κόρης του πρώην υπουργού Αιγαίου Αριστοτέλη Παυλίδη συνεχίστηκαν τη Μ.Δευτέρα οι καταθέσεις στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.


Η Αγγελική Παυλίδη φέρεται να παραδέχτηκε ότι το τίμημα για την αγορά του διαμερίσματος στο Νέο Ψυχικό είναι 235.000 ευρώ, αντί 155.000 ευρώ που είχε πει ο Αρ.Παυλίδης. Φέρεται επίσης να πρόσθεσε ότι το κόστος του διαμερίσματος ήταν σε γνώση του πατέρα της.


Εν τω μεταξύ, παρελήφθη τη Μ.Δευτέρα από τη Βουλή η δεύτερη δικογραφία Παυλίδη, η οποία αφορά σε διαγωνισμούς για τα δρομολόγια των άγονων γραμμών της Δωδεκανήσου.